A kormány elfogadta Csepel és Ferencváros javaslatait az atlétikai világbajnoksággal kapcsolatban és kötelezte minisztereit e javaslatok maradéktalan végrehajtására – tájékoztatta a Miniszterelnökség szerdán közleményben az MTI-t.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kormány áttekintette a csepeli és a ferencvárosi önkormányzatoknak a budapesti atlétikai világbajnokság megrendezésére és az érintett csepeli és ferencvárosi városrészek fejlesztésére, az új szabadidő- és sportparkra és a kapcsolódó közlekedési fejlesztésekre vonatkozó, képviselő-testületi határozatokba foglalt javaslatait – áll a közleményben.

A kormány elfogadta Csepel és Ferencváros javaslatait az atlétikai világbajnoksággal kapcsolatban

Fotó: Facebook/Orbán Viktor/részlet a videóból

A kabinet elfogadta Fürjes Balázs kormánybiztosnak a korábbi, Diákváros – Déli Városkapu és atlétikai központ fejlesztések tárgyában hozott határozatok végrehajtásáról szóló beszámolóját – tette hozzá a Miniszterelnökség.

A kormány megállapította, hogy a csepeli és a ferencvárosi önkormányzatok valamennyi javaslata egybeesik a korábbi döntésekben megfogalmazott kormányzati szándékokkal, így a testület az önkormányzati javaslatokat elfogadta és támogatólag megerősítette.

A határozatban a kormány végül kötelezte minisztereit, hogy maradéktalanul hajtsák végre a csepeli és a ferencvárosi önkormányzatok javaslatait – tette hozzá a közlemény.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Úgy gondolom, hogy a fideszkormány ismét elferdíti egy kicsit a dolgokat!!! A két kerület javaslata a Főváros elé került és ők továbbítják a kormány felé. És Karácsony inditványozta, hogy ezek a fejlesztések kerüljenek be konkrétan egy kormány határozatba biztosítva azok megvalósítását!!!
silber13
Mit keres egy focilabda és egy állítólagos valamikori de mára már levitézlett focista, aki ma már inkább 2 lábon járó söröshordó itt, az atlétikai VB témájábanban?
Józsipapa
Azért érdekes a kormány gyorsasága;
Közleményt ad ki, hogy elfogadta a két önkormányzat javaslatait a kormány és utasította a minisztereket a végrejajtásra - megelőzve a fővárosi közgyűlés döntését.
( a déli krónikában azt mondták, hogy Karácsony elkésett !!!)
Tegnap és eddig az volt, hogy november végéig várják a közgyűlés döntését !!!
Akkor miért mentek a dolgok elébe ??? ( tudom én; csak kérdezem )
1magyar
Ebben az országban nem dolgozni kell hanem sportolni mindenkinek. Az kevésbé fárasztó és jobban fizet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.