A Mátrai Erőmű környéki vízszennyezés nyomába eredt hétfőn a hvg.hu stábja, ahol különös, az erdőn átvezető tömlőre bukkantunk. A Greenpeace azonban a környékbeli vízfolyások vizét is laboratóriumi vizsgálatnak vetette alá, amelyről szerdán kiderült, hogy a patakokban lényegében szennyvíz folyt.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Amikor Mészáros megvette a németektől az erőművet feltámadt a gyanúm hogy az erőmű bezárásra kerül. A németek alatt normálisan működő erőmű most egyszer csak szennyező lett - ne legyen igazam - azt sugallja számomra hogy a szennyezés tudatos. Így az erőmű a felháborodott lakosság miatt fog bezárni nem pedig Mészárosék döntésének köszönhetően. Egy Bős-Nagymaroson dolgozó vízmérnök elmondása szerint a vízerőmű építése azért lett leállítva mert egyszerűen elfogyott a pénz. A környezetvédők megmozdulása zene volt az állam füleinek és mai napig úgy tudjuk hogy a leállítás oka az erőmű elleni tüntetéssorozat volt.
Macskaszem
Érdekes, Bige László műtrágyagyárát azonnal bezáratták környezetszennyezésre hivatkozva, később kiderült, nem is volt igaz. Az erőműt meg a büdös búzafeldolgozót nem lehet bezárni, mert az a mészároslölőé, és éppen el akarja adni az államnak, ami nem elég, hogy veszteséges, most már bűzlik is. Mint a kormány minden tevékenysége.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.