Elesik a havi sok ezer forintos közgyógytól vagy lakhatási támogatástól, mert a nyugíja vagy fizetése pár száz forinttal nő. Margit néni 37 évet gyógyszertárban dolgozott, de két szívinfarktust is kapott, nem vették vissza a munkahelyére, leszázalékolták, így végül is borzasztó alacsony a nyugdíja, 43 ezer forintot kap. Nagy segítség neki, hogy jogosult a közgyógyellátásra, így a havi 6 ezer forintos juttatásból meg tudja vásárolni a gyógyszereit. Pontosabban meg tudta vásárolni tavaly év végéig, de idén már nem: nem jár már neki a közgyógyellátás. Mégpedig azért nem, mert a nyugdíja ezer forinttal emelkedett. (Év elején 2,7 százalékkal emelte a kormány a nyugdíjakat.) Így aztán ezer forintos nyugdíjemelés mellé elveszít havi 6 ezer forintos közgyógyellátást – ismertet egy esetet a Népszava.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
Nincs más megoldás, tudni kell hova kell húzni az X-et 2022-ben. Persze nem biztos, hogy a jogos sérelmeiket azonnal orvosolni tudja az új országvezetés (mert annyi a fidesz-kdnp mocska, sara, rendbe tenni való hagyatéka, hogy ehhez az Isten pénze sem volna elég), de hát 2010-ben nem kellett volna elhinni mindent, amit orbánék ígértek. Volt előzmény, tehát volt ismeret a szarháziságuk milyenségére 1998-2002. között és azt követően ellenzékben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
37 év munkaviszony után havi 43 ezer ft nyugdíj? A képviselők meg akik be sem járnak a Parlamentbe milliókat kapnak havonta és autót,lakhatást stb.
Ugye milyen igazságos elosztás?
Klubtag
Nincs más megoldás, tudni kell hova kell húzni az X-et 2022-ben. Persze nem biztos, hogy a jogos sérelmeiket azonnal orvosolni tudja az új országvezetés (mert annyi a fidesz-kdnp mocska, sara, rendbe tenni való hagyatéka, hogy ehhez az Isten pénze sem volna elég), de hát 2010-ben nem kellett volna elhinni mindent, amit orbánék ígértek. Volt előzmény, tehát volt ismeret a szarháziságuk milyenségére 1998-2002. között és azt követően ellenzékben.
1magyar
@Klubtag: Az egyetlen nagy előnyük a migráció ellenes tevékenységük. Senki nem akar migránsokat.
Akik a szoc. szétrombolása után a zavarosban jutottak előnyökhöz, tudtak lopni, meggazdagodtak, most nagy pofával osztják az észt azoknak akik nem tudtak.
Mert a kapitalizmust azok akarták akik helyzetben voltak. Ebben az éhes vadállatokhoz hasonló zsákmány elosztás folyik.
Nyírfa
@1magyar: Itt valami hiba csúszhatott az információba. Nem létezik, hogy 37 év után, akármilyen kevés is legyen a mindenkori fizetése valakinek, 43 ft nyugdíjat állapítsanak meg.
Az egy másik kérdés, hogy van-e Magyarországon igazságos elosztás. Nincs. Ahol a felső tízezer kastélyokat vásárolhat, a középosztály bármilyen megalkuvásra kész, hogy talpon maradhasson, a társadalom nagyobbik felét kitevő alacsony jövedelmű családok, polgárok pedig számlafizetési és élelmezési gondokkal küszködnek, ott komoly problémák vannak, mind a kormányzásban, mind a társadalmi tudatban.
Klubtag
@1magyar: "Az egyetlen nagy előnyük a migráció ellenes tevékenységük"...de nem tudhatod, hogy kormányzati pozícióban a jelenlegi ellenzék a józan ész, a geopolitikai kényszerítő hatások és a magyar közvélemény nyomására nem ugyanúgy cselekedett volna. Ezért aztán elég nevetséges bármilyen kritikai hangot "migránssimogató" hülye jelzéssel illetni és negligálni.
csak úgy....
@1magyar: látom,még mindíg jobban tartasz a migránsoktól mint ezektöl ,akik a törvényeikkel több embert tesznek el lábalól,mint a föltételezett migránsaik.
Málna
@Klubtag: Bájos, ahogy már most mentegeted az esetleges új vezetést. Azért azt ne feledd, hogy az önkormányzatok saját hatáskörben is adhatnak segélyt, támogatást, így az ellenzéki kerületekben, településeken lakóknak nyílván megoldódik már mostanában a problémája.:-)
1magyar
@Nyírfa: Nem lehet az tévedés, ilyen a kormány szociális ellátórendszere.Saját tapasztalat.
Klubtag
@Nyírfa: ..." Nem létezik, hogy 37 év után, akármilyen kevés is legyen a mindenkori fizetése valakinek, 43 ft nyugdíjat állapítsanak meg."...bizony nehezen hihető.
Ezek többnyire olyanok, akik az 1990-es évek előtti időszakról nem tudnak olyan jövedelmeket igazolni, melyek után társadalombiztosítási járulékokat fizettek volna saját maguk, vagy a munkáltatóik.
Minden panasznak kell egyéni feltárás és minősítés, nem szimpatikus. ha általánosságban folyik az ítélkezés.
csak úgy....
@Málna: adtak is bizony! ugye emlékszel még a választási krumplira...
Nyírfa
@1magyar: Igen, a kapitalizmust az akkor helyzetben lévők akarták, de, sajnos, tapsolt hozzá a lakosság nagy része. Csak akkor kaptak a fejükhöz az emberek, amikor oda lett az anyagi biztonságuk. De, akkor már olyan spirálban voltunk, amelyből nem tudtunk, és nem is akartunk kiszállni.
Málna
@csak úgy...: Itt a lehetőség ezt felülmúlni...
Klubtag
@Málna: ..."Bájos, ahogy már most..." ...szegénykém, én nem tehetek róla, hogy tovább látok az orromnál, másokkal ellentétben...
csak úgy....
@Málna: a fideszt? az lehetetlen...
azok 2 szemmel mindíg többet adnak.
Nyírfa
@1magyar: A szociális ellátórendszer maga a katasztrófa, ebben igazad van, de ez a nyugdíj nem lehet valós.
Egyébként, szerintem félre értik a migránsokra tett utalásodat: a fidesz azért tett szert előnyre a migránsellenes intézkedésekkel, mert a magyarok alapvetően védekező-támadó mentalitással rendelkeznek, a társadalom tudati felkészültsége nagy alacsony szintű, de ez nem jelenti azt, hogy Te személy szerint is helyesled a kormányzat külpolitikáját.
Ha tévedtem, akkor tévedtem.:)
Málna
@csak úgy...: Na látod, ezért kell rájuk szavazni.:-)
csak úgy....
@Nyírfa: szerintem nem a kapitalizmus hibás,nyugaton egész jól elvagyunk vele.
a magyar politikusok mentalitása, abba bele lehet rottyantani...
csák máté óta,folyamatosan megy a kiskirálykodás ami kártékonyabb a kapitalizmusnál.
Nyírfa
@Klubtag: Ennek a valószínűsége azért kicsi, mert a '80-as években nem fordulhatott elő, hogy nem jelentenek be a munkahelyeden.
Ahhoz, hogy valakinek 37 évnyi szolgálati ideje legyen, 1980-ban, '81-ben, el kellett kezdenie dolgozni. Tegyük fel, a történet szerint két infarktuson is átesett hölgy valamikor 2018, táján eshetett ki a munkavállalói jogviszonyból. A kálváriája a munkahellyel, a rokkantosítási eljárással hosszú hónapokig tarthatott, tehát, kb. 2019-ben vagyunk.
A jelek szerint nem öregségi, hanem rokkantsági nyugdíjról van szó, ami általában sokkal kevesebb az öregséginél. Nem mintha ez a tény mentené a 43 ezer ft abszurditását.
Nessy
@Málna: Logikus, hogy akik "élvezik" a jelen kormány áldásos működését, azok rájuk szavaznak, meg azok, akik nem viselik szavazatuk ódiumát.
Akik viszont megszenvedik, azoknak nincs érdekérvényesítési tehetségük, és ennek következtében a kormány azt tesz velük, amit akar! Azért, hogy a felső réteg gazdagodjon, hogy értelmetlen dolgokra lehessen milliárdokat költeni, egy adott kereten belül, sokaktól el kell venni. Sima matematika.
1magyar
@Nyírfa: Az rendben van, hogy 37 év után 43 ezer rokkantsági nyugdíj???
Aki Én
@Málna: ...rájöttem, te csak bosszantani jársz ide a rettentő eszeddel :(
csak úgy....
@Aki Én: a shikari & durbincs közös gyermeke...
Aki Én
@1magyar: Azt azért már látnod kéne, hogy a migráns duma csak a korrupció és egyéb törvénytelenségek elfedésére szolgál. Csak erre építik hazug propagandájukat, úgyhogy ha valakinek érdeke a migráció, hát az a fidesz. Ne feledd, hogy társadalom határozott akarata ellenére, és kampányban tett ígéretei ellenére TITOKBAN!!! beengedték migránsok ezreit. A kötvényesekről ne is beszéljünk, akik elárasztották Európát is.
Ha kell, százával hozzák őket napokra a Keletibe, hogy legyen rettegni valód.
Egyébként senki nem akar migránsokat, a hazudozás ellenére az ellenzék sem.
1magyar
@Aki Én: Pedig az ellenzék minden megnyilvánulása, nyilatkozat a migránsok beengedése mellett van.
Nyírfa
@csak úgy...: A kapitalizmust csak egy állomásnak tartom a rendszerek sokaságában. Mindent lehet jól, jobban, vagy rosszul, még rosszabbul csinálni, ahogy Magad is mondod, ez mindig emberfüggő.
Hogy a nyugati államok ott tartottak '89-ben, ahol, abban óriási szerepe volt a szocializmus létre jöttének, fennállásának.
Olyan ellensúlyt képezett, amely csak előre menekíthette a tőkés államokat, bár, a peresztrojka után, azonnal elkezdték visszavágni a szociális kedvezményeket. Csak a közép-európai, keleti államok gazdasági gyarmatosításával tudták helyre állítani a saját politikai stabilitásukat. Az azonban mindenképpen a liberalizmus előnye, velejárója, hogy a tudásnak, az információáramlásnak prioritása van, ezáltal lényegesen fejlődőképesebb, mint bármely diktatúra.
Nyírfa
@1magyar: Figyeljünk már egymásra! Azt írtam, hogy rendben van?
Málna
@Nessy: Igen, ez így működik. Bár az én szimpátiám kialakulásában a kormány iránt olyan intézkedések is közrejátszottak, melyeknek nem vagyok haszonélvezője. Na meg az a rengeteg alaptalan vádaskodás és ostobaság is, amit itt olvastam az elmúlt hónapokban.:-)
1magyar
@Nyírfa: Figyelek, te is abszurdnak tartod, csak inkább ezt megerősítésnek gondoltam. Mert rokkantsági vagy öregségi nyugdíj, (bár 43 év után talán kérhetné az öregségit is) mindkettőnek kevés a munkaviszonya után.
Nyírfa
@1magyar: Szóval, tévedtem, erősíted azok táborát, akik szerint Magyarországon menekültnek helye nincs. Magánügyem, hogy ez most egy kis csalódás, az viszont figyelemre méltó, mennyire nem akarod látni a valós történéseket. Még a kvóta sem jelentette volna azt, hogy ide százezrével özönlött volna barbár, kulturálatlan afrikai, arab, ázsiai népség, de még a Marsról is jöttek volna, mert a hazánk egy jó hely. Arról volt szó, hogy 2 ezer, azaz kettő ezer , nemzetbiztonsági átvilágítás után beengedett menekültet kellett volna elhelyeznünk az országban.
Ez azért mégsem katasztrófa. A többit Aki Én elmondta.
Nyírfa
@1magyar: 11.46

Abszolút! Ez nem kérdés. Havi 100 ezer ft. alatt ma kettőt sem lehet lépni.
Eladott Ország
Szlovákiában a magyar háromszorosa a nyugdíjminimum. A magyar gazdaság repeszt. Nem lesz emelés marad a 28500 huf.
A fidesz-frakció üzent a kisnyugdíjasoknak: nyugodtan tessenek éhen halni.
Klubtag
@Nyírfa:(11:18) ..."Minden panasznak kell egyéni feltárás és minősítés, nem szimpatikus. ha általánosságban folyik az ítélkezés."...Nem tudom mit lehet ezen nem érteni...:o)
Aki Én
@1magyar: ...bocs. Szóval ez nem igaz, csak mondjuk ők nem éheztetnék őket, nem ítélnék el hamis vádak alapján...
A kerítést sem bontanák le, mondjuk lehet, hogy meg se építették volna. De most őszintén. Mit véd, mikor még a mi határszakaszunknak is csak egy kis része, nem beszélve az unió határához képest.
Mondjuk jó qrva drága volt, úgyhogy biztos van, akinek megérte.
Nyírfa
@Klubtag: Igen, amit általánosságban véve mondasz, igaz: minden panasznak kell egyéni feltárás és minősítés.
Hogy milyen ítélkezésről beszélsz, nem tudom, de majd felvilágosítasz, és akkor megértem.
Nessy
@Málna: Azt hiszem az elfogultság pro és kontra tetten érhető. Csak aki többet találkozik a kis nyugdíjasok, rokkantak sorsával, az talán másképp lát dolgokat. Minden éremnek két, sőt esetenként három oldala van.
kereső
@Klubtag: 10:42 Na 1990 előtt!! ez nem igazán volt jellemző- mármint, hogy nem volt bejelentve,és nem fizettek utána járulékot. 1990 után igen! Túl kevés információt közölnek a hölgyről- pl. nem tudni,hogy mikor történt a rokkantositás- a rokkantsági ellátás megállapitása mikor történt, betöltötte-e már a hölgy a rá irányadó nyugdijkorhatárt,és ha igen, akkor kérte-e a nyugdij megállapitását a rokkantsági ellátás helyett...
Mindenesetre a rendszer rákfenéje, hogy ezek az ellátások- a közgyógy, a lakhatási támogatás, a gyermektámogatás...mind a minimálnyugdijhoz kötöttek, ami 28.500.-Ft, immár több mint tiz éve (2008-ban emelték utoljára).
Nessy
@kereső: 2008-ban? Na akkor Gyurcsány és Bajnai a hibás!
csak úgy....
@Nyírfa: lehet,hogy én látom rosszul és néked van igazad,de azt a szociális "visszavágást" nem tapasztalom,pedig benne vagyok a buliba, mint nyugati rokkant nyugger. abban viszont nagyon igazad van,hogy ezek a rendszerek ,amiket öseink és mi tapasztaltunk,azok nem éppen értünk voltak és vannak! sokszor azon csodálkozok,hogy mitöl nem halt még ki az ember,talán mi vagyunk a leg szívósabb állatok a földön? mi a szarnak tanultunk meg beszélni és gondolkozni ha akkor sem értjük többnyire egymást? vezéreket választunk,akik mit tudom én...,jól és szépen hazudoznak? valami lehet abban,hogy mi az isten barmai...
Klubtag
@Nyírfa: ...gondoltam megúszom, de nem. Ezért irántad való tiszteletből kifejtem, hogy mire gondoltam. Az írod, hogy valószínűleg 1980-as években elkezdett dolgozni és akkor nem volt jellemző, hogy nem jelentenek be embereket. OK Azonban a cikkből nem derül ki, hogy a gyógyszertárban a vezető helyetteseként, vagy 4 órás takarítónőként dolgozott-e. Ő lehet, hogy 37 évet érzékelt, mert nap, mint nap bejárt dolgozni, de az bizony szolgálati időben csak 18,5 év és mindjárt itt az első komoly csökkentő tényező, s másik nyilván a jövedelem nagysága lehetett. A harmadik nem tisztázott, hogy az ellátása nyugdíj, vagy rokkantsági. Sajnos nekem is volt két infarktusom, tudom, hogy milyen sokáig tart a lábadozás betegállományban, ami szintén hatással van a keresetre...számos egyéb gondolat cikázott a téma kapcsán a fejemben. Minden együttérzésem a Margit nénié, mert szégyen az a közömbösség, melyet egy ilyen helyzetben lévő emberrel szemben tanúsít a rendszer.
A hsz-em, amit neked írtam kicsit gunyorosra sikeredett, amiért elnézésedet kérem...
Nyírfa
@Nessy: 13.25

Számból vetted ki a szót, ez a napnál is világosabb! :)))
Nyírfa
@csak úgy...: Úgy emlékszem - ha lesz időm keresgélni, utánanéztek a google-val -, hogy a rendszerváltás után több országban vezettek be szigorításokat , mármint a nyugati demokráciákban. Csökkentették a szabadságot, a szociális juttatásokat, növelték a munkaidőt, vagyis, részben, de visszatértek volna ahhoz a metódushoz, amely a II. világháború körüli időszakot jellemezte. Hogy ezt a vadkapitalista szemléletet hamar feladták, az a mi érdekérvényesítő képtelenségünknek volt a következménye. Olyan felvevő piacai lettünk a Nyugatnak, hogy nem kellett lemondaniuk a demokratikus vívmányaikról, élhettek tovább mint Marci Hevesen.
Hogy miért vagyunk mi, emberek durvák, figyelmetlenek, önzők, szűklátókörűek ...és még sorolhatnánk. Úgy gondolom, minden negatív tulajdonságunk alapja a félelem. Félelem az ismeretlentől, a természet erőitől, a haláltól, főleg a haláltól.
És félünk, hogy holnap nem lesz mit ennünk,nem lesz hol laknunk, fázni fogunk, és , hogy lesznek, aki majd becsukják előttünk az ajtajukat, ha a segítségükre szorulnánk. A félelem az emberiség kezdetleges tapasztalatai alapján úgy győzhetőek le, ha hatalmat szerzünk a félelem tárgya, alanya felett. Ezzel a kör bezárul. Féltem, legyőztem, hatalmam lett, uralkodom, és uralkodni akarok, sem eszközt, sem időt, sem fáradságot nem sajnálva. Hogy ne kelljen félni.
Aki pedig már tudja, hogy mások megfélemlíthetőek, az élni fog ezzel a tudással, mindaddig, amíg fel nem ismeri az élet valódiságát, a félelem ellentétét: a szeretetet.
Nyírfa
@Klubtag: Keresővel értek egyet, kevés az információ. Ami számomra az egyetlen konkrétum, az a 37 év. Nem tévesen érzékelt, hanem tényleges, a cikk legalábbis nem tér ki rá, hogy a hölgy hány órában dolgozott stb.
Igen, gunyoros voltál, és nem értettem, miért. A szerző pontatlan, elnagyolt írása miatt mi vitatkozunk.
Eladott Ország
Számos egyéb juttatás között az öregségi nyugdíj legkisebb összegének különböző százalékos mértékeiben határozzák meg, nem csak a méltányossági nyugdíjak, hanem a gyes a gyet anyasági támogatás, hadiárvák, hadigyámolt, művészjáradék stb. mértékét is. Mindezek miatt a nyugdíjminimum összegének emelése százmilliárdos nagyságrendű kiadási pluszt okozna a költségvetésben. A családbarát a jobban teljesítés illiberális és mélykeresztény kormánya éppen ezért leszarja az ügyet, hogy több maradjon az ellopni való.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.