A házelnök szerint ennek az újfajta hadviselésnek egyik célja, egyben egyik legsúlyosabb következménye, hogy elidegeníti a fiatalokat a családjuktól, a nemzetüktől, a szülőföldjüktől és végső soron önmaguktól, hogy – mint Kövér László hozzátette – "már szó szerint azt se tudják magukról, hogy fiúk- e vagy lányok".

Kövér szerint tudatfoglaló háború kezdődött, aminek elmondta a célját is

Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Simicskó István, a hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke a hazafias és honvédelmi nevelésről rendezett szakmai konferencián az Országház Felsőházi üléstermében 2019. november 29-én. MTI/Soós Lajos

Napjainkban egy tudatfoglaló háború kezdetét éljük, ezért Magyarországnak politikai cselekvőképessége és katonai önvédelme mellett, a szellemi ellenállóképességét is biztosítania kell, ez pedig csak akkor fenntartható, ha a magyar fiatalság hazafias nevelése is biztosított – mondta Kövér László házelnök pénteken a hazafias és honvédelmi nevelésről rendezett konferencián az Országházban.

Az Országgyűlés elnöke úgy fogalmazott: száz évvel ezelőtt Európában egy véres területfoglaló háború zárult le, napjainkban pedig "egy tudatfoglaló háború" kezdetét éljük, és csak remélni tudjuk, hogy ez a küzdelem vértelen marad.

"Európa – annak kivétel nélkül minden állama és nemzete – jelenleg egy ilyen tudatmegszállás célpontja, minden európai ország a célkeresztjében van azon szupranacionális érdekcsoportoknak, amelyek elég erősnek érzik magukat ahhoz, hogy maguk alá gyűrjék a profitmaximalizálási törekvéseiknek a még korlátokat szabni tudó nemzetállamokat és ezek demokratikus döntéshozatali mechanizmusait" – mondta.

A házelnök szerint ennek az újfajta hadviselésnek egyik célja, egyben egyik legsúlyosabb következménye, hogy elidegeníti a fiatalokat a családjuktól, a nemzetüktől, a szülőföldjüktől és végső soron önmaguktól, hogy – mint Kövér László hozzátette – "már szó szerint azt se tudják magukról, hogy fiúk- e vagy lányok".

A másik cél – a házelnök értékelése szerint -

az általános emberi értéktudat elsorvasztása, mert annak hiányában az emberek nem képesek az érdekeik felismerésére, és azok védelmére sem.

Kövér László úgy vélte: ezen célok eléréséhez például a "teljesen eltorzított gendertant" használják, amely aláaknázza a fiatalok nemi identitását "azzal, hogy míg a homoszexualitást érinthetetlen biológiai adottságként kezeli, addig a férfi és női nemi identitást tanult, tehát megváltoztatható társadalmi szerepnek tartja, és igyekszik már az óvodákban a fiúkból lányokat, a lányokból pedig fiúkat faragni".

A házelnök további ilyen eszközöknek nevezte a család jogi fogalmának és érzelmi tartalmának tudatos és módszeres kiüresítését, a családnak az erőszak forrásaként való ábrázolását, a multikulturalizmus elkerülhetetlenségének és felsőbbrendűségének, illetve a nemzeti eszme veszélyességének és idejét múltságának hirdetését, a globalizmus üdvözítő voltának és a világkormányzás szükségszerűségének megkérdőjelezhetetlenné tételét, vagy a világnézeti értéksemlegesség leple alatt hirdetett keresztényellenességet.

Kijelentette:

ami napjainkban az európai politikában, gazdaságban, kultúrában, oktatásban, demográfiában, családpolitikában vagy migrációs politikában történik az csak ennek az új harcmodornak, az Európával szemben alkalmazott tudatmegszállási kísérletnek a keretei között értelmezhető és érthető.

Kövér László ugyanakkor arra figyelmeztetett: Magyarországon és Közép-Európában sokan kiismerték már ezt a harcmodort, és egyre többen fogják felismerni mindezt Európa többi részén is. Példaként megjegyezte: Franciaországban idén bevezették a hazafias nevelést célzó Egyetemes Nemzeti Szolgálatot, amelynek keretében 2020-ban a tervek szerint negyvenezer, 2021-ben pedig már százötvenezer 16 és 18 év közötti fiatal francia vesz részt egyhónapos kötelező polgári szolgálatot hajtanának végre azért, hogy erősödjön a hazafias értékrendjük.

Az 1918 és 1920 közötti időszakot felidézve hangsúlyozta: száz évvel ezelőtt felelőtlen magyar politikusok cselekvésképtelenné, és önvédelemre képtelenné tették Magyarországot, így a magyarok történelmi értelemben elveszítették a teljes XX. századot. "A XXI. századnak azonban nem akarunk a vesztesei lenni" – jelentette ki.

Úgy értékelt: az elmúlt néhány évben, de különösen az elmúlt néhány hónapban újra egyre hangosabbak és magabiztosabbak lettek azok a politikai erők, amelyek "a száz évvel ezelőtt végrehajtott, nemzeti sorstragédiába torkolló bomlasztás idegen sorban álló tetteseinek örökébe léptek".

Úgy vélte: Magyarországnak ezért nemcsak a politikai cselekvőképességét, a katonai önvédelmét, hanem a szellemi ellenállóképességét is biztosítani kell, a szellemi önvédelem pedig csak akkor fenntartható, ha a magyar fiatalság hazafias nevelése, azaz a haza, a nemzet és a család iránti elköteleződést és áldozatvállalást középpontba állító értékrend továbbadása biztosított.

A konferencia házigazdája, Simicskó István a hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke arról beszélt: kidolgozták a hazafias és honvédelmi nevelés stratégiájának tervezetét, amely a 2020-2030 közötti időszakra szól. A stratégia céljaként a hazáját szerető, nemzetéhez kötődő, anyanyelvét, kultúráját, hagyományait tisztelő nemzedékek felnevelését határozta meg.

A közel 200 oldalas tervezetről szólva fontosnak nevezte a tanárok továbbképzését és azt, hogy a hazaszeretetre nevelés hangsúlyosabb szerepeljen a nemzeti alaptantervben. Kiemelte a közösségi terek és a sport szerepét a hazafias nevelésben, jelezve, hogy eddig öt Honvédelmi Sportközpont felépítéséről döntöttek, és egynél már az alapkőletétel is megtörtént.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta: Magyarország megújítása nem képzelhető el a honvédség megújítsa nélkül.

Hozzátette: a kormány tisztában van azzal, hogy ha a XXI. századi geopolitikai kihívásoknak meg kíván felelni, saját jogon akarja alakítani sorsát és méltó módon akar együttműködni szövetségeivel, akkor ez a feladat nem halogatható tovább. Bízott abban, hogy a "számítógép előtt üldögélő, és virtuális világban szocializálódó fiatalok megszólítása" nem reménytelen ügy. A stratégia szerinte komoly hiányokat pótol, és reményeik szerint egy egész nemzedék előtt nyitja meg az újfajta közszolgálat és újfajta összetartozás lehetőségét.

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
mocsok vagy te köteles patkány!!! ti vagytok a fiatalok megrontói.ti üldözitek el őket!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Tudjuk, azóta, hogy leszállítottad a repülőgépet, mert hasmarsod volt. Az is betesz a zsenge tudatodnak, azért fosol má mindentől
simmering73
Aztán fiú-e vagy-e? Bajszodban az eszed.
dr. prédikátor
mocsok vagy te köteles patkány!!! ti vagytok a fiatalok megrontói.ti üldözitek el őket!!!
human
Ez vajon tudatos Kövér részéről, azaz megkapta az utasítást, hogy magasabb fokozatba kell kapcsolni a rezsim építését vagy egyre előrehaladottabb a leépülése?
Clavigo
Jó lenne már egy kis nyugalom,,te subaszájú tahó..
kokopelli
Az sem baj,ha ő sem hiszi el azt a sok marhaságot,mert a feladat csak a terjesztése volt!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Egyszerűen hihetetlen, hogy Európa közepén, na jó inkább a szélén Magyarország feudalizmusba oltott rabszolgaságban tengődik és még mindíg nem tudunk összefogni, még mindíg nincs egy karizmatikus vezető, aki valóban akar és tud tenni ezért az országért. Inkább a klavit verjük, ahelyett, hogy fognánk egy-egy szívlapátot és szétcsapnánk végre a sok mutáns idiótát, akik politikusoknak merik nevezni magukat!
justhpeter
Szerintem a fideSS-kdnp tízéves uralkodása az "uralkodó elitnek" ártott meg a legjobban. Egyre több ügynevezett "nagy emberen" jelennek meg a különféle idegbetegség szövődményekkel súlyosbított jelei. Áder a jelentéktelen mivoltával igyekszik ezeknek a jeleknek a láthatóságát a lehető legkissebbre csökkenteni. Kövéren a szövődmények komoly súlyosbító erővel jelennek meg és rátelepszenek egy hozott primitív-demagóg alapra. Orbánnál hasonló, a tudatlansággal súlyosított alapról lehet beszélni, a kóros állapot gyorsított felismerését az értelmetlen gyakorisággal elkövetett megszólalásaival turbósítja.
human
@Clavigo: Nekem mindkettő jó. Előbb jön a bukásuk.
Pontosabban jobb lett volna, ha a magyarok immunrendszere már előbb kilöki magából a kártékony sejteket. És még csak nem is 2010-es fideszre gondolok mikor elkezdték pártkatonákkal feltölteni az alkotmánybíróságot. Bizony már a szoci kormány alatt (amire én is szavaztam), már akkor kint kellett volna lenni az utcán minden egyes korrupciós hír hallatán. Kint kellett volna lenni a béremelésekért, az egészségügy helyzetének javításáért. De nem mentünk ki, mert elvoltunk a langyos vízben. Ez a légkör pedig jó táptalaj volt Orbán rendszerének kiépítéséhez. Látta Orbán, hogy a magyar egy szolgalelkű nép akit kis ajándékokkal könnyen megnyerhet magának bármelyik ígérgető politikai oldal.
Orbánnak nem kellett más tennie, mint demagóg, populista ígérgetéseket tenni és folyamatosan ostoroznia a kormányzópártokat. Orbánék megígérték a korrupció felszámolását, a korrupt politikusok elszámoltatását, a magánkórházak terjedésének megállítását, ingyenes oktatást, 14. havi nyugdíjat, luxuspolitizálás végét stb.
Mindez pusztán a hatalomra kerüléshez kellett. És ami utána jött a jogállam leépítése, a TEK nevű zsoldosseregének felállítása, a közmédia propaganda médiává alakítása, 3000 milliárd nyugdíjvagyon eltüntetése, helikopterezgetés, magánrepcsizés közpénzen, az oktatás szétverése, az egészségügy tovább züllesztése, a szoci korrupciós ügyeket messze túlszárnyaló fideszes korrupciók. És még menyi minden fog jönni?!
Nyírfa
Kövér László, amitől félti a fiatalokat, az mind-mind az Ön személyes problémája. Pszichiáter kéne, nem házelnöki poszt.
Nyírfa
Ja, igen: el a koszos mancsokkal a gyerekeinktől! Nem lesznek kis janicsárok, összeszerelő gyárak munkásai!
Kapísi?
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Nyírfa: Da! Akkor inkább menjenek és boldoguljanak ott, ahol megbecsülik őket és nem CSOK-al akarják röghöz kötni...
Nyírfa
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Egyértelmű. Nincsen szülő, aki olyan jövőt szánna a gyermekének, mint amilyet hibbanték tervezgetnek!
Ha ma lennék fiatal, már elrepültem volna.
Nyírfa
Az egyenesen elképesztő, hogy a permanensen háborúzó, agymosó fidesz egy prominens képviselője mer vádaskodni , újfajta hadviselést, tudatfoglaló! háborút emlegetve!
Túl sok sci fit nézett, idegen lények által megszállt, zombivá váló emberekről.
Tényleg nem ártana néhány nyugi szuri.
kereső
A fidess tudatfoglaló háborúba kezdett.Cél- a fiatalok, a még fiatalabbak teljes agymosása.Kedves Szülők, Nagyik,Nagyapók most legyetek nagyon észen-nézzétek meg gg-t, varga juditot,böröcz balázst, és a többi fiatal zombit, Ilyenekké kell válni a gyerekeknek- hogy biztositva legyen orbán uralkodása.
evacica
Kövérnek már megint sikerül valami hülyeséget kitalálni! Ez is jobban tenné ha nem szólalna meg!
tudode
Micsoda kontraszt!
.
A házmesternek egyidőbe válaszoltak a fiatalok a fiatalok agymosoda tervére, és a Budapestiek
.
---- „Mi nem akarunk bűnrészesek lenni” – diáktüntetőkkel együtt klímasztrájkoltak a budapestiek
.
merce.hu/2019/11/29/kulonben-a-muanyagmentes-julius-szinten-maradunk-diaktuntetokkel-egyutt-klimasztrajkoltak-a-budapestiek/
.
Nem kell félni, nem fog fájni!
SystemError
Kezd nagyon elhülyülni a vén házmester. Tudatfoglalózik egy fideszes patkány...ez jó.haha!
human
@SystemError: A szokásos. Azzal vádolják a másik oldalt amit maguk követnek el. Kövér még csak észre sem veszi, hogy azzá válik akik ellen valah harcolt.
SystemError
@human: Ő szerintem soha nem harcolt az aktuális hatalom ellen. Utólag, amikor az új kialakuló hatalom már látszik, akkor átáll és a szoknyájuk mögül házmesterkedik. Szerintem nála mindegy, hogy az kommunista, náci vonulat. Ő az az ember, aki a szomszédod lenne 20 évig, de az első perc idegen megszállás után kiadni az új hatalomnak és tenne fel a marha vagonba, hogy a pártkönyvébe kapjon egy pecsétet. Az ilyen patkányonak csak ürügy az identitás vagy az ideológiai, politikai alap.
human
@SystemError: Igen. Valóban ilyen jellem.
Lepényleső
A dagadtak mindig tudják mi a bűnük,amivel mindig a másikat vádolják meg?
csipetke
Nem volt türelmem végigolvasni ezt a süket rizsát, de a cím alapján kövér elvtárs agyát már elfoglalták a molylepkék. Vagy valami hasonló rovar. Jó ideje mutatja már az elmebetegség tüneteit
laszlobihari
az agyrágó bogár éhen halna a búrájában! ennél a f.szkalapnál a csecsemőkor volt a maximum azóta csak vissza felé fejlődik!
staro2
Kövér egy beteg ember. orbán felelőssége, hogy még mindig ebben a székben ülhet és szabadon beszélhet marhaságokat,
nezelodo
Az esetleg nem jutott eszébe Kővér elvtársnak, amit a családi példakép, barát, harcostárs, és eszmei útmutató a Papp János, az egykori rettegett pártvezér mondott, hogy a példamutatás a legjobb tanítómester? Lám mégis működik asszonyverőék, a vakkomondorosék, a családjával levelező pispek, az állkapocstörő, a a kazánba cigányt égető, az orgiás Borkai polgi, Voldemork nagyúr, Simonka, nyuggerverő habony, stb megmutatják, hogyan kell kipcsák-keresztény fiatal demokrataként élni!
lampa laz
Elnézve ezeket az idiótákat, nem centrum kórházat kell itt építeni, hanem diliházat. Kövér ott is megkaphatná a házmesteri posztot.
solidedge
Európában béke van. Egyetlen ország háborúzik, harcban áll önmagával. A felvilágosodás még most sem ért ide.
nevemnick
Vajon milyen táppal etetik ezeket az izéket, hogy ennyire dege az egész bagázs?
Qqberci
KötélLaca, most már tényleg abba kellene hagyni a szipuzást!...
kissé felnőttem
bölcsek kövére+ ex honvédminiszter aki kupakon át távcsővel sem látja a valóságot mit akarnak? unalmasok kivénhedtek aztán ki kommunistázik? ennyi bagoly

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.