Kiderült, mivel kezdődött a konfliktus.

A Facebookon kezdett terjedni egy videó, amelyben az látható, hogy egy fiatal ellenőr egy csokoládét evő utassal keveredik hangos vitába a budapesti kettes villamoson.

Az utas igen keményen kezdte osztani az ellenőrt, aki le akarta szállítani, mert evett a járművön.

"Mit gondolsz te magadról? Hülye, szemtelen gyerek"

- vágta a srác fejéhez, és trágár szavak kíséretében hangoztatta, hogy csak egy szelet csokit evett.

Az Indexnek a BKK közleményben reagált az esetre, azt írják, a konfliktusnak az volt az előzménye, hogy az utas nem a felszállása után azonnal, hanem utólag, a jegyellenőrzést észlelve kezelte a jegyét, az ellenőr ezt kifogásolva állt le vitatkozni vele.

"Mindez azonban nem menti fel a jegyellenőr kollégát, valóban nem megfelelően kezelte a szituációt, viselkedése nem felelt meg a BKK Zrt. szolgáltatói elvárásainak"

- tették hozzá.

Azt is írták, az esetnek folytatása nem lett, a vitatkozó felek még a megállóban elváltak egymástól.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Azért a dolog legfontosabb részlete felett se menjünk el. Felszáll egy TÖMEGközlekedési eszközre és elkezd zabálni. Hogy mit, az szinte mindegy. De ez most még ráadásként csoki is volt, ami egy villamoson a másik utas ruházatát, csomagját vagy a villamost is összekenheti, Hiába(???) olvasható a járműveken, hogy ne zabálj vagy vedelj, egy réteg sz@rik rá. Az hogy egy kisgyerek esetleg iszik egy-két kortyot, még tolerálható, de senki ne mondja, hogy egy felnőtt éppen a villamoson fog szomjan- vagy éhenhalni. Lassan a BKV járműveire ki lehet írni, hogy :: Étkezőkocsi.
Ha az ellenőr nem megfelelő hangot használt, felelősségre kell vonni. De, lássuk be, a zabálással szemben bizony igaza volt. Ha nem szól, a saját kötelességét szegi meg és ezt a munkáltatójának is figyelembe kéne vennie. Az pedig, hogy a két érdekelt fél mennyi idős, az ügyben tökéletesen irreleváns. A kor nem érdem, hanem állapot. A tiszteletet nem az anyakönyvi kivonattal kell kiérdemelni..
Nyírfa
Hogy a villamoson ülve megeszik egy szelet csokit valaki, abban semmi kivetnivalót nem találok, különösen, hogy a táplálkozás e mikéntjét zabálásnak még a legnagyobb rosszindulattal sem lehet nevezni. Tömeg a felvételen nem látható, alig lézengtek. Az ellenőr , érzésem szerint, egyszerűen csak ellenőrködni akart, egy pici hatalmat gyakorolni , amennyit a maga posztján gondolt megengedhetőnek. Hogy a dialóg közben végig rágógumizott, és olyan hangon beszélt az utassal, ami egy kocsmában elmegy, hivatalos munka végzése közben azonban visszatetsző, az már a munkaadóra tartozik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.