Ahhoz, hogy a polgári kormányzásnak valóban legyen jövője Magyarországon, a Fidelitas segítségére is szükség van – erről Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt az ifjúsági szervezet XVI. tisztújító kongresszusán, szombaton Budapesten.

Gulyás Gergely szerint a fiatalok körében is nagyon népszerű lesz a Fidesz
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Hangsúlyozta: Nyugat-Európában olyan társadalmi jelenségek ütötték fel fejüket, hogy ma konzervatívnak, kereszténynek maradni, annyit jelent, mint normálisnak lenni.

Gulyás Gergely rámutatott: sokszor beszélnek arról, hogy a fiatalok nem támogatják olyan mértékben a jelenlegi kormánypártokat, mint amilyen mértékben a társadalom más korosztályai.

A valóság az, ha megnézik a Medián kutatását, akkor abból az derül ki, hogy a 30-39 éves korosztály körében a legerősebb a Fidesz támogatottsága, mintegy 50 százalékos. Nincs még egy korosztály, ahol ilyen sokan szavaznának a Fidesz-KDNP szövetségére

- értékelt a miniszter.

Kiemelte: a Fidelitas jól végzi a munkáját, és

csak néhány évet kell előre hozni, hogy a 18-30 éves korosztály körében is hasonlóan sikeresek legyenek.

Bár ott is vezetnek, de nem olyan arányban, mint a 30-39 évesek körében – jegyezte meg Gulyás Gergely.

Hozzátette: az önkormányzati választások után minden korábbinál egyértelműbb, hogy vagy "együtt van jövőnk, vagy együtt van múltunk". Reményének adott hangot, hogy az előbbi valósul meg, de

ahhoz, hogy a polgári kormányzásnak legyen jövője Magyarországon, szükség van a Fidelitas segítségére, aktivitására.

Legyen közös jövője annak a kormányzásnak, amelyik a megítélésünk szerint a 21. századi Európában megteremti a hosszú távú, magyarként való megmaradás feltételeit és lehetőségét – mondta Gulyás Gergely.

Utalva Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentésére a diplomáciai akadémia létrehozásáról, megjegyezte:

ha minden jól alakul a költségvetésben, a területi közigazgatásban is jó feltételekkel várják a fiatalokat.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője megköszönte az elmúlt másfél évben tartott három választáson a Fidelitas aktivistáinak a munkáját. Jelezte: mindig meg fogják védeni azokat, akiket személyükben támadnak. Szerinte arra is számítaniuk kell a közéleti szerepet vállaló fiataloknak, hogy

sokszor nem az álláspontjukkal szállnak vitába, hanem személyesen őket, a családjaikat, a múltjukat fogják támadni. Úgy vélte, arra is fel kell készülniük, hogy a legundorítóbb és legaljasabb médiaeszközökkel fognak szembekerülni.

Amikor látjátok, hogy az értékrendetektől eltérő politikát képvisel az ellenfél, akkor egy millimétert ne engedjetek a saját, nemzeti elkötelezettségetekből. Legyen személyes ügyetek Magyarország jövője, csak együtt és egymásban bízva tudtok majd nemzetet építeni – mondta a fiataloknak.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arról beszélt, az, hogy a magyarság a történelem viszontagságai során megmaradt, a több mint 1100 éve kialakult hagyományoknak és az identitásnak köszönhető.

A magyarság azért döntött mindig jól a sorsfordító időkben, mert az identitására támaszkodott – mutatott rá a miniszter, aki arra biztatta a fiatalokat, akik a nemzet, és a magyar nemzet révén Európa jövőjét jelentik, hogy erre támaszkodjanak.

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója a kommunista diktatúra időszakát felidézve azt mondta: minden működő közösséget tönkretettek és a nemzeti öntudatot is.

"A merjünk kicsik lenni" ebből az ötven évből ered, ami mögöttünk van

- fogalmazott.

Most pedig visszajöttek, a háttérben ott vannak, ugyanazzal az értékrenddel és ugyanazzal a célokkal, csak maguk előtt tolnak egy korosztályt – tette hozzá a pártigazgató, aki arra biztatta a fiatalokat, ne hagyják mindezt szó nélkül.

Ha eltűrik, hogy Gyurcsány Ferenc ossza az észt Magyarországon, akkor megint jöttek beljebb egy lépést – fogalmazott. Ha nem elég bátrak, nem tartanak össze, akkor addig jönnek, amíg egyetlen szabad terület nem marad – tette hozzá.

(MTI)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Hülye. A fiatalok meghallják, hogy fidesz és hanyatt-homlok menekülnek külföldre.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
duda dani!anyád tudja hogy milyen húlye vagy???
Gauntlet
Remélem nem, mert az szomorú látlelet lenne !
Eladott Ország
Kitermelnék az ország fiatal spiclijeit, benyalóit. Hányinger és hányás. De azért én bízom a józan észben.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/07/%C3%ADrokj%C3%B3.jpg
Itt már nem az OPNI-t kellene újra üzembehelyezni, hanem a normálisoknak kijelölni védett rezervátumokat. Szövetség az Új Nemzedékért Alapítványnak az év első három hónapjában 15,4 milliárdot utalt Orbán. Közpénzből akarják az egyetemistákat magukhoz vonzani. Ha valaki hallotta már a fidelitászos elnököt, országgyűlési képviselőt, Böröcz Lászlót beszélni, az vagy sírva fakad, vagy még mindig röhög. Minta fideszes produktum! Gergő, te jogászok gyöngye orvos régen látott már, vagy csak a bőr vastag a pofádon?!
Nyírfa
Ha itt megvalósulna egy fidesz-magyarország, akkor én nem akarnék magyar lenni.
Fantomasz
"Gulyás Gergely szerint a fiatalok körében is nagyon népszerű lesz a Fidesz"
+ A Nagy Lófaxot azt ! Nem lesz ,nem lesz ,nem lesz .Kizárt !
kereső
"Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője megköszönte az elmúlt másfél évben tartott három választáson a Fidelitas aktivistáinak a munkáját. Jelezte: mindig meg fogják védeni azokat, akiket személyükben támadnak. Szerinte arra is számítaniuk kell a közéleti szerepet vállaló fiataloknak, hogy

sokszor nem az álláspontjukkal szállnak vitába, hanem személyesen őket, a családjaikat, a múltjukat fogják támadni. Úgy vélte, arra is fel kell készülniük, hogy a legundorítóbb és legaljasabb médiaeszközökkel fognak szembekerülni."

Ezt csinálja fidess 2002- óta.
Ha ezt a fiatalok beveszik, akkor Magyarországnak végképp vége.
RonaGyuri
nem is beszélve a demokratákról!!! =))
adrenalink
Az oktatás politikai káoszotokat elnézve vannak fenntartásaim...
simmering73
Hülye. A fiatalok meghallják, hogy fidesz és hanyatt-homlok menekülnek külföldre.
kissé felnőttem
gergő álmodva ne belszélgess! főleg nem hülyeségeket. népszerű? szerinted mitől? hazugsághegyek lassan a 9000 méter felett lesznek nézz már körül! a KÉKES 1014 csak.
Nyírfa
@kissé felnőttem: Már bocsánat, de a Kékes mióta nem magasabb, mint a Csomolungma?
Na ugye!
vitriol
a "hamisgulyás" elvtárs ne ábrándozzon!
desir62
Hülye gergő, ti nomális? Sohasem vltatok!
namihami
Jó példa erre a Fidelitasos tagság. Főleg azok, akiket még mikrofonvégre is engednek.
A jövő zálogai...
solidedge
Ahhoz hogy a fiataloknak a Fidesz legyen népszerű, az agyukat le kell butítani a falusi elmaradott réteg színvonalára. A Fidesz által ,kialakított iskolai rendszer erre hívatott.
Eladott Ország
Orvos látott, már vagy azt hiszed mindenki hülye, csak ti vagytok a helikopter?! Van az a pénz...szomorú vége lesz, jogászok szégyene.
human
Van egy élményem ezzel kapcsolatban.
Egy ismerősöm mesélte, hogy eladóként dolgozó haverja elmondta neki miben látja a kitörési lehetőséget jelenlegi élethelyzetéből. Abban látta anyagi előrelépésének zálogát, hogy beáll a fidesz szekerét tolni.

És itt álljunk már meg egy percre. Tehát azért csatlakozik valaki a kormányzó párthoz, hogy anyagilag jobban járjon és nem azért, hogy az ország lakosait képviselve jobbá tegye az életüket? De miért is lepődnénk meg ezen? Mert mit látnak a fiatalok? Látják Orbán Ráhel gazdagodását, látják Mészáros Lőrinc és már kis családja gazdagodását. Persze, hogy sok fiatal azt hiszi ő lehet a következő Mészáros Lőrinc.

Aztán eltelt két év és elérkezett az önkormányzati választás kampánya és egy nap becsengetnek hozzám. És ki áll az ajtóban? Hát pont ez a fiatal ember. Jól öltözve, megnyerő hangon bemutatkozik és aláírásomat kéri az indulását támogatandó. Röviden elutasítottam, amire igencsak meglepődött arc volt a válasz. (Gondolom előtte mindenki aláírta neki.) Így utólag már bánom, hogy előtt nem kérdeztem meg tőle, hogy mégis mi késztette arra, hogy a politikát válassza és miért pont fideszes színekben. Pedig kíváncsi lettem volna a kamu dumára, mert pontosan tudom mi a valódi célja.

Két dolgot tudok elképzelni amiért egy fiatal csatlakozna ehhez a fidesz nevű maffiaszervezethez:
1. A teljes tájékozatlanság a politikai eseményekről (ez szinte kizárt ha egyszer jelöltként indul vagy párthoz csatlakozik)
2. A hatalom és pénz utáni vágy
Lepényleső
...ahogy az MSZMP is népszerű volt az egykori KISZ-esekben,akik most FIDESZ-esek?
Megint pártállamban élünk,s aki egykor MSZMP szimpatizáns volt,most az a vezérünk?
RonaGyuri
@Lepényleső: @Lepényleső: azért ennek kisz-ezésnek vannak igazi poénja is

pl. Az bukott főpolgármester, Tarlós István elmondta, inkább népességcserének nevezi a migrációt, mert ennek hatására az azonosságtudat, az identitástudat és a szokásjog is veszélybe kerül, ha Európának kevert népessége lesz.
Az igazi móka-Mihály a szaros erzsébeti proli kölök (román feleséggel) a Fidesz pártigazgatója azt kifogásolta, hogy a kommunisták értelmiségi dinasztiákat tettek tönkre! Ez persze igaz, de ez persze rá semmiképp sem vonatkozik, mert talán az érettségije is hibádzik, de történelmi tény, hogy a létezőben az bennünket létszámkorlátoztak, úgy mondták vér-frissítettek: s az banda-társai ennek nyertesei voltak.
RonaGyuri
@RonaGyuri: a fenti véleményemre érdekes választ kaptam egy Pesterzsébet-i polgártól (a múltszázad mindkét felében azok voltak): egy igazi lumpen-proli, igazi bandavezér volt csak irányította a bandáját a randalírozást meghagyta a többi bunkónak! =))
Gajdoczky István
Uram Jézus! ettől mencs meg minket! Vagy ha ez igaz, akkor vége Magyarországnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.