Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes tette közzé az átláthatóság kedvéért saját és stábja keresetét.

Egymilliót keres Kálmán Olga – főnöke tette közzé az adatokat

"Amikor ellenzéki politikusként éveken át Tarlós István átláthatatlan Fővárosát támadtam, őszintén hittem, hogy egyszer eljön majd az a nap, amikor nem csak szavakban, hanem tettekben is meg tudom mutatni, mit is jelent az átlátható városvezetés. Mivel mostanra összeállt a főpolgármester-helyettesi kabinetem, úgy döntöttem, hogy legyen ma az a nap. Nincs titkom a budapestiek előtt, jöjjenek hát a tények.

Az én főpolgármester-helyettesi illetményem bruttó 1 millió 166 ezer forint, plusz 175 ezer forint költségtérítés. A csapatom, a Humán Területekért Felelős Főpolgármester-helyettesi Iroda kabinetje pedig a következő munkatársakból áll:

- 1 önkormányzati főtanácsadó, kultúráért felelős szakreferens – bruttó 1 millió forintos fizetés (ez Kálmán Olga – a szerk.)

- 1 önkormányzati főtanácsadó, társadalmi kapcsolatokért felelős szakreferens – bruttó 700 ezer forintos fizetés

- 3 titkársági munkatárs

- 1 nemzetközi referens

- 1 kabinetfőnök

Ez a kabinet nem csak Tarlós István egykori kabinetjéhez képest tűnik kis csapatnak, hanem a feladatokhoz képest is, hiszen hozzánk tartoznak a kulturális intézmények, a színházak, a mozik, a múzeumok, az idősellátás, az oktatás, a turisztika és a sport is. Mégis, ez a 7 fős lelkes csapat képes lesz arra, hogy hozzájáruljon egy kulturálisan izgalmas, szabad és emberközpontú Budapesthez. Ahhoz a Budapesthez, amiért annak idején politizálni kezdtem."

Forrás: Facebook

91 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
@RonaGyuri: Mindjárt jönnek az egybites 300 forintos budiforradalmárok és gondolkodás nélkül, mondjuk ez nekik nem nehéz, fogják szajkózni a napiparancsban kiadottakat. Közben a mai napig nem tudjuk, hogy az egyszerű kis állam ma egy rahedli ingyenélőt tart el, mert az adatok 1000évre titkosítva lettek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
jó adalék az Fityesz állampárti propagandistái pénz-pocsékoló dumájához! =))
lusta
@RonaGyuri: Mindjárt jönnek az egybites 300 forintos budiforradalmárok és gondolkodás nélkül, mondjuk ez nekik nem nehéz, fogják szajkózni a napiparancsban kiadottakat. Közben a mai napig nem tudjuk, hogy az egyszerű kis állam ma egy rahedli ingyenélőt tart el, mert az adatok 1000évre titkosítva lettek.
Csizmás Kond
Ja, hogy föpolgihelyettesként Tarlóshoz hasonlítja a saját irodáját nem kicsit tulzás...és ahány ilyen helyettes annyi ilyen stáb és a stábok alatt is stáb...szóval nem szar hanem kaka.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: szaros buta olvasni sem tudó bunkó: Tarlós csapatát nézd, ahhoz képest - még a több helyettes mellett is - bő 10%-al kevesebben vannak!! =))
Macskaszem
Én örülök, hogy Kálmán Olga is lehetőséget kapott, hiszen okos, tapasztalt, és van bőven rutinja, hogy fideszes gyökerekkel hogyan kell szót érteni.
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Gyuri neked nem is az anyád picsája hanem ezé a mindenhez értő Olgié...na azt húzd az orrodra arra a húsosra.
Ronin2
Olga Néni bebizonyította,hogy nem csak szélkakas,"széltyúk" is létezik!:D
Bááááár,1 milkóért biztosan én is pörögnék.
Ui:- ekkora stábbal kizárt,hogy a rájuk váró feladatokat el tudják majd látni.
Lehet,hogy az alapstáb kis létszámú,de lesz annyi külsős,mint a nyű!
Clavigo
@Csizmás Kond: Aha,,,, ..Remélem az a pár száz államtitkár,hely- államtitkár,biztosok,,megbizottak,,csicskák ,,,és " stábjaik " ,,nem zavarják a kifinomult,érzékeny ,oláh izlésedet...
Béla333
Mert félreértés ne legyen: ez az 1 milla, ez közpénz, nem a DK pénze!
K..va jó tanácsokat kell ennyi pénzért adni, minden hónapban...
Csizmás Kond
@Clavigo: ..az enyémet nem zavarják, de látom a te moslékos pofádat igen.
Eladott Ország
A fidesz milliárdokat költ kamu tanácsadókra, kamu tanulmányokra, álhírek terjesztésére. Csak a fideszesített "köztévé" kilencven milliárdba kerül évente, nem beszélve a visszacsorgatott közpénzekről. A Debrecen környékén csak Miszter 20 százaléknak hívott Kósa Lajos és 82 éves nem stróman nyugdíjas nagymamája ...sokkal többe kerül.
Csizmás Kond
@Horizont: ...kutyával kutyául szoktam...és sose én kezdem.
Béla333
Azért, mert a Fidesz sokkal nagyobb mértékben lopja/pocsékolja el a közpénzt, azért a másik oldalnak ezt a rossz példát nem kellene követni.
Mert akkor az emberek jogosan mondják róluk is, hogy ezek ugyanolyanok mint a másik, csak éppen a lopásban kevésbé tehetségesek.
Most komolyan: kell nekünk havi 1 milla közpénzért, hogy egy közpénzből eltartott polgármesternek politikai "tanácsokat" osztogasson egy párttársa?!
RonaGyuri
@Csizmás Kond:szaros buta olvasásértési nehézségekkel küzdő, de mindig alulmaradó ócska bunkó ugass csak, remélem dupla nyalási lehetőséget kapsz a dagadt törpe seggénél!!! =))
Csizmás Kond
@Horizont: ...az idő mindent kikezd...még engem is...:)
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Ne görcsölj Gyuri, mert az ilyen szar kommunistamaragék faszkalapok már nem tudnak felidegesíteni...
Clavigo
@Csizmás Kond: Nem jutott puliszka,,oláh ?
volvós
Egyike azoknak a becsületes riportereknek és műsorvezetőknek, akik a műsorukban szarrá verik, megalázzák a fideszes seggnyalókat, a köcsög párttagokat, az " álamtitkárokat ( smittpalibá ) és a strohmanokat. Az sem véletlen, hogy a viktorka még az épületet is elkerülte ahol Olga megjelent. Befosott, hohy összefuthat vele. Gratulálok Olgának, és megnéztem minden Egyenes Beszéd adását, és élveztem minden mondatát... Sok sikert Drága Olgika a további fidesz " b@szt@ táshoz !!! IMÁDLAK !!
namihami
És mindjárt ehhez a hírhez kapcsolhatjuk szegény utcáravetett, hóban-sárban fagyoskodó, hőségben izzadó Hoppál majdnem dupla fizetését.
Jaaaa neeeem, azt a Fidesz adta, hű harcostársának. Úgy meg jogos a juttatás.
Macskaszem
Fidesz csicskák mért nem azon rinyáltok, hogy a Tiborcz kastélyát a mi pénzünkből újítják fel. Vagy a semjén 50 milliárdos vadászati kiállítása, meg a fociba hányt TAO milliárdok, stb. Más szemében a szálkát is ugyebár...
Eriksson
Én sokallom Kálmán Olga milliós bérét- ahhoz képest, hogy Gy. Németh csak 1 millió 166 ezer forintot kap.
Gy. jól csinálja. Közpénzből fizetteti liblingjét, így annak nem kell a továbbiakban állást keresnie.
Csizmás Kond
@Eriksson: Szerintem is minden tanácsadót az kéne fizessen a saját zsebéből aki nem képes önmaga véghezvinni az elvállaltakat...és ezt mindenkire értem nem csak mostt a cikkel kapcsolatban.
Ha valaki odaáll vezetni akkor legyen képessége, ha meg más kell tanácsod adnia akkor álljon félre és engedje azt aki képes tanácsok nélkül elvégezni az elvégzendőt.
Eladott Ország
@Ronin2: ma, 11:43; Mivel dübörög a magyar jólét, mint az angolai elefántcsorda, Hegedűs Zsuzsa asszony már nem etet, hanem oktat. Aljasság, amit Hegedűs Zsuzsa, a Nemzet Jótevője művel. Havonta másfél millió forintért handabandázik a szociológus, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány nagyasszonya, a Nemzet Száguldó Jótevője. Mégis olyan rohadt szegény, hogy a fizetése mellé másfél millió forintot is fölmarkolt éttermi számlákra, vendég fogadásra a Lázár minisztérium költségére. Igaz, rendezvénynek nyoma sem volt. Ha nincs nyoma, nincs nyoma. Lenyelte. Aztán miután az ingyen Audival végigsöpört az országon, itt-ott lepottyantva – a kísérő autóról, a kamerák kereszttüzében – malacokat, libákat, tyúkokat, belefáradt az akcióba. Evett. Havonta százezernél is többért mi tápláltuk, hogy bírja a strapát. Ebből böffenthetett jó nagyokat – a rászoruló éhezők helyett is.Hatástanulmány eddig nem készült az alapítvány tevékenységéről, így sikeressége is igen kérdéses. Kérdéses az is, hogy valóban szükséges volt-e Spanyolországból és Franciaországból nem kevesebb mint 160 millió forintért baromfikat szállíttatni azért, hogy aztán valamelyik borsodi vagy ormánsági kertben végezzék be sorsukat?!
volvós
@Eladott Ország: Erre a ronda vén qrwára mondaná Rózsa Sándor: " Hű, be csúúúúúf !! "
Eriksson
@Csizmás Kond: 13:09 Tökéletesen egyetértek!
Béla333
Azért nem lesz ebben az országban még jó darabig előrelépés, mivel minden politikusi cselekedetet a másik oldal hasonló lépéséhez méregetünk, nem az igazságérzethez, a korrektséghez,, a jószándékhoz, a becsületességhez.
Itt ebben az esetben is: egyesek azt nyomatják, hogy fogadjuk el a DK politikusok közpénzzel való kitartását és még örüljünk is, hiszen a Fidesz az több emberét tartat el közpénzből.
Fogadjuk el, hogy ha az egyik oldal kevesebbet lop, mint a másik, hiszen ez mennyivel jobb nekünk: adófizetőknek.
Amíg fel nem fogjuk ésszel, hogy nem a közpénz lenyúlásának a mértéke a fontos, hogy az egyik oldal jobb, mint a másik, hiszen az kevesebbet lop a közösből, hanem hogy harácsolva lenyúlják-e az adóforintjainkat, vagy ilyet nem tesznek, egyáltalán!, nos addig itt nem lesz érdemi változás.
Erre meg úgy látom semmi esély mostanában!
Macskaszem
A Kúria elnökének fizetéséhez mit szóltok, éppen megduplázzák 3,2 millióra. Mint az Áderét. Úgy látszik eddig félmunkát végeztek.
sokanvagyunk
@Csizmás Kond: (13:09) Így igaz... - bár ha tanácsadó kolléganője, Hegedüs Zsuzsa főtanácsadói életművét akarja lemásolni, azért bíz' fizetni kell.
Csizmás Kond
@sokanvagyunk: ..a máséból, a közözsből mindig mindenki bátran osztogatott...sőt az ilyen osztogatásnak a magyar társadalomban mindig volt egy visszaosztási íránya...ezért is ilyenek az összegek.
tudode
Mamár úgy felhigult a fizetőeszközünk, hogy
.
Polt Péter feleségénék közel 5 milliós fizetését 400 ezerrel megfejelik.
.
24.hu/belfold/2018/11/29/polt-peter-felesegenek-kozel-5-millios-fizeteset-400-ezerrel-megfejelik-polt-palasthy-marianna-mnb-jegybank/
.
Emlékszünk még a KÉTMILLIÓS POFÁTLAN VÉGKIELÉGÍTÉSI úri murira, amelyet
.
---- Suttyomban vonták vissza a „pofátlan végkielégítések” különadóját
.
nepszava.hu/3004175_suttyomban-vontak-vissza-a-pofatlan-vegkielegitesek-kulonadojat
.
És még mindig meg lehet élni 28.000 Froncsiból azoknak, akik kénytelenek a csirke farháthoz kukázni!!!
.
Szegénx gazdagok!!!
sokanvagyunk
Csak kérdezem, egy főtanácsadónak hány tanácsadó jár?
Ludmilla
ha egy 600 lelkes faluban 500-at hazavisz a polgi,egyáltalán nem sok
RonaGyuri
@Béla333: nem kéne beugrani ezeknek az olvasás-értési gondokkal küszködő amnéziás majmoknak: tavaly Tarlós csapatnak több mint 40 tanácsadója volt, kb. félt z8cat kapott 1 millió felett a zöme majd egy millát! =)) Ja és tavasszal szép emelések voltak. Egyébként mit gondoltok a derék Tarlós most mennyit kap??? =))
Eladott Ország
@Macskaszem: A miniszterelnök a hivatalos adatok szerint havi 1,5 millió forint fizetésre jogosult, ezen kívül parlamenti képviselőként 224 ezer forint jár neki. Ahhoz képest, hogy ennyire csóró, egészen jó súlyban van. És akkor csodálkozunk, hogy Lőrincnek kell keresni a miniszerek elnökének családjára? A legfőbb ügyész felesége, Polt-Palásthy Marianna ennél is többet, havi bruttó 4,95 millió forintot keres, havi hárommillió forintos fizetést kap Parragh Bianka, a kamarai elnök Parragh László felesége, miután kedden beválasztották a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsába, az sem piskóta.
Az van, hogy ezek egytől egyig korrupt gecik. Mi pedig egytől egyig idióta barmok vagyunk, amiért engedjük ezt, hiszen minket, a gyermekeinket fosztják ki ezek a drága lelkek.
colibri
Ha az Áderé, Kövéré, a Kúria elnöké nem sok, sőt, a parlamenti képviselőké, akik alig heti pár napot dolgoznak ciklusonként, akkor pont a Kálmán Olgáét kellene sokalnunk? Az előzőknek még egyéb címen is rahedli sok pénz jár, amit nem vernek nagy dobra. Szóval, ilyen világot élünk: pénzből megszámlálhatatlanul sok van és akik maguknak osszák úgy csinálják, hogy másoknak már ne jusson. Legalábbis sok ne, elvégre így elmondhatják, hogy akár 28500-ból is meg lehet élni. Csak egyszer, csak pár hónapig próbálnák ki!!
Peller Anikó
@Béla333: 13:27, te béla te tényleg egy rohadt büdös bunkó vagy. Bármin képes vagy egy lyót dékázni és képtelen vagy felérni ésszel, hogy az Olga nem lophatott még, sem most sem Karácsonykor és az is elképzelhetó, hogy nem is fog.

Képes vagy a fidesz mindent elsöprő (besöprő) letaposó harácsolását egy szűzlány mellé állítani, összemosni a semmivel csak azért mert te kifejezetten rühelled a dekát, Gyurcsányt. Te egy fideszes geci vagy.
kereső
@RonaGyuri: Te Gyuri, arról a "független" Tarlósról beszélsz, aki most ott feszitett a fidelitas tanácskozáson a többievel? Még jó, hogy nem szólalt fel ő is! Ja és "orbán személyes tanácsadójaként" mennyi a tisztelet dija? Ne mondja már senki, hogy ingyen segiti orbán önkormányzati ügyekben. Márha, ez nem kamu- persze valószinüleg az, mert orbán mindent tud, mindenhez ért.Az önkormányzatisághoz pláne- ki is üritették már ezt is, a lényeg elveszik hamarosan.
RonaGyuri
@kereső: Hogy nem-e???
Tarlós István elmondta, inkább népességcserének nevezi a migrációt, mert ennek hatására „az azonosságtudat, az identitástudat és a szokásjog is veszélybe kerül, ha Európának kevert népessége lesz”.
Az egykori főpolgármester – aki az önkormányzati választások óta az országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízottja lett – hozzátette: a bevándorlással a hagyományos családmodell is sérülhet, hiszen „egyesek történelmileg meghaladottnak nyilvánítják azt, és észnél kell lennünk, hogy nehogy csak megtűrt legyen”.
kereső
@RonaGyuri: Ezek szerint nem érte el az ingerküszöbömet kósa zsidózása, és gg. álmodozása mellett. Milyen figyelmetlen is vagyok.Arról szeretnék már egyszer értekezést hallani ezektől a mélyen nemzethyektől, hogy hogyan hat a kivándorlás a magyarok azonosságtudatára, az identitástudatukra, és szokásjogaikra, különös tekintettel a családjukra.
lampa laz
@Horizont: (12:09) biztos most bagzik...
Béla333
A magyar áldemokratikus választónak a leginkább megfelelő ars poetica a politikai pártoktól: lophatsz, de lopj kevesebbet, mint a másik oldal.
Úgy minden el van nézve, meg van bocsájtva!
division
@Csizmás Kond: Jól teszed, vannak akikkel nem lehet kulturált hangnemben társalogni, olykor kénytelen lealacsonyodni az ember a szintjükhöz.
division
@Horizont: Nem csoda hogy Csizmás is durvul, leír a cikkhez valamit, erre jön egy senki a "Rónaságból" és trágár szavakkal illeti. Lényegében ha valaki kulturált módon ír le valamit, csak az nem egyezik a másik oldal "nekem mindig igazam van" elveivel, akkor ez történik:-))
Csizmás Kond
@division: Amúgy ez a Gyuri olyan ronagyuri mint amilyen csizmáskond én vagyok, a nevet is úgy lopta és a képet is. A kép tulajdonosa tényleg Róna György de az 1913-ban született...tehát ez egy csaló faszkalap .
division
@Horizont: Megmondom neked őszintén, őt nem tudom hova tenni, az egész lényét nem értem, engem egy robotra emlékeztet leginkább:-)
division
@Csizmás Kond: Létezik egy 1946 - ban született Róna Gyuri is, aki a Kanadai Magyar Hírlapnál írja mélyenszántó gondolatait hasonló stílusban. Nem lehet hogy ő az?
Csizmás Kond
@division: ..az a kép és karrier egy kitalált karakter...és a kanadahírlap is eft hazaugató zsidómigráncs banda.
Csizmás Kond
@division: ..amúgy rá lehet keresni...és mindjárt kiderül...
RonaGyuri
@Mirabilis: hogy most mennyi azt nem tudom, de azt igen, hogy tavaly novemberben "mind a hatvan államtitkár fizetését megemelték a korábbi havi bruttó 997 ezerről 1,296 millióra. "
Afra
@Csizmás Kond: Kulturált fidesz birka...
Afra
@Mirabilis: Arra én is,de az államtitok...
Afra
@Béla333: Téves lájk,a válaszom viszont nem...Hogy félreértés ne essen,a fideszes államtitkárok stb.minimálbére sem a fidesz,hanem a köznép pénze...A sok hazugságért,ferditésért és a k..va jó tanácsokért...Csak én is mondom...
Eriksson
Érdekes fordulatot vettek a hsz-ok.
Az alaptéma az, hogy Gy. Németh illetménye bruttó 1 millió 166 ezer forint, Kálmán Olgáé - mint tanácsadóé 1 milla.
Szerintem ez borzasztóan igazságtalan.
Gy. Németh Főpolgármester helyettes, annak minden előnyével, hátrányával, felelősségével együtt. 166 ezer forint különbség? Hol a tisztességes arány?
Ha szüksége van Kálmán tanácsaira, akkor az ő bére sok. Ha nincs, akkor meg Kálmán Olgáé.
Lepényleső
Ebből az is kiderül,hogy akit megválasztottak az nem ért ahhoz amit csinál? Hiszen tanácsadókra van szüksége,
akiknek igen jól fizetnek tanácsaikért? Ez nem változás akkor,hanem szerepcsere,- a közpénzt ki tegye zsebre?
Eriksson
@Mirabilis: Fogalmad nincs miről írok és gondosan kerülöd, hogy érdemben szólj a témához.
Ez alapjában nem baj, csak akkor ne nekem címezd.
Béla333
@Afra: 20.23
Minden politikust mi - adófizetők - tartunk el.
A Fideszesek által ellopott milliárdokat is tőlünk szedik be, mint ahogy Kálmán Olga milliós fizetését is mi dobjuk össze, vagy éppen Gy.Német Erzsike polgármesteri fizetését is.
Így mivel az én pénzem is, a véleményem is elmondhatom ezzel kapcsolatban - gondolom!
Felesleges pénzkidobás a Fideszes slepp fizetése közpénzből és felesleges a másik oldal párttagjainak milliós fizetéssel való "jutalmazása" is - közpénzből!
karma1
@Eriksson: Az okoskodasod elegge helytallo, de szerintem ezt a bert a kozgyules hagyta jova, amit ezek szerint elfogadtak. Szerintem most mindenkenl az verte ki a biztositekot, hogy Gy.Nemeth Erzsebet keres nelkul, az igeretehez hiven atlathatova, nyiltta tette a fizeteseket - ezek miatt kesobb sem tamadhatja oket senki sem.
Abban az egyben szerintem tevedsz, hogy OLga felelossege kisebb lenne, mint Gy. Nemethe, hiszen amit mond, tanacsol, annak alapjan vagy ellenere kell dontenie a fovarosi kozgyulesnek. Olyan nincs, hogy tanacsadokent valaki ne vallalja a kovetkezmenyeket, illetve lehetett, amig a fidesz volt uralmon (addig ezek a "tanacsadok" valoszinu egyaltalan nem kellett, hogy tanacsot adjanak, csak csokosok voltak ok, akiket ezzel a nevleges cimmel jutalmazott a kedves vezeto - adofizetoi penzbol, a semmieret kitartva oket. Akkoriban voltak 40-en, masfel-ket millas fizetesekkel, sulytalanul, hiszen minden dontes joga akkor tarloson keresztul orbane volt.)
Most lett egy utokepes 7 tagu csapat, ami szerintem sokkal hatasosabb lesz, mivel ok dolgozni is fognak. Mert ha nem, Gy Nemeth kirugja oket es kesz!
Eriksson
@Mirabilis: És te erre mit válaszoltál? "
Mirabilis
@Eriksson: Hát akkor nézzük az államtitkárok - 60 db - és helyettesük 106 db fizetését! Te tudod? Ott mennyi lehet a különbség? Tisztességes arány? Mire való egyáltalán a helyettes államtitkár, amiből majdnem duplája van az államtitkárokból?! Haha! Először is kéne tudni a bérüket ugyebár!
Foglalkozz inkább először az orbáni fizetés- költséggel -tudod, államtitkár/helyettes - aztán mással."

Menj most már aludni.
karma1
@Béla333: Belam, latom, a DK es GYurcsany-fobiadat keptelen vagy elhagyni, de te mar csak ilyen vagy.
Azzal egyutt viszont a te javaslatodra zarjon mar be ez az egesz Parlamentnek nevezett bolhacirkusz, mert mindket felet ti, az adofizetok tartjatok el!
Most mar csak az a tiszteletteljes kerdesem van, hogyha bezarjuk es megszuntetjuk a Parlamentet es benne az AKARMILYEN (kormanyzo + ellenzek felallasu) bolhacirkuszt, akkor megis mi a fasz legyen helyette?
Altalaban nem szoktam toled valaszt varni, de erre kurvara kivancsi lennek, mert ha mar ennyire odzkodsz eltartani egy ilyen mutatvanyt, akkor egeszen biztosan van valami elgondolasod helyette, ami megmenthetne a magyarokat a teljes kipusztulastol.
Eriksson
@karma1: Szerinted be lehetne árazni a főnök és a tanácsadó tevékenységének különbségét? Szerintem be. Tapasztalatból mondom, a végső döntés mindig a főnöké, mert az az ő felelőssége.
karma1
@Eriksson: Ez igaz, de ezek szerint ebben az esetben kozos megegyezes volt! Mindenki elmozdithato, ha nem teljesiti az altala igerteket, viszont szerintem ez egy jo huzas volt Gy Nemeth-tol: senki nem tamadhatja kesobb azzal, hogy mennyi a bere. (Ha azt nezzuk, egy fideszes potentat beret mindig ugy kell Hadhazynak kiperelnie egy fideszestol, pedig ez az adat publikus!) meszi lolo azert mondott le a polgarmesteri cimrol, hogy ne kelljen neki minden evben nyilvanos vagyonbevallast tennie, mert igy konnyebb a zavarosban halasznia.
Vegulis nem az o fizetesuk tul magas, hanem a magyar dolgozok fizetese, nyugdija merhetetlenul alacsony!
A 28 500 forintos minimalnyugdijat tekintjuk, akkor az HAVI 84,82 eurot jelent! Ez nekem EGY NAPI MINIMALBEREM volt, szupermarket penztarosakent! Hogy lehet ebbol a 28 500-bol tisztessegesen megelni, szamlakat fizetni, enni, kozlekedni, es ne adj Isten meg kulturara, ruhazkodasra, fodraszra is kolteni?
Szerintem minden magyar dolgozot megilletne legalabb egy 500-700 000 forintos brutto fizetes, - abbol mar mindenre telhetne, ha szukosen is, ha peldaul gyereket nevelnek, vagy idos ember is van a kozelben - ezert szerintem Gy Nemeth dontese nagyon fair volt.
De ez csak az en velemenyem, a fizetesem viszont valosag volt. (Mar nyugdijban majus ota).
A bejegyzeseddel egyetertek egyebkent.
Eriksson
@karma1: Írtál sok mindenről amiből kihagynám Hadházyt, személyes okok miatt.
Továbbá... Nincs hosszútávú jelentősége a béreknek dolgozói szempontból, mert viszonylag rövid ideig élveznének a bérelőnyüket. Az árak egyenes arányban növekednek az átlagbérekkel, s akik alatta vannak, a nyugdíjasok, vagy járadékosok, még jobban leszakadnának megélhetésileg.

Mondod, hogy május óta nyugdíjban vagy, ehhez képest nem gyakran fordulsz elő itt. Vagy továbbra is aktív maradtál?
karma1
@Eriksson: Aktivabb, mint valaha!...:o))) Keszulok a januarban nyilo egyhonapos sajat kiallitasomra, gozerovel. A neten is eleg sokat kell dolgoznom a kiallitassal kapcsolatban, tehat neha belenezek a hirekbe, tortenesekbe, de csak piheneskeppen,...:o)))) Egyebkent is sok lenne a tennivalom, mert nagy a haz, amit rendben kell tartani, meg a hozzatartozo kert is, es itt most keso tavasz van, elegge egetoek lennenek a kerti munkak is, nade majd jovore!...:o))) Most nem annyira. A ferjem foglalkozik az allatokkal, amennyit kell, esznek azok maguktol is, a fuvet is O nyirja, beulos funyiroval. Kulonben allati csendes az elet errefele, de hidd el, mindenkinek csak ajanlani tudnam, ha beket akar maganak kivul-belul...Azert is vagyok ritkabban, mert nem vagyok kivancsi arra, hogy durbincs hany idiota bejegyzessel veri szet az oldalt - idiotakra nincs idom, az ilyen negativ palik mindenkibol kiszivjak az energiat - ezek csak megpunnyadt, beavasodott egybites futyisz-trollok, akikre egy betut sem szabadna vesztegetni...:o))
Neked joejt, en most megyek a nyomdaba a reklamanyagokkal,...:)
Yoda69
Így korrekt.
Mikor látjuk eztba tisztességes viselkedést a fideSS oldalán?
Aki Én
@Csizmás Kond: Figyelj már tanulatlan suttyó kretén. Tarlósnak 17 tanácsadója volt, miért nem ő fizette akkor?
Nem tudsz te semmit a buta román pofáddal, csak ide jársz beleugatni a dolgainkba.
Hát persze, hogy téged a fideszes rablások, herdálások nem zavarnak, te buta fasz. A mi adónkból élősködsz, és még ide jársz hergelni, te tanulatlan, félanalfabéta suttyó. Legalább lenne bármi, amiről van némi alapfogalmad.
kereső
arról regéljetek má', hogy hogyan jött össze a 150 + 50 milliárd hiány Tarlós áldásos ügyködése nyomán. Meg az érdi 7 milliárd, a pécsi 23 milliárd ( a többszöri állami konszolidáció után= a magyar adófizetők zsebére!!!). És ez elmondható 2006-tól kezdve minden fideszes önkormányzatra- eladósitották a falvakat, városokat, fiktiv- fedezettel nem rendelkező kötvényeket bocsájtottak ki, svájci frank hiteleket vettek fel. Na erről regéljen már nekem valaki!!!
Ja és arról is, hogy mindezt orbán nagy kegyesen "eltörölte",átvállalta- na nem a saját vagyonából, hanem az adófizetők pénzéből. Mégis neki hálálkodott az összes kufár- nem azoknak, akik ténylegesen fizették a cehhet.
Eladott Ország
@kereső: 14,4 millárdos tartozással adta át Miskolcot a fideszes Kriza Ákos az új városvezetésnek.
168ora.hu/itthon/kriza-akos-miskolc-tartozas-adossag-onkormanyzati-valasztas-2019-veres-pal-176847
Csődközeli helyzetben vette át Pécset az ellenzéki polgármester, a város 23 milliárdos adósságot halmozott fel
168ora.hu/itthon/csodkozeli-helyzetben-vette-at-pecset-a-fideszes-vezetestol-az-ellenzeki-polgarmester-23-milliardos-adossagot-halmoztak-fel-176461
Csak néhány nagyváros adósságállománya,a fidesz uralkodása után.
Yoda69
@kereső: @Eladott Ország: A ruszkiktol kozel 2000 milliard, a sargaktol 500 milliard hosszulejaratu hitelt vett az orban kurmany. 50 evre eladositva az orszagot.
Bele se merek gondolni, ha buknak orbanek, es az ellenzeknek lesz lehetosege belenezni az orszag valos gazdasagi helyzetebe mik fognak kiderulni. orbanek az orosz es kinai hitelbol dozsolnek, de azt a penzt nekunk adofizetoknek kell majd visszafizetni.
volvós
@durbincs: TAKARODJ A RETKES BÜDÖS ROMÁS KURVA ANYÁDBA TE KÖCSÖG...
Afra
@durbincs: Idióta,gyagya az agya..Haha...
Afra
@durbincs: Seggfej vagy,mint mindig...
Afra
@Csizmás Kond: Önmagát minősitő prosztó...
teuton
@Ronin2: Te nem kapsz 1 millat havonta, mert hülye vagy, csak 5 forintokat a hülye kommentjeidert. Havi 1 milla BRUTTO az egy szanalmasan alacsony fizetes, egy nemet kisvarosi tanacstag többet kap, holott az elemiszer meg olcsobb is! Havi 1 miillat egy közepes szakmunkas megkeres...
karma1
@kereső: Ez trend volt - eldositani az onkormanyzatokat - mert orban igy akarta bebizonyitani, hogy az onkormanyzatok semmire sem jok, es ideje, hogy minden az o kezeben es foleg az o csicskai altal legyenek kezelve, hiszen ugy biztosan minden az o kezukbe jut, ha ok adjak a hiteleket az onkoriknak. Elszamoltak magukat, de annyira, hogy meg B tervuk sem volt, es ezt be is vallottak. Marad mint fegyver az ellenzek teljes kiturasa a Parlamentbol, hogy ott ne kelljen elturniuk az ellenzeki tamadasokat, dehat majd meglatjuk.
lusta
1. Miértbaj az, ha egy közpénzből finanszírozott vezető a maga mellé választott segítőinek a fizetését nyilvánosságra hozza?
2. Miértbaj az, ha az így fizetett munkatárs munkakörét, beosztását felelősségi körét nyilvánosságra hozzák?
3. Nem ez lenne a normális?
Ha mindez nem elfogadható az emberke számára, akkor meg ne vállalja el.
kereső
@karma1: Sokan elfelejtik, hogy a fidess gyakorlatilag 2006 óta hatalmon van, az önkormányzatokon keresztül- hiszen 2006-ban lett sárga az ország. És a 2006-2010 között felhalmozott adósságban jócskán benne vannak az önkormányzatok adósságai.
Afra
@durbincs: A kedves Écsanyáját abordálták, feketén,slendrián módon,..Igy tud egy durbincs nevű ondószökevény,dadogva,makogni baromságokat. Biztos jó hülyének lenni,mert nagyon élvezi,a felé áradó,dicsérő szavakat..
A végére még annyit árulj el,te disztök, mit jelent,hogy "abortálták"? Ha ennyire primitiv vagy,nézz utána,hogy mit irsz le,te túl képzett analfabéta...
Béla333
Vajon mit tanácsolt amúgy politikailag K.O. a kultúrárért felelős Gy. Németh Erzsikének, hogy ezt a harcias semmittevést választotta a DK?:

"A készülő törvényjavaslatról a fővárosi önkormányzattal sem formálisan, sem informálisan nem egyeztettek – hívja fel a figyelmet Gy. Németh Erzsébet, aki szerint a színházak jelentik az utolsó területet, amelyeket még nem vont el a fővárostól a kormány,"
"A főpolgármester-helyettes úgy véli, hogy Orbán Viktornak fel kellene hagynia az ellenzéki vezetésű települések, különösen Budapest büntetésével."
mfor.hu/cikkek/makro/ujabb-teruletet-venne-el-a-fovarostol-a-kormany.html

Köszönjük szépen, hogy így elmagyarázzák nekünk a Fidesz ocsmányságát, de talán tenni is kellene valamit, nem?
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...szerintem te már túllépted a hiszti határát...jobb volna orvoshoz menj...
CsipkeRózsa
Miért ne kaphatna Kálmán Olga 1 milliós fizetést ennél sokkal többet is keresett már, és mindig megdolgozott érte, mint ahogy most is ezt teszi.

A közt. elnök és a többi, behódolt Orbánt-nyaló, vezető tisztséget viselők, csak a havi emelésükre ennél sokkal nagyobb összeget kapnak. Sőt, még feleség pénzelése is a közköltségből lesz. Úgy tudom, a gyerekek is megkapják a napi kiküldetési pénzüket, amennyiben ők is mennek a szülökkel, vagy már önállóan. Gondolom, Orbán itt már a saját családjára gondolt.


A feleség is kap két titkárt, a régebbi titkárra jogosultak, az eddigi két titkár helyett már hármat tarthatnak.

Talán ezeken a munkavégzés nélküli összegeken kellene inkább kibukni, mi fizetjük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.