Bár Szijjártó Péter szerdán bejelentette, hogy Magyarország 2024-ig űrhajóst küld a Nemzetközi Űrállomásra az orosz Orosz Szövetségi Űrügynökséggel (Roszkoszmosz) való együttműködési program részeként, ám az orosz fél szerint még csak tárgyalnak a lehetőségről. A Roszkoszmosz a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek adott pénteki közleményében azt közölte: legközelebb decemberben ülnek le tárgyalni a magyar együttműködésről és a magyar űrhajósok esetleges kiképzéséről. A közlemény szerint a magyar kormány még idén májusban tette meg a javaslatát az orosz-magyar űrprogramról, azóta az orosz hivatalok még csak dolgoznak ennek kidolgozásán. A magyar miniszter mindenesetre csütörtökön már arról beszélt az RTL Klub Híradójának, hogy az űrprogram három év alatt 7-10 milliárd forintba kerülne. Ez az összeg egyébként csak egy igen „fapados” űrutazásra lenne elég: a bajkonuri orosz űrközpontot és az onnan indított Szojuz űrhajókat ugyanis az amerikai NASA és az Európai Űrügynökség (ESA)...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Feltételezem, csak hithű, turulba született, nemzethy árja személy lehet a kiválasztott, akiben legalább 50%-ban kipcsak vér folyik és a seggén ott van a stigma.
Sámannus
Nem igaz hogy tíz milliárba fog kerülni, ahogyan a stadionok ára is az egekbe szökött. Ezenkívül, már megfizettük a muszkáknak régen már az egész utat, annyit fosztogattak már bennünket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.