Nemcsak a karácsonyi időszakban, hanem egész évben érdemes odafigyelni arra, hogy megbízható weboldalról vásároljunk – hívta fel a figyelmet Bor Olivér, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének sajtóreferense az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Érdemes ellenőrizni a weboldalakat vásárlás előtt

Fotó: Pixabay

Kisebb internetes böngészéssel utána lehet járni, hogy melyek azok a webáruházak, amelyekből érdemes, illetve amelyekből nem ajánlott vásárolni. Nem elsősorban a közösségi portálokat kell felkeresni ebben az ügyben, hanem a hivatalos szervezetek oldalait, listáit, amelyek mindenki számára hozzáférhetőek – hangsúlyozta. Hozzátette, hogy ezeket az információkat egyebek mellett az Innovációs és Technológiai Minisztérium honlapján is el lehet érni.

Bor Olivér kiemelte, egyértelmű jele lehet annak, hogy hamis weboldalról van szó, ha nem rendelkezik biztonsági tanúsítvánnyal. Érdemes fenntartásokkal kezelni azt a webáruházat is, amelyet frissen alapítottak. Az ilyen vásárlásoknál javasolt az utánvétes fizetést választani, és csak akkor kifizetni a terméket, ha megérkezett – hangsúlyozta a szakértő.

MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.