Dohányoznak, isznak és nem mozognak a magyarok, nem véletlen, hogy a halálozások fele az egészségtelen életmódra vezethető vissza - állapította meg az Európai Bizottság jelentése az ország egészségügyi helyzetéről. Hatalmas eltérések vannak a különböző társadalmi csoportok között is: az egyetemet végzett férfiak 12 évvel tovább élnek, mint alacsonyabb képzettségű társaik. A kormány eközben lényegében központosította az ágazatot, miközben az egy főre jutó, egészségügyi ellátásra fordított kiadás a legalacsonyabbak között van az Európai Unióban.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ez valóban lenyűgöző

a derék hvg.hu megismételte a kedvenc firkász-anekdotámat

A firkászok és politikusok szinte naponta adják tanúságát annak, hogy ők humán-értelmiségiek. Nem nem irodalmi (más „művészeti affinitásuk is megérne néhány misét”) műveltségük okán, hanem egyik büszkeségük: hogy ők milyen hülyék a matekhoz. Persze evidencia, hogy az elmei számtani és logikai hiátusaikról van szó!
Talán a legismertebb nehézségeik az arányok, százalékszámítás, és törtek világával van.
Elrettentő példaként szoktam anekditázni egy 90-es évek közepi példával. Mikor is egy lapban egy cím így hangzott: „Az emberek 80% gondolja így”, majd a lead-ben: „más szakértől szerint a 4/5-ük, de az igazság valahol a kettő között lehet”!
A derék hvg.hu „Mintha a magyarok direkt arra hajtanának, hogy mielőbb meghaljanak” című cikke nem csak címben tudja! Sőt kétszer is másodjára kiemelten:
„Ha még ez sem lenne elég, a magyarok egyre kövérebbek: a legfrissebb adatok szerint
a felnőttek 20%-a, a 15 évesek ötöde túlsúlyos.”
RonaGyuri
@RonaGyuri: az ide delegált NER-társak és önkéntes retardáltak figyelmébe: 4/5 = 80% és az 1/5 pedig 20!!! =))
Persze ti ezt is vitathatjátok, bunkók!!! =))
S nem csak azért mert mert nem másoktól loptam az identitásomat!!!
emerencia
Mostanában kétszer történt meg velem, hogy csak és kizárólag a szerencsémen múlott, hogy nem ért súlyos baleset. Mindkét esemény a nem elégséges munkaszervezés eredménye. Ha mégis történt volna valami, tuti, hogy én lettem volna a hibás. (Csak erre van rublika a munkavédelmi jegyzőkönyvben.) Ráadásul az egészségügyben is szabad prédák vagyunk, hiszen a beteg szabadon megrágalmazható azzal, hogy önpusztító életet él, nem mozog még akkor sem eleget, ha 10-12 órán keresztül talpon kell lennie. Ha még mindezeken túl idős is, nem érdemel megfelelő ellátást. "Köszönjük" kedves Európai Bizottság, hogy jelentésével megerősíti O1G fasiszoid álláspontját miszerint a határon belül született, itt élő és adókat, járulékokat, világbajnok afát fizető, európa utolsó előtti legalacsonyabb bérű milliói ne is álmodozzanak hosszú életről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.