A téliesre fordult időjárás alaposan próbára tette a vasúttársaságot, a Mávinform oldalon sorozatosak a jelzések a késő, vagy kieső vonatokról, a Nyugati pályaudvaron a havazás okoz gondot, de szarvas és kidőlt fa is keresztbe tett a menetrendnek. És a MÁV-applikáció sem működik.

Vasárnap éjjel, hétfő hajnalban alaposan megváltozott az időjárás az országban, több helyen havazni kezdett, ami kissé meglepte a MÁV-ot a Nyugati pályaudvaron.

A MÁV felkészült a télre, csak a hóra nem számítottak – a MÁV-app is leállt

Fotó: pixabay.com CCO

A Mávinform Facebook-oldalán ugyanis folyamatosak a jelzések arról, hogy a téliesre fordult időjárás miatt késések, elhalasztott vonatindulások vannak (ne legyünk igaztalanok, van, ahol szarvasgázolás, vagy kidőlt fa akadályozza a forgalmat).

A Budapest–Vác–Szob, a Budapest–Vácrátót–Vác, a Budapest-Lajosmizse és Budapest–Cegléd–Debrecen–Záhony vonalon vonalon 30-60, esetenként 60-80 perccel hosszabbodott meg a vonatok menetideje. A Nyugati pályaudvaron a havazás miatt nehézkes a váltóberendezések kezelése, vonattorlódások alakulnak ki a Nyugati előtt.

A Lajosmizséről Budapestre tartó 2959-es S21-es személyvonat csak Kőbánya-Kispestig közlekedik. A Nyugatiból 7:18-kor Lajosmizsére induló S21-es személyvonat Kőbánya-Kispestről indul 7:33-kor. A Ceglédről Záhonyba 8:24-kor induló személyvonat a teljes útvonalon nem közlekedik a mai napon

- olvasható a Mávinform reggel 5:24-kor kiadott, aztán 7:17-kor befriossített hírében. Itt az előzmény az volt, hogy nem végeztek időben egy váltó és egy vágány karbantartásával, így hajnalban három vágányon nem tudott elindulni a forgalom, plusz a Városligeti elágazás és a Nyugati között csak egy vágány volt használható.

A Budapest-Szolnok-Újszász vonalon hajnalban tönkrement egy biztosítóberendezés, reggel 7 után már annyival frissült a Mávinform vonatkozó híre, hogy a hibát elhárították, a menetrend pedig fokozatosan kezd helyreállni. De így is három vonat maradt ki a menetrendből.

Ugyancsak 7:17-kor a Mávinform azt a hírt közölte a vasúttársaság honlapján, hogy 

Bakonyszentlászló és Zirc között a Győrből Veszprémbe tartó személyvonat egy kidőlt fára futott, de csak kisebb meghibásodás történt, nem siklott ki. Egyelőre azon a szakaszon szünetel a vonatközlekedés. Az arra utazók hosszabb menetidőre számítsanak.

Balatonfüred és Aszófő között is volt egy leállás reggel, ott egy elgázolt szarvas akasztotta meg a közlekedést, de azóta újraindult a forgalom a Balaton északi partján.

Ami most nagy probléma még, hogy a MÁV-applikáció működése is leállt reggel, ez már csak azért rossz, mert sokan ezt a felületet használják jegyvásárlásra, vagyis a jegyük sem elérhető az app leállásával.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kokopelli
@rokker33: Gyerekkoromra emlékeztet,amikor a Fater káromkodott a bejelentésre:"Felkészültünk a télre!"
A keresztfater rávágta,hogy az első 10 cm-el sem tudnak megbírkozni,akkor sem ha az nem a magassága,hanem
a hossza és a szélessége annyi!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ittott
@simmering73: az a baj, hogy az illetékesek mindig felvehetik a fizetésüket.
rokker33
Ez azért durva hogy 2 cm hó is ilyen bonyodalmakat okozott a MÁV nak! Komolyan megkellene már szüntetni az egész vasút társaságot és valami modernebbre cserélni! Mindig van probléma nyáron a meleg és esős viharos idő miatt miatt nem működnek megfelelően a mozdonyok és a vasútvonal télen a hó és a hideg miatt fagy be minden! Persze a 100 milliárdokat kifizeti az állam, mert ugye termelni nem tud semmit csak mindig az adósságot halmozzák fel mint a BKV!
vacsi
Hát, ezen már csak röhögni lehet...
kokopelli
@rokker33: Gyerekkoromra emlékeztet,amikor a Fater káromkodott a bejelentésre:"Felkészültünk a télre!"
A keresztfater rávágta,hogy az első 10 cm-el sem tudnak megbírkozni,akkor sem ha az nem a magassága,hanem
a hossza és a szélessége annyi!
Nessy
Azt még értem, hogy a váltók befagynak, belepi a hó, modern söprű technológiával harcolnak ellene.
De az applikációt csak nem temette be a hó? Az app ezek szerint nem be, hanem lefagyott?
jesz
Közismert, hogy a MÁV-nak két nagy ellenfele van, amivel évtizedek óta nem bír: a négy évszak, és az utas.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.