Kövér László szerint egyre inkább individualizált társadalommá kezdünk válni, és ennek oka az is, hogy a harminc évvel ezelőtti rendszerváltáskor nem születtek meg azok az alapértékek, amelyekben mindenki egyetértett volna.

Kövér tudott volna egy jobb köztársasági elnököt Göncz Árpád helyett
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az Országgyűlés elnöke, a Fidesz alapítója hétfő este az M5 csatorna Ez itt a kérdés című műsorában arról is beszélt, hogy a mentalitásuk harminc év múltán is megmaradt, a pártja megalakulásakor meglévő bátorságukat nem vesztették el.

Kövér László azt mondta,

"közösségként nem vagyunk képesek magunkat megfogalmazni mint nemzet", egy megosztott közösség vagyunk,

vagy egyre inkább – és ezen sokan dolgoznak kül- és belföldön egyaránt – egy individualizált társadalommá kezdünk válni, amelyben senki nem tartozik felelősséggel semmiért, önmagáért sem, nemhogy másokért, vagy a közösségért.

Abban hogy ez így van, vagy legalábbis ennek a veszélye kézzelfoghatóan fennáll, benne van az, hogy harminc évvel ezelőtt nem fogalmaztuk meg azokat az alapértékeket, azt a közös elvi erkölcsi alapot, amiben mindannyian egyetértettünk volna – mutatott rá.

A kérdés kapcsán, hogy mi maradt itt a Kádár-rendszerből, Kövér László arról beszélt, saját demokratikus államunkhoz való viszonyunk "nem sokban különbözik attól", mint ahogyan viszonyultunk a Kádár-rendszer utolsó másfél-két évtizedében az akkori elnyomó diktatúrához.

Tehát gátlás nélkül kihasználjuk a kiskapukat, kijátsszuk a szabályokat, ha lehetséges. Nem érezzük úgy, hogy ez az állam, ez a rendszer ez a miénk, hiszen szabadon választhatunk négy évenként, tehát mi határozzuk meg, hogy kit választunk a "saját fejünk fölé"

- mondta.

Kövér László úgy fogalmazott, hogy "a reflexekben, a gondolkodásmódban lévő rendszert (...) sajnos továbbvittük, és ennek (...) mind a mai napig nyögi a súlyát a magyar társadalom".

A műsorban a kormánypárti politikust kérdezték a Fiatal Demokraták Szövetségének megalakulásáról. Elmondta: nem akartak se többet, se kevesebbet, mint hogy létrejöjjön a Kommunista Ifjúsági Szövetség mellett egy alternatíva. Arra akarták a figyelmet felhívni, hogy a magyar jogrendszer megengedi párt létrehozását.

Kövér László kiemelte, leszűrték a lengyel eseményekből és a történelmi előzményekből, 1956-ból és 1968-ból, hogy "mindig addig kell elmenni, míg falba nem ütközünk". A "történelmi időkapuk", amelyek nyíltak 1945 után egyszer-kétszer, egy idő után bezárulnak, és "ha nem megyünk el addig amíg lehetett volna, akkor utána szemrehányást kell magunknak tenni, hogy miért nem használtuk ki a lehetőségeket" – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy mennyire maradt meg ez a mentalitás 2019-re, hogy jogszerűen kell cselekedni, de el kell menni a végsőkig, úgy válaszolt: "erről nem nagyon tudtunk leszokni". "Arra mindenképpen büszke vagyok, hogy a bátorságunkat – sem intellektuális, gondolati értelemben, sem a cselekvés tekintetében – nem vesztettük el.

Ma is ugyanúgy gondolkodunk, ugyanúgy cselekszünk, hogyha konfliktus előtt állunk" – fogalmazott Kövér László,

hozzátéve: "egy kicsit persze megfontoltabban és rafináltabban (...), de egyáltalán nem megijedve azoktól a konfliktusoktól,amelyeket mások nem szívesen vállalnak".

Kövér Lászlót kérdezték arról is, mit gondol ma arról, hogy Pozsgay Imre jobb köztársasági elnök lett volna-e, mint Göncz Árpád.

"Innen visszanézve azt mondanám, hogy Pozsgay Imre nem lett volna rosszabb köztársasági elnök, mint Göncz Árpád",

majd hozzátette, például a nemzeti érdekek védelme szempontjából egészen biztosan jobb lett volna, hogyha ő lett volna a köztársasági elnök és nem Göncz Árpád.

(MTI)

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Meg is kapta. Először Pajabácsi, aztán a Nagy Hohohorgász személyében.
"" Kis lépés egy országban, de hatalmas ugrás a Fidesz minőségi szakemberválogatásában!""---ugye?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Meg is kapta. Először Pajabácsi, aztán a Nagy Hohohorgász személyében.
"" Kis lépés egy országban, de hatalmas ugrás a Fidesz minőségi szakemberválogatásában!""---ugye?
human
"A kérdés kapcsán, hogy mi maradt itt a Kádár-rendszerből" : Kövér László
Kookas
@namihami: nem szakember válogatás csak szarember válogatás.
csipetke
Minél többet nyilatkozik kövér elvtárs, annál inkább kitűnik, hogy őt se az eszéért tartja a gazdája. Az összes debilt sikerült begyűjtenie orbánnak. Nézzük kósát, némethsziszit, és a többi fideszpapagájt. Végülis, hülyék közt a feszű a király
Józsipapa
" Tehát gátlás nélkül kihasználjuk a kiskapukat, kijátsszuk a szabályokat, ha lehetséges " - igen; Kövér elvtárs.
Ezt csinálja a fideSS immár 9 éve.
A FÉKEZHETETLEN AGYVELEJŰ Kövér napról napra HÜLYÉBB lesz.
Dr plágium
@Józsipapa: Most legalább nyilvánosan is elismerte :)) Ezek után mehet raportra a gazdihoz.
RonaGyuri
Na kérem - ahogy mondani szokás - innen tessenek jegyzőkönyvbe venni Kövér részletes feltáró vallomását arról, hogy milyenek ők NER-társak, s hogy mi az oka annak, hogy kifosztották és szétlopják az országot!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Laca részletes feltáró vallomást tett! =))

Az Országgyűlés elnöke, a Fidesz alapítója hétfő este az M5 csatorna „Ez itt a kérdés” című műsorában beszélt

„harminc évvel ezelőtti rendszerváltáskor nem születtek meg azok az alapértékek”, igen az MSZMP-KB paraszt-káder képzőjének nem is ez volt a célja, s ezt te akit ők küldtek a Bibóba nagyin jól tudod.
„senki nem tartozik felelősséggel semmiért, önmagáért sem, nemhogy másokért, vagy a közösségért”, igen ti ott a Fideszben mindig mindenben – legfőképp a hibáitok mögött - másokat hibáztattok és ha nem megy, mert annyira egyértelmű az ocsmányságotok, akkor ott a Polt!
„gátlás nélkül kihasználjuk a kiskapukat, kijátsszuk a szabályokat, ha lehetséges.”, igen, s ha nem lehetséges akkor ugrik valamelyik ócska párt-pribék és törvényt rittyentetek rá!
„a (kádári érában megszokott) reflexekben, a gondolkodásmódban lévő rendszert (...) sajnos továbbvittük, és ennek (...) mind a mai napig nyögi a súlyát a magyar társadalom”, igen és egyre inkább nyögjük, mert egyre pofátlanabbul loptok, csaltok és hazudtok.
„ha nem megyünk el addig amíg lehetett volna, akkor utána szemrehányást kell magunknak tenni, hogy miért nem használtuk ki a lehetőségeket”, no ez sem változott sőt már régen és gyakorta a józan ész határait is gátlástalanul.
„Ma is ugyanúgy gondolkodunk, ugyanúgy cselekszünk, hogyha konfliktus előtt állunk. Igen ugyanazok a buta műveletlen komcsi paraszt-káderok maradtatok
„egy kicsit persze megfontoltabban és rafináltabban (...), de egyáltalán nem megijedve azoktól a konfliktusoktól,amelyeket mások nem szívesen vállalnak”, ami a megfontoltságot illeti nyomát sem látni, a rafináltságotokra inkább pofátlanság illik, ami pedig a konfliktusok „felvállalását” illeti az tény, hogy érdemi megfontolás nélkül nekirontotok mindennek ami európai és polgári, sőt …
justhpeter
@RonaGyuri: A Kövér betegség nem érdemel ilyen részletes elemzést, hiszen minden megszólalásából kivehető, hogy odafent elborult valami és többé nem helyreállítható.. Ennek a NER-nek keresztelt csürhének már régen semmi köze bármiféle emberi értékhez. Amikor kimerül a mindennapi lopás lehetősége, a hasonlóan sötét tagok kihátrálnak mögüle és az egész rendszer elporlad végleg.
simmering73
Köteles elvtárs, orvos mikor látta magát? Időszerű lenne egy alapos pszichiátriai kivizsgálás.
Qqberci
Én meg tudnék egy sokkal jobb helyet KötélLacának...
KisGenyo2
A "patkány" fedőnevű besúgó, lehet tényleg nem volt a legjobb választás, de "Copy" Palinál egy fokkal jobb volt azért.
tudode
A volna + a bár mindig együtt jár, mint ezek a kivénhedt nyíikhajok is!
.
Most már az a cél, hogy valamilyen módon meg kell szabadulnia az országnak tőlük, miután törvényesítetten mindent elkövettek józan és hiányában, ami ellen pöszögött liberákis nép nemzetiként, vagy mi a pikulaként::
.
www.youtube.com/watch?v=crRGp7aL3Ow
.
???
szép új világ
Lehet, hogy Kövér tudott volna jobb köztársasági elnököt, de mi nem tudnánk rosszabb házmestert.
balos
@KisGenyo2: Nedves hölgyem,ezt bízonyítani is tudja?Kérem tegye ide a bizonyítékát,vagy ha nem akkor az apukájának a micsodájával szórakozzon az esti meséje alatt!
Eladott Ország
Orbán Viktor Pozsgay Imréről 1989-ben. Az MDF tehát a számára kedvezően alakuló átmenethez szükséges kompromisszum biztosítékát látta Pozsgayban, akivel eszmei rokonságot is ápolt. Az SZDSZ és a Fidesz éppen emiatt igyekezett megakadályozni Pozsgay elnökségét, lévén az MSZMP egyik vezetője, tetejében az MDF szövetségese, s valamiféle harmadik utas demokrácia híve, ami nem illeszkedik résmentesen a liberális demokráciához.
youtu.be/MWjzbTr6WkY
Az MDF nevében Antall József úgy érvelt: „a hadműveletben a hírszerzőinktől tudjuk”, hogy az MSZMP nem fogadja majd el a parlamenti voksolás utáni elnökválasztást. Ezért Antall azt javasolta, az ellenzék menjen bele a parlamenti választás előtti elnökválasztásba, de ebben az egyetlen kivételes esetben a nép szavazzon az államfőről, ne a parlament.
Így jöhetne létre kompromisszum az MSZMP-vel. Kövér László imigyen replikázott: nincs kompromisszum, az állampártiak
"szakadjanak meg."
csipetke
Kövér?! Ha kétszáz évig élne, akkor se léphetne Göncz Árpád lábanyomába se.
kissé felnőttem
mi is parlamentiházelnököt több tízet is
még tán értelmesebbet korrektebbet sajtóbarátabbat függetlent nem párttitkár kisz kb akadémistát. már késő de majd letellik
Sámannus
Jáj! Má bocsi, holnap ki lesz még jobb? Kicsit úgy tűnik nem is gondolkodsz. Akkor még te is mást pofáztál. Nekem úgy tűnik olyasmit beszélsz ami alól ki akarsz bújni. Ugyan mi végből csinyálsz budit a szádból?
A múltadat akarod megmásítani hazug-hazugovics, és azt eladni.
Sámannus
Ő vezethetett el benneteket az oroszokhoz, hogy a köcsögjük lehessetek azé.
human
Göncz Árpád tudtommal börtönben is ült az átkosban, míg Pozsgay Imre kint építette a szocializmust.
Eladott Ország
Kövér László állapota szemmel láthatólag súlyosbodik. Az egy dolog, hogy veszi magának a bátorságot és nyilatkozik mindenki nevében. Ez is egy tünet, nincs egyedül ezzel a kórképpel. Az viszont, hogy már látható módon teljesen elrugaszkodott a valóságtól, ráadásul képtelen meghatározni saját helyét és szerepét az országon és a társadalmon belül, ennek következtében mindenhatónak érzi önmagát is, a kormányt is, az túlmegy minden írott és íratlan szabályon. Mi köze a Fidesznek, vagy Kövér László rikácsoló portásnak a demokráciához? Miért kell ilyen lábszagú, otromba, mocskos hazugságokat felböfögni? A kormány nem demokráciát akar. Ha rajta múlna, már régen betiltotta volna a gondolkodást is. Amit ők építgetnek, az még csak nem is diktatúra, hanem vegytiszta rablógazdaság. Családi biznisz. Kövér László ezt nagyon pontosan tudhatja. Az üzlet felépítésétől kezdve ott van a tűz és a közpénzek közelében a testvére, Kövér Szilárd.
Kövér Szilárdnak sok vállalkozás fordult meg a kezei között, és azok végül gyakran Schlecht Csabához, majd Kaya Ibrahimhoz vagy Josip Tothoz jutottak el. Kövér Szilárd volt például az egyik társtulajdonos abban a Quality Invest Rt.-ben is, amelyben Simicska Lajos is érdekelt volt, s amely felbukkant az Orbán-bánya ügyben; utóbbi privatizálásakor a Quality Invest Rt. a Dolomit Kft.-be is befektetett. Miféle erkölcsi alapja lehet Kövér Lászlónak? Bármihez.El fog jönni az a pillanat, amikor nekik is el kell számolniuk mindazzal, amit ezzel az országgal tettek. Ez elől nem tudnak elbújni, bármennyire szeretnének. Sem a templomban, sem a keresztényi erkölcs mögé, sem egyéb álságos hazugság árnyékában nem tudnak elsunnyogni a felelősségrevonás elől.
fahrenheit451
Száll a kakukk fészkére film alapján Kövér a Beteg, az Örző, aki bánt másokat, a többieket.
Aki nem idomul az ő beteg világához (valójában Orbán beteg világához), azt szedálni kell.
Meg kell fosztani az örömtől mindenkit (igen, titeket is fideszre szavazó savazók), a fideszes színtelen, szagtalan szélesvásznú egyenszomorúsággal.
kolnidre
Ettől a féregtől még a saját családja is undorodik.
kereső
Nem is kellett volna ez az egész "hajcihő" a rendszerváltással- ugye kövér elvtárs. Az csak azért kellett, hogy a III ügyosztály átmentse a hatalmát- és a rablóprivatizáció során megszerezze az ország vagyonát rongyos fillérekért, aztán meg eladja a nyugati tőkének busás haszonnal a piaccal együtt. Ügyesen megjátszották a csányik, a széles gáborok, a mostanság kamarai elnöki székben pöffeszkedő parraghok. (még mielőtt valaki az otp miatt szólna- közlöm, hogy a "magyar bank" részvényeinek 69%-a külföldi kézben van). Az egész elxart 30 évünk arra volt jó, hogy végül is teljesüljön az álmotok- beleülhetett orbán "kádár székébe". Az utóbbi hat évben sikerült megvalósitani a gazdasági erőforrások újrafelosztását is, ha már az "eredeti tőkefelhalmozásnál" nem fértetek hozzá a húsos fazékhoz- akkor csak kibicek voltatok még. Tulajdonképpen kétszer raboltátok le 30 év alatt ezt az országot- büszkék lehettek magatokra. Mi meg köszönjük- az a csoda, hogy még létezünk.
fahrenheit451
Egy vécékefének több haszna van a mindennapokban, mint ennek a... Minek is nevezzelek, te agyhalott nácivá érett kommunista hulladék?
tudode
Ha már a házmester a múlton révedezik, ennek az országnak az lett volna a haladás útja, ha az akkori nyikhajokat NEM ENGEDIK ODA A KEREKASZTALHOZ!
.
Tehát annak lett igaza, aki az akkori kormánnyal tárgyalók közül, azt javasolta, hogy mondják meg nekik, hogy
.
GYEREKEK, már mint a Németh kormány HA NEM EGYEZTEK MEG AKKOR VÉGETEK LESZ!!!
.
FELKAPTA A VIZET AZ EGYIK KEREKASZTALOS, aki azt javasolta, hogy a Fideszt zárják ki a tárgyaló delegációból, DE AZ MDF EBBE NEM MENT BELE.
.
Nézzük csak mit mondott az, aki már megszerezte utcaharcosként az EGYEDURALMAT..

----- Az Ellenzéki Kerekasztal története 1/17
.
www.youtube.com/watch?v=VIDnK4bQNnc&t=123s
.
2,03 körül a hetye petye, aki a kor előrehaladtával, alaptermészetével arányosan romlik, visszafejlődve legalább 100 évet a harminc évből min 15-tal tartozik a társadalmi fejlődésnek!!!
.
Úgy lejáratta az országot ez a pár selejt, hogy lassan a Fidesz bélyeg lesz u.a, mint a marhákon a billog, őfélesége helyett más lenne a helyzet, ha már FIDESZ a sorsa az országnak FODOR GÁBORT IS KINYÍRTÁK EZEK, mert nem tűrik a tisztességet, az egyenes gerincet!!!
.
((((( Amit a házmester megenged magának a NEMZET ÁRPI BÁCSIJÁVAL KAPCSOLATBAN, az halott gyalázás, az emlékének a megcsúfolása... ))))))))))))))
Eladott Ország
@kolnidre: ma, 11:03; Ez a patkány megoldotta az abortusz kérdést, szeretkezés előtt elég ha rágondolunk és örök meddőség.
m.blog.hu/b1/b1/image/12341457_1040216082687508_3671554412254256387_n.jpg
Borsodi
Göncz Árpád valóban kilógott a sorból,mert becsületes ember volt, biztos forog a sírjában ha látja mi folyik az országban.
www.youtube.com/watch?v=-cpS-K1-QgA
Peller Anikó
Mi is tudnánk kövér helyett inkább soványat.
Eladott Ország
@Peller Anikó: Az a benyomásom, hogy Kövér (sajnos nem egyedül) beleragadt valami középkori trágyahalomba és képtelen onnan szabadulni. Ő még ott tart, hogy az a rendes férfiember, aki kicsit büdös, nagyon bunkó, az orra alatt burjánzó szőrt a felső részen takony, míg alulról pörköltszaft fedi és öblöseket böfög, ha elégedett a táppal. Ezzel szemben a nő – és az rendkívül fontos, hogy szabad szemmel is megállapítható legyen, ki nőnemű – kétnaponta szül egy gyereket (esetleg unokát) a sparhelt előtt, két szülés között pedig sikkesen visong, mert egeret látott. A nő a világrahozott dedet tíz évig szoptatja, szigorúan elsötétített, lehetőleg bedeszkázott ablakú szobában, majd pedig a munkából megfáradtan hazatérő ura elé teszi a csülköspacalt sóban főtt krumplival és elégedetten nézi, ahogy embere egy alumíniumkanál segítségével a szőr mögé lapátolja a főztöt. Ezzel szemben az van, hogy betört a huszonegyedik század és egy csomó minden megváltozott. Például a nők rájöttek arra, hogy ők is képesek bizonyos dolgokra, bár az állva pisilés jelenleg is kivételt képez ezen tudáshalmaz alól. Pontosabban nem képez kivételt, mert fizikailag egy nő is képes állva pisilni, csak nem annyira praktikus, mert lehuggyantja a lába szárát. "Bosszantó egy bugris bunkó" hangzik el az István a királyban, de teljesen találó erre az orra alatt kóckomédiát növesztő izére. Embernek nem nagyon merném nevezni a bokorarcút, mert az emberekben van TARTÁS ! Ebből a lényből hiányzik. Nyilatkozataiban fröcsög a kommunistázás (persze ő maga is az ízig-vérig) a libsizés a mások sértegetése, pedig először saját portáján kéne rendet raknia. Ha valaki, hát ez nagy kommunista volt. Így végezhette el az egyetemet. Csak hát a memória lemezéről törölte ezt a fájlt. Pedig KISZ titkár volt, a Forradalmi Munkás-Paraszt kormány, majd az MSZMP KB társadalomtudományi osztályának munkatársa. Oda csak jó káderek kerülhettek be.
Peller Anikó
@Eladott Ország: Pedig nem is az a baj, hogy kisztitkár volt meg forradalmi paraszt vagy csak káder volt a kádár korban, hanem csak annyi, hogy a kis pénzért ami neki is lecsurran, bármilyen gazemberségre is képes. Na persze, minta többi eszes.

Fid eszes.
Eladott Ország
@Peller Anikó: Semmiféle valós diskurzusra nincs itt szükség, működik ez gerincoszlop nélkül is, ahogy eddig. Marad a féknyúz, a boldogkarácsonyt, meg van bejgli, viszontlátásra! fidesz-kdnp bűnöző szekta hiányzó testrésze:
uploads.disquscdn.com/images/bf533f4c56a07006310b22873715ef01bb562e1c906be235b4dba9ba53ee3870.jpg?w=600&h=797
KisGenyo2
@balos: Azért volt jobb Palinál, mert sokkal helyesebben írt és sokkal összefüggőbben beszélt. Hogyan tudnám ezt önnek bizonyítani? És a többit hogyan tudnám? Én számomra megbízható forrásból tudom (de nem a sajtóból így nem is nevezném meg, túl azon, hogy nincs már az élők sorában), maga meg azt gondol amit szeretne.
Az apám micsodáját viszont nem kellene a szájába vennie, mert az ostoba, tahóparaszt viselkedés.
;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.