Azt továbbra sem tudni, hogy az oroszoknak tett gesztuson túl milyen érdeke fűződik Magyarországnak e pénzügyi vonal erősítéséhez.

A kormány újabb orosz gyökerű bank Magyarországra költöztetéséről folytat tárgyalásokat. A Népszava szerint ezúttal a volt KGST elszámoló és finanszírozó bankjának, a moszkvai központú, 400 millió euró tőkével rendelkező Nemzetközi Gazdasági Együttműködési Banknak (IBEC) kínálna a kormány új, európai uniós székhelyet.

Budapestre költözhet még egy bank Oroszországból

Szijjártó Péter tavaly novemberben jelentette be, hogy Magyarország 1991-es kilépése után ismét csatlakozik az 1963-ban, az akkori szocialista országok által alapított pénzintézethez, igaz, a belépést még nem ratifikálták.

Idén nyáron már Budapestre költözött egy másik volt KGST-s pénzintézet, a Nemzetközi Beruházási Bank (IIB). Korábban szó volt róla, hogy a két bank egyesül – emlékeztet a lap.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(nepszava.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Magyarországnak valószínűleg semmi érdeke nem fűződik az újabb kém fészek EU-ba történő telepítéséhet!!!?? Annál inkább a fidesz-kdnp maffiának!!!?? Talán az EU-nak nem lenne szabad ezt megengedni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.