Az ellenzéki parlamenti frakciók élesen bírálták kedden, hogy csak a kormánypárt által támogatott jelöltek kerülhetnek be a médiatanácsba.

NER-demokrácia: csak fideszes jelölteket választottak a Médiatanácsba

Az ellenzék közös, budapesti sajtótájékoztatóján Brenner Koloman (Jobbik) a demokrácia megcsúfolásának nevezte, hogy az illetékes eseti bizottság hétfőn ismét csak "fideszes" tagokat jelölt a testületbe. A frakcióvezető-helyettes azt mondta, az ellenzéki képviselőcsoportok azt tartanák szükségesnek, hogy az ötfős médiatanácsba legalább két ellenzéki tagot válasszanak.

Gurmai Zita (MSZP) azt mondta, hogy idén júniusban a kormány egy salátatörvényben olyan jogosultságokat adott a médiatanácsnak, amiket "akár Vlagyimir Putyin is megirigyelhetne". A frakcióvezető-helyettes úgy fogalmazott: a testület bírálhatja el a rádiók és televíziók frekvenciaengedélyeit, vagyis a médiatanács akár indoklás nélkül megszüntetheti bármelyik adó működését. A kabinetnek ez sem volt elég, újabb kilenc évre kormánypárti tagokkal töltötték fel a médiatanácsot – sérelmezte.

Gréczy Zsolt (DK) úgy látta, hogy nem történt meglepetés, a Fidesz azt tette, amire az ellenzék számított. A kormánypártok azzal az erőfölénnyel élve, amit az államtól elvileg független intézmények "megszállásával szereztek meg", ismét bebetonozták az embereiket – fogalmazott.

Magyarországon a sajtószabadság halott, mert az újságírókat egy szalagkorláttal elválasztott karámba terelik a Parlamentben és a Képviselői Irodaházban, hogy ne tudjanak kérdezni a fideszes képviselőktől – jelentette ki, hozzátéve, az összes megyei lap pedig "gyakorlatilag Orbán Viktor kezében van".

Keresztes László Lóránt (LMP) azt mondta, bár az ellenzéki pártok között komoly különbségek vannak, abban egyetértenek, hogy "milyen módon él a hatalommal vissza a Fidesz".

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) elfogadhatatlannak nevezte, hogy az ország legfontosabb médiatestületébe csak fideszes jelöltek kerültek be.

Kérdésre válaszolva Brenner Koloman azt mondta, még nem tudják, hogy milyen konkrét lépéseket akarnak tenni az ügyben.

Halász János, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tagjait jelölő eseti bizottság fideszes elnöke hétfőn közleményben tudatta, hogy a testület Hankiss Ágnest, Budai Lászlót, Meszleny Lászlót és Szadai Károlyt jelölte a médiatanácsba. A jelölésre azért volt szükség, mert lejárt a testület négy tagjának kilencéves mandátuma.

(Kép:MTI/Bruzák Noémi)

Forrás: MTI

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És mi a hír? az ellenkezője lenne az.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fahrenheit451
Aszem most lett elegem a buta buzi fideszes csürhéből.
Én járom tovább az utam - Nélkületek, GECIK !!!

(boccs, hogy én leszek a leggecibb, amikor a négy angyal elereszti a szelet, szétbaszva az ismert beteg világod)

Keresztény?
Te?
Álmodik a nyomor.
fahrenheit451
Te fasszopó, ha megértenéd végre, hogy direkt káromkodom (miattad), hogy megértsd végre, hogy mennyire ocsmány a tudatlanságod, a béna fasz primitív Istenhez közeledésed.

A sátánista Némerth Sándor, na vele szemben lesz még miden.
A geci!
Két lehetőség van:
Hülye vagy.
Geci vagy.
Ki-bebaszott Némth Sándor - A Taxisofőr

Tudod, mi fogunk egymással harcolni végül.
Te sátánista szutyok, meg én, a jóéletű.

De tényleg simán legyőzöm ezt a primtív taxis seggfejet.
fahrenheit451
Igazából a sátánista pápa a legnagyobb ellenfelem.
De ez durván hangzik, és nem akarok... botrányt?
Csak a gyengék alélnak el a botránytól.

Igazából a sátánista Pápa a legnagyobb ellenfelem - a szajha bíborban, skarlátban, aranyban.
Te tényleg azt hiszed, hogy ezt majd jól megbeszéljük?
Nem, erről már régen nincs mit beszélni.
A dolgok megtörténnek - csak úgy.
A "zítélet szerint"
Eladott Ország
Azonban attól még, hogy meghagytak egy sor kritikus hangvételű újságot, nem sikerült átverniük a nemzetközi megfigyelőket, akik tökéletesen átlátják a hazai helyzetet. Persze a helyzet értékeléséhez nem kellett ezen szervezet beszámolója – hiszen sajnos mi vagyunk a rendszer elszenvedői –, mégis jó látni azt, hogy legalább szóban kiállnak egyes európai szervezetek a sajtó szabadságáért. Jó lenne persze, ha jelentéseken túl, más is történne a helyzet javítása érdekében, de pontosan tudjuk, hogy ez elképzelhetetlen. Az Unió nem fog beleszólni egy ország belügyébe, még akkor sem, ha tisztában van az egyértelmű jogsértéssel. Az igazi változás akkor kezdődhet el, ha a Fideszt végre kivágják a néppártból, a hetes cikk szerinti eljárás pedig tovább folytatódik végre. Ezek mellé jött ez a jelentés, amely megerősíti az uniós biztosokat abban, hogy a helyzet nemhogy nem javulna Magyarországon, de egyre rosszabb. Az Oroszországhoz és Törökországhoz közeledés egyre nyilvánvalóbb, miközben az is nyilvánvaló, hogy Magyarországnak már egy jó ideje nincs helye az Unióban, legalábbis úgy nem, hogy annak vezetőjét Orbán Viktornak hívják. Az egyetlen oka annak, hogy nem tettek még ki minket az EU-ból csupán az, hogy egyrészről ez egy borzasztó hosszú és bürokratikus folyamat, másrészről pedig a német gazdaság számára elég jelentősek vagyunk ahhoz, hogy semleges álláspontjukkal a német politikusok húzzák-halasszák az ország elszámoltatását. A bürokrácia ezúttal előnyünkre válik, noha ugyanez elmondható Orbán Viktor hatalmáról is, amely az EU szerencsétlenkedése nélkül talán soha nem erősödhetett volna meg olyan szinten, mint ahogy azt tette.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.