Közösségi oldalán tette közzé a kórház karácsonyi kívánságlistáját. Érdemes végignézni, mi mindenre van szükségük – noha a kormány szerint soha nem költöttek még ennyit az egészségügyre.

Hőmérő és szappan – ezt kéri karácsonyra a János Kórház

"December 1-24. között várunk olyan adományokat, melyek segítenek a mindennapi betegellátásban. Összegyűjtötték osztályaink a hiányzó fogyóeszközök listáját, melyet folyamatosan frissítünk. Az adományokat a főbejáratnál elhelyezett szekrénybe kérjük betenni, nagyobb értékű eszköznél kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon. Kérdés esetén az kommuniká[email protected] címen, vagy hétköznap a 0630 293 7079 számon lehet érdeklődni. Akinek módjában áll, komplett osztályok hiánylistáját 'örökbe fogadhatja". Köszönünk minden segítséget és kérjük osszák meg a kezdeményezést, hogy minél többen tudjanak róla.

KARDIOLÓGIAI OSZTÁLY

Hajléktalan ellátáshoz szükséges eszközök:

Evőeszköz

Tisztálkodószerek

Pelenka

Hőmérő

Meleg téli ruha

Cipő

Szivesen fogadnánk a karácsonykor bent fekvő betegek számára szaloncukrot, vagy valami kis asztali díszt, esetleg fenyőfát.

II. BELGYÓGYÁSZAT-DIABETOLÓGIAI OSZTÁLY

Nadrágpelenka L méret

Tisztitószerek

Pohár, evőeszköz (müanyag)

Inhalátor

Digitális lázmérő

Vérnyomásmérő

Párna, takaró

GYERMEKSEBÉSZET OSZTÁLY

Gyermek pizsama fiúknak 110-128-ig (gombos) 5 db.

Fürdő papucs (műanyag mosható) 38-39-40-41-42-43 1-1 db

Frottír törülköző fehér 20 db

Zuhanycsaptelep + gégecső +zuhanyrózsa 7 db

Villanyégő E 27 50 db

Villanyégő G24d-1 (900 lumen/13Watt) 40 db

Baby pulzoxymeter

Vízforraló 1 db

Microhullámú sütő 1 db

Hűtőszekrény 110 l -es 3 db

GYERMEKOSZTÁLY

Hagyományos vagy digitális lázmérő

Gyerkeknek tálalóeszköz: tányér, pohár, bögre, evőeszköz – papírból is jó

Elektromos szúnyogírtó

A4 papír

Kéz-és popsitörlő

Mosószer, öblítő

Mosogatógépbe mosószer, só, öblítő

Babaápoláshoz bármi

Kéztörlő

Elemek: góliát, AA,AAA

Szalvéta

ÁPOLÁSI OSZTÁLY

Digitális hőmérők

Automata felkaros vérnyomásmérők

Gumiszalag tornához

Kis labda, karika-kézerősítéshez

Kreatív foglalkozásokhoz: színes papír, krepp papír, olló, vízfesték, Színezők

Fali parafa tábla- faliújságnak (nagy méretű)

Egyszerhasználatos pohár, kanál

Láberősítő pedál

Fésűk

Tusfürdő, sampon

Tisztítószerek

Rejtvényújságok

Papucsok

I.BELGYÓGYÁSZAT

Pelenka

A4-es fénymásoló papír

TÜDŐGONDOZÓ

Fém öltözőszekrények (zárható)

Új, vagy használt irodabútorok, mint pl. forgószékek, irodai székek, íróasztalok, kartoték szekrények, irodai polcos tároló szekrények, irodai ajtós szekrények, stb.

Betegvárókba (2 db) falra szerelhető kijelző monitor"

(Kép: janoskorhaz.hu)

Forrás: Facebook

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Csak halkan mondom, hogy 1957-ben kezdtem egészségügyi pályafutásom, de ekkora nyomor még akkor sem volt.
Jó szórakozást a sokadik stadion VIP páholyában hazánk nagyjainak , és kellemes munkakörülményeket a Várba költözőknek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Ahol kórházat építünk, nevesincs országokban, ott adunk szappant és hőmérőt is hozzá?
Eriksson
Orvosi műszerekre, gyógyításhoz szükséges segédeszközökre nincs szükség?
Nessy
@Eriksson: Minden valószínüség szerint, de az már nagyobb értékű, és így megbeszélés tárgyát képezi.
Nessy
Csak halkan mondom, hogy 1957-ben kezdtem egészségügyi pályafutásom, de ekkora nyomor még akkor sem volt.
Jó szórakozást a sokadik stadion VIP páholyában hazánk nagyjainak , és kellemes munkakörülményeket a Várba költözőknek!
Dr plágium
Ezért a bejegyzésért a retkes körmű megdugja a Kh. igazgatóját. Mert erre nincs szükség csak tartsák be a tízparancsolatot.
@Eriksson: Biztosan van, de a listán szereplő tételek a mindennapi betegellátáshoz kellenének.
Eriksson
@Horizont: Semmiképpen nem használnék közös szappant, vécé papírt, törölközőt meg ilyesmit. Ezek személyes dolgok, a betegnek ilyesmiből sajátja kell, hogy legyen.
görbetükör
@Eriksson: de biztos van, de azt azért ciki lenne civilektől kérni.
Egyébként ha te tudsz ilyesmit nélkülözni, biztos boldogan fogadnák.
görbetükör
Pirulok magyarként, ide jutott az ország. Ez az illibsik "hazaszeretete". :(
Dr plágium
@Eriksson: Előfordul, hogy az utcán esik össze az ember és viszik a kh-ba. Én sem úgy megyek el itthonról, hogy viszem a bőröndöt magammal. Jó a hozzátartozók behozzák ami kell, de lehet hogy csak másnap. Akinek nincs hozzátartozója annak nem visz senki. A hajléktalanoknak biztosan nincs tisztasági csomagjuk.
Eriksson
@görbetükör: Egy alkalommal kinn felejtettem a vécépapírt a kórházi vécében, nem is láttam többet.
Klubtag
Sportolókák - akik oly aktívak, mikor stadionért, meg világverseny rendezésért tudtok mozgalmárkodni - most lehet megmutatni magatokat...be lehet szállni az adakozásba, meg a gyűjtésbe...akik sokat kapnak egy társadalomtól, azoknak illik valamennyit vissza is adni...
Eriksson
@Dr plágium: Így igaz. Viszont az ilyesmire van külön keret.

Nem gondolom, hogy minden egyes beteget a legmesszemenőbbekig el kellene látni személyes dolgokkal.
görbetükör
@Eriksson: Próbálkozol?
Igen, a magyar tolvaj nép, de azért a régi rendszerben mégis volt ilyen filléres dolog a kórházakban.
Most meg nem azért nincs, mert ellopják.
Mindenesetre ha kórházba kerülsz, jobb ha viszel tisztítószert, gyógyszert, meg ilyesmit, mert szeretett kormányunk inkább stadionra költ.
Netty
@Eriksson: Engem is mentő vitt be a Honvédba háromszoros bordatöréssel,légmell kialakulásának veszélyével. Semmi se volt nálam nyilván, a balesetekre az ember nem készül kiskanállal, pizsamával, pohárral, zsepivel... Amíg a rokonok nem jutottak el hozzám és hoztak mindenféle felszerelést, még az ennivalót se volt mivel megennem, csak elém rakták evőeszköz, pohár nélkül a levest, főzeléket, teát semmibe se töltöttek, hisz nem volt poharam. "Szuper" volt.
Clavigo
@Eriksson: Azêrt ezt nem nagyon lehet védeni...10 éve regnál a Putris...
Eriksson
@Horizont: Semmi. Ezek a dolgok bármilyen intézménynek kellhetnek. Akár óvodának is. Vagy hajléktalanszállónak. Vagy vasúti váróteremnek.
jesz
Szörnyülködve olvastam a kívánság-listát. A végére érve megnyugodtam, mert sem bibliából, sem kézfertőtlenítő szpréből nincs hiány.
Eriksson
@Netty: Ezt is kórháza válogatja. Általában evőeszköz, pohár nem jár, mert elviszik a kedves betegek vagy a látogatóik. De lehet kérni, ha szükséges.

Régebben írtam már, hogy voltam olyan kórházi osztályon, ahol minden dolog volt, amire csak szüksége lehetett egy betegnek. Még olyan is, amire nem feltétlenül. Egyágyas, tv-s kórterem, mozgásérzékelő csapokkal a fürdőszobában, vécépapír, papírtörölköző, kancsó víz pohárral az éjjeliszekrényen. És nem fizetős magánkórház. Csak ámultam ás bámultam.
Eriksson
@Horizont: Békés megyei Pándy kórház, sebészeti tömb. Gyula.
static.regon.hu/ma/2017/02/download__1_.jpg
kereső
@görbetükör: 17:54, rendszeresen kérnek eszközök vásárlására adományt- pénzt!Főleg gyermekosztályok, és koraszülött ellátáshoz szükséges eszközökre,műszerekre. Csak azt nem karácsonyi listán, hanem telefonon- levélben.
Málna
Hogy van az, hogy az Uzsoki kórházban meg minden van? Nekem erre a kérdésre azt mondta egy orvos, hogy a menedzselésen, tehát a kórház vezetésén múlik.
görbetükör
@kereső: még szerencse, hogy kérnek és nem sz@rnak bele, hogy nincs, mint a honatyák!
Mert a betegeknek kérik, nem saját maguknak.
nezelodo
Mi a fene, ezek ott abban a kórházban dőzsölni akarnak? Nem is tudják, hogy tündérországban vannak! Az is lehet, hogy a Nemzethy libsi-bolsi Vejkónak gyűjtenek, hogy ki tudja a brüsszeli rablóknak fizetni azt a pár száz milliárd Ft-nyi bírságot! Esetleg még egy kastélyt a Rasinak? Az is lehet, hogy a sok elbukott fideszes polgi végkielégítésére tarhálnak! Vagy ki akarják váltani az államtitkár asszony körözött ex-férjét? Esetleg a gülütóninak, helikopteres városnézésre, vagy Borkainak csikkólára? ? Vagy a Lölönek mikulási ajándékra? Ja annak még saját stadionja sincs a kertje végében, és az tűrhetetlen, hogy eszékre kelljen járnia szotyolát köpködni! Na hajrá kipcsák szavazók, nyíljon a buksza, csengjen az erősödő magyar Ft.!
kereső
@görbetükör: Azért valahol visszatetsző egy idő után, hogy a "hatalmas" eü. támogatásból nem jut lélegeztetőre a koraszülött osztályon, vagy más alapvető orvosi műszerre. Mert rendben lévő lenne!!!a dolog, ha olyan eszközökre gyűjtenének, amelyek nem létszükségletek az osztály fenntartásához- de nagyban segitik a picik fejlődését, és megkönnyitik az osztályokon dolgozók munkáját. Sajnos nem erről van szó- hanem arról, hogy alapvető eszközök beszerzése sem valósul meg más módon, csak adományokból. Ugyanúgy, ahogyan a mentőknél is ez a helyzet.
Joggal kérdezem- mi a lófaxra fizetek adót, ha ezt sem tudja megoldani a kormány, csak pofázza a nagy semmit. Ennek ellenére az ember belenyúl a bugyellárisába és ad, ha módja van rá- mert a legvédtelenebbekről van szó, és mert a mentő szolgálat az, amely alapvető segitséget nyujt a betegeknek. Na de mehet ez a végtelenségig?, mert ezt bizonyára tudja a nemkormányzó kormány is, és jót röhög a markába-és visszaél az emberek szolidaritásával, az empátiájukkal. Miközben ő halvány lila jelét nem mutatja annak.
kereső
Pofázik a kormány, csak nem kormányoz. Azért fizetek adót a qrva életbe már, hogy ezeket a dolgokat biztositsa belőle a finanszirozás által, és ne a focisták milliós fizetését finanszoirozza belőle.
fahrenheit451
..és szappan - ezt kéri karácsonyra Orbán 2022-ben egy kiemelt fogvatartási intézményben, ahol a mottó:
Szopd le magad, és fogd az ufókra.
Jozefina
@Horizont: Teljesen egyetértek. Nekem is azonnal ez jutott eszembe!!! Ez valódi szégyenlista a kormányra nézve!!!
Nessy
@kereső: A "teljesítmény alapú finanszírozás" az elvégzett tevékenységet fizeti. Amortizáció, műszer beszerzés, javítás nincs benne! Az egyéb költségek fedezése a fenntartó feladata. Az önkormányzatok tényleg igyekeztek megfelelni a feladatnak. Viszont a kormány mindenből nép-nemzeti állami intézményt csinált. Az önkormányzatoktól természetesen a pénzt is elvitte, csak éppen azt is elnyelte a feneketlen költségvetés. Akár az iskoláknál, meg még sok helyen! Egy kisebb, kevesebb osztállyal, kisebb ellátási területtel működő intézmény még valahogy megoldja, de a nagyobb intézmények, sőt az egyetemi intézmények, ahol a komplikáltabb, drágább ellátás dominál, eladósodnak! Talán, ha a sok léhűtő közül, akik szaktanácsot adnak, meg álomtitkárok, valaki értene is ahhoz, amit csinálnia kellene.
kereső
@Nessy: Ezért irtam, hogy a kormány ne pofázzon, hanem kormányozzon- és oldja meg! Félre ne értsd, azok közé a hülye!! adófizetők közé tartozom, akik rendszeresen adakoznak. Na de meddig? Na ez a nagy kérdés- látva azt, hogy sokkal inkább elmegy mindenféle másra a befizetett adóm, mint azokra a dolgokra, amelyeket egy normális társdalom prioritásként kezel.
És a 300.-Ft-ot leszavazók vajh mennyit adományoznak az adójukon, járulékukon felül? Mert ha sajnálták az orvosnál való megjelenéskor azt a pénzt, akkor most szivesen fizetnek, amikor is a kormány nem ad fenntartásra , csakis a "gyógyitó" munkát hajlandó finanszirozni, azért néz ki némelyik régebbi kórházunk,egészségügyi intézményünk, mint a csernobili lerobbant lakóházak.
Eriksson
@Horizont: Ahogy te is mondod, vannak jobb körülmények és vannak rosszabb körülmények egy-egy kórházban. Viszont én úgy gondolom, amíg az orvosi műszerek és a gyógyító eszközök meg vannak,
addig a többi probléma megoldása a gazdasági vezetés feladata.
Eriksson
@Horizont: Szerintem minden intézmény kap dologi kiadásokra ellátmányt, a többi csak a jó gazdálkodás kérdése. Miért nem kunyerál minden kórház, miért csak egy-kettő?
Érdekes. Nem?
Eriksson
@Horizont: Felháborítóan racionális a gondolkodásom. Így akartad mondani?
kokopelli
@Horizont: ...reménytelen a vita! Elég,ha valaki mint látogató bemegy egy un. "normál" kórházba!
(..de nem a Nagy Feróhoz,a kirakat-beteghez!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.