Sir Roger Scruton előre látta az illegális migráció veszélyeit és megvédte Magyarországot az igazságtalan bírálatokat megfogalmazóktól – mondta kedden Londonban Orbán Viktor miniszterelnök, aki kitüntetést adott át a brit író-filozófusnak.

Orbán kitüntette a professzort, aki szerinte megvédte Magyarországot

Sir Rogert – a Brit Akadémia és a Királyi Irodalmi Társaság tagját, a Buckingham Egyetem és az Oxfordi Egyetem vendégprofesszorát – a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetésben részesítette Áder János köztársasági elnök.

A kitüntetést Orbán Viktor miniszterelnök adta át kedden a londoni magyar nagykövetségen.

A kormányfő, aki a NATO alapításának 70. évfordulójára összehívott vezetői találkozóra érkezett Londonba, a kitüntetéshez fűzött méltatásában kiemelte: eddig Sir Roger tüntette ki Magyarországot barátságával, ám most Magyarország tüntetheti ki őt a magyar nép nevében.

"Szeretett professzorunktól megtanulhattuk: a konzervativizmus minden, csak nem ideológia, sőt valójában az ideológia ellentettje" – fogalmazott a miniszterelnök.

A konzervativizmus alapvetően egy elmélet, de éppen arra tanít, hogy a világot nem lehet elméletekkel megmagyarázni, és arra, hogy a gyakorlat sokkal fontosabb az elvont ideáknál – tette hozzá.

Orbán Viktor szerint Sir Roger Scruton is a gyakorlat embere. Azokban az időkben, amikor a Szovjetunió még létezett, ő nem csupán filozófiai alapon állt szemben a kommunizmussal, hanem az antikommunista erők lelkes és aktív szövetségese volt Közép- és Kelet-Európában, és olyan sok módon segített bennünket, hogy fel sem tudjuk sorolni – mondta a miniszterelnök.

Hozzátette: Scruton professzor mindig is a realitás és az igazság oldalán állt, és már akkor is segítette a kommunizmus elleni küzdelmet, amikor a szovjetek még megszállás alatt tartották Közép- és Kelet-Európát.

Ugyanakkor nem támogatta elvakult módon a nyílt társadalmak ideáját sem, mivel látta ennek hibáit és felhívta a figyelmet veszélyeire. Emellett előre meglátta az illegális migráció jelentette fenyegetést és Magyarország védelmére kelt igazságtalan bírálóval szemben – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A miniszterelnök kijelentette: Sir Roger a szabadságszerető magyarok hű barátja volt és ma is az, és tudja, hogy a szabadság a nemzetállamokra és a keresztény civilizációra épül.

Válaszában Scruton professzor kiemelte: Magyarország példát mutatott azzal, hogy olyan időkben is megőrizte értékes önazonosságát, amikor mindenhol máshol a globális egyformaság elfogadására, a nemzeti különbözőségek felszámolására irányuló nyomás érzékelhető.

Hozzátette: amennyiben a kitüntetés annak a közösen vallott felfogásnak az elismerése, hogy az európai politika építőköve és alapja a nemzetállam, akkor számára ez nagyon értékes elismerés.

(Kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ezt a félnótás,európa gyülölö bandát ,akik a türk tanácsban azzal legénykednek,hogy a magyarok között vannak "kipcsakok" ,akik türkök,mohamedánok és közben milliárdokat áldoznak templomokra,kül és belföldön...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
ezt a félnótás,európa gyülölö bandát ,akik a türk tanácsban azzal legénykednek,hogy a magyarok között vannak "kipcsakok" ,akik türkök,mohamedánok és közben milliárdokat áldoznak templomokra,kül és belföldön...
Clavigo
Nagy kaland:):) Ez a Hülye ugyan ezzel a " kereszttel " tüntetett ki egy szaudi hercegecskét..:):)XD. Bolond ez,,vazzze.
Jozefina
Ezek tényleg nem normálisak! Szerencsétlen profot szerintem soha életében nem látta, nem ismerte. Valahonnét előkorták a nép nevében!!! Keresztényi alapon!!! Borzadáj!!!??
RonaGyuri
s még azt mondják, hogy a hála nem politikai kategória! =))
csak úgy....
Sir Roger Scruton ösei,föltételezhetöleg afrikából hurcolták be a rabszolgákat az európai kontinensre és amerikába ,persze mióta nem biznisz a rabszolga kereskedelem és a behurcoltakon nem tudnak túl tenni mert ...,mikor szerintük használhatatlanok lesznek és meg még feketék is a tetelyibe?
csak úgy....
@Clavigo: na neee? csak azért mondod mert útálod? ennyire nem lehet hülye,persze ha a külügyi 1/2nótást nézem...,itt már minden szerepel a pakliban.
namihami
Ha belebotlik végre valakibe, aki még képes egyáltalán találni egy-két őt nem elitélő szót, arra egyből rátűz egy plecsnit.
És több nap (plecsni), mint kolbász (olyan, aki dicsérni tudja). Nem az ordói fognak előbb elfogyni.
tudode
A Soros ösztöndíjas csupán feltűnési viszketegségben is szenvedhet, egy széken adva át a kereszjét annak, aki a közelébe sen jöhet akármilyen életművével!
.
hu.wikipedia.org/wiki/Roger_Scruton
.
valamint őfélesége
.
hu.wikipedia.org/wiki/Orb%C3%A1n_Viktor
.
Hát!!!
Clavigo
@csak úgy...: XDXD...videoval...érdemes ránézni..:):)XDXD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.