A karácsonyt már otthon töltheti a Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője.

Két héten belül távozik az előzetesből a Kun-Mediátor Kft. 12 milliárdos csalással vádolt egykori vezetője, D. Sándorné, vagy ahogy a sajtóban elhíresült, Bróker Marcsi – tudta meg a Népszava.

Mivel december 16-án lejár előzetes letartóztatásban tölthető három év, kiengedik D. Sándornét, aki így a karácsonyt már otthon töltheti. Az ügyet tárgyaló Szolnoki Törvényszék azt közölte:

a letartóztatás a törvényi maximum elérése miatt szűnik meg.

A lap azt írja, a bíróság tájékoztatása ugyanakkor arról is szól, hogy ddig „nem érkezett ügyészi indítvány arra vonatkozóan, hogy a Szolnoki Törvényszék más kényszerintézkedést (bűnügyi felügyeletet) rendeljen el” a vádlottal szemben.

Ez a lap szerint azt is jelenti, hogy

Bróker Marcsinak sem házi őrizettel, sem az egykori lakhelyelhagyási tilalommal nem kell számolnia a kiengedése után, illetve elektronikus nyomkövető eszközt sem kell viselnie.

A nőt csaknem másfél éves bujkálás után, nemzetközi elfogatóparancs alapján, a közép-amerikai Belize-ből hozták haza. Bróker Marcsi korábbi elmondása szerint ártatlan, bár elismeri, hogy hibázott, "nem akartam bűnt elkövetni, csupán a napi tevékenységemet végeztem". A vád szerinte torzított adatokon alapul.

Kiengedik az előzetesből Bróker Marcsit

A nő ellen 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat. Szerintük az is elképzelhető, hogy a tényleges kárösszeg a vádiratban szereplő 12 milliárdnál is nagyobb, csak sokan nem jelentkeztek károsultként. A sértetteket ért károk között nagy a szórás, volt köztük több száz millió forintos és 100 ezer forint körüli is.

Az eljárás lassan halad, ez azonban nem a bíróság miatt. Mint ugyanis írták: az eljárás befejezésének időpontja részben tőlük független körülményektől függ. Az ügyészség 234 tanú kihallgatására és további csaknem 500 tanú nyomozás során tett vallomásának felolvasására tett indítványt. Kiderült az is, hogy miközben a Szolnoki Törvényszék eddig 197 tanút idézett be, közülük csak 133-an jelentek meg.

A károsultak egy részét képviselő ügyvéd, Dobrossy István azt mondta, több olyan ügyfele van, akit csak ezekben a hetekben hallgatnak meg, így szerinte a jövő év közepe előtt aligha lesz elsőfokú ítélet az ügyben.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(nepszava.hu)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
A végén még bocsánat kérés lesz az ügy vége:):),,megtoldva kárpótlással a 3 évért,,esetleg még valami kitüntetés ..:):) Tébolyda...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
@sokanvagyunk: felröhögtem az elképzeléseden, de könnyen előfordulhat..mert amennyi pénzt kicsalt az emberektől, az talán konvertálható más büntire is...a három év előzetes csak védelem volt a "külső behatás" ellen.
Most az megszűnik...
szegfue
Igazán röhejes, hogy az indoklásban benne van: a szökés veszélye nem áll fenn (még nyomkövetőt sem kell viselnie)! Mégis elfelejtették, hogy nem M.o.-n kapták el ugy 1,5 év mulva?!
Eladott Ország
Egy összetrágyázott, másnaposan lehányt, faluvégi köpködővé silányult ez az ország, a maga összes intézményével, az egymással húgyként összefolyó hatalmi ágaival együtt. Kit érdekel? A lényeg, hogy ha a számok úgy lesznek – márpedig választások előtt miért ne lennének úgy – a teljhatalmú, gátlástalan tudatrepedés emeli a csirkefarhátügyi szemfényvesztést. Demokrácia, jogállam? Ne fárasszuk már egymást! A kaszinókapitalizmus (by Keynes) mai használatát Susan Strange angol közgazdász vezette be és konkretizálta. Megfogalmazása szerint a pénzvilág egy része sajátos globális kaszinóként működik, s ennek fő résztvevői, a bankok/pénzügyi intézetek nem a saját pénzükkel, hanem mások pénzével játszanak. Jut is eszembe rögtön: Vajna, Buda-Cash, Quaestor, Brókermarcsika és társaik, valamint a bennfentes információkkal üzérkedő fideszes minisztériumok/önkormányzatok.
human
Miért nem áll fenn a szökésismétlés veszélye?
A/ Nincs rá pénze
B/ Minek, sökne, hisz ígért Kósának 800 milliót, ha elintézi a felmentését
jesz
@Horizont: frissítés..azon bukott be a naccsasszony, hogy az eldugott milliárdokat rábízta egy ügyvéd-barátjára, mert böröndben mégsem merte repülőn szállítani. Az ügyvédnek tisztes jutalékért az volt a feladata, hogy rendszeresen utal Belize-re pénzt Brókermarcsinak..ez ment is pár hónapig, aztán az ügyvéd megúnta a fáradozást, és megpattant a pénzecskével... a nő meg ott állt pénz nélkül, de tele ötlettel...nos ebbe az utóbbiba bukott bele ott..az ottani hatóság értesítette a magyar hatóságokat, hogy van egy magyar nő..
jesz
@Horizont: még annyit, hogy az ügyvéd azóta sem került elő..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.