Folyamatosan csökken azoknak az aránya – akár az oktatásban, akár a teljes társadalomban –, akik a középosztálytól leszakadnak – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár az Eurostat és a PISA legfrissebb jelentéseit értékelve elmondta, az oktatás felzárkózást segítő szerepe láthatóan működik, és Magyarországon a társadalmi különbségek kisebbek, mint az uniós átlag.

Rétvári szerint fokozatosan csökken a leszakadók aránya

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Derzsi Elekes Andor

Hozzátette, a legnagyobb arányban a legkisebb keresetűeknek nőtt a jövedelme, ezért csökkenhettek a társadalmi különbségek. Nem volt ez mindig így, hiszen 2010 előtt a legfelső "tizednek" kedveztek a baloldali kormányok.

Kiemelte azt is, a fogyasztás 2010 óta 35 százalékkal emelkedett Magyarországon, és a családoknak – a bérek emelkedése miatt – sokkal több jut szabadidőre, kultúrára, szórakozásra.

(MTI)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Gondolom bencekislány, anyád nyugdíja elég ahhoz, hogy elkészítse a reggelidet .
Könyörgünk, egyszer próbáld meg NŐVEL, az ágyban hidd el cicuska, ég és föld !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
solidedge
...mivel már majdnem mindenki leszakadt.
fahrenheit451
A leszakadók szerint fokoztossan csökken Rétvári aránya (arányérzete a valosággal)
Nessy
Ha Rétvári gyónni menne, meg kellene erősíteni a gyóntató fülke tetejét!
Persze, sem ő, sem a környezete "nem szakad le". Remekül el van a maga virtuális valóságában az egész kormány! Nőtt a forintban számolt fogyasztás. Ez természetes az egyre gazdagabb felső tízezer fogyasztása, az árak és a hitelek számának növekedése miatt.
volvós
Gondolom bencekislány, anyád nyugdíja elég ahhoz, hogy elkészítse a reggelidet .
Könyörgünk, egyszer próbáld meg NŐVEL, az ágyban hidd el cicuska, ég és föld !!!
kokopelli
...egyre csökken?...tán meghalnak? (:-()
volvós
Cicuska !! A fotón látszik, hogy a bűzlő szádból most húzták ki a cumit...
Eladott Ország
Rétvári Bence politikai államtitkár kapja be a műholdat, rágódjon rajta egy kicsit, aztán üljön bele szolgálati, ingyen autójába, és utazzon el néhány kilométert a minisztériuma ajtajától. Megláthatja, van egy másik világ is Magyarországon. Pedig nem is olyan nagy ez az ország, mint a Rétvári Bence politikai államtitkár pökhendisége. Ha belegondolok, ez az ember telitalálat. Jól döntött Orbán elvtárs, amikor rányomta a pöcsétet államtitkári kinevezési papírjára. Sokoldalúsága elvitathatatlan. Meg a valóságtól való elrugaszkodása is.Ahhoz nem is kell az Eurostat adata, hogy tudjuk, ez a hatalom csak a saját zsebével törődik. A rosseb egye meg, lyukas lehet az a zseb, mert az Isten pénzét elnyelték már. Benne a nyugdíjasok pénzét is. Azért elmondom, mit mutat az Eurostat: egyre baljósabbá válik a helyzet a relatív jövedelmi szegénységet tekintve: a 2010 és 2018 közti időszakban több mint megduplázódott az érintettek aránya, vagyis 4,1 százalékról majdnem 10 százalékra nőtt. Ide tartoznak azon idősek, akik havi bevétele nem éri el a mediánjövedelem 60 százalékát, ami például 2017-ben éves szinten 1 006 249 forint, míg havi szinten 83 855 forint volt. …akkor mégis csak üljön bele szolgálati autójába ez az ikszedik számú propaganda papagáj, és látogasson már idős embereket. Kelet felé induljon, tudja, ott kel fel a Nap, és a francia riviérára nem arra visz az út. Ha csak Orbán nem döntött másként.
namihami
""Rétvári szerint...""----igen. A Rétvári szerint.
tudode
Még akkor sem csökken a leszakadók aránya, ha a leszakadó nyuggerekel nem számolnak
.
www.youtube.com/watch?v=NI9M8n1Wa_o
.
Annyi értelme van az egésznek, hogy a magamutogató fényképalbuma bővül azzal, hogy a királynővel szívhatott egy levegőt egy csimpi csámpi gatyás valami!!!
tudode
@tudode: .
Követhetelenek ezek a mandrók
fahrenheit451
Én úgy örülök, hogy nincs Nagy-Magyarország. Ha lenne, mennyivel több embernek tennék tönkre az életét ezek a geci fidesz-kdnp-sek
Eladott Ország
4.bp.blogspot.com/-vLMJwgsqUsg/WLcZy0kXXFI/AAAAAAAAgOs/t8ErcUY3juMBAbMG5qchG2jd0gb0nU9mgCLcB/s1600/orban-eu-parlament-qpr2.jpg
Kiss Ambrus, a Policy Agenda politológusa az ATV stúdiójában beszélt az egyre aggasztóbb elszegényedésről. Nem Szomáliáról volt szó, hanem az egyre jobban teljesítő Magyarországról. Miközben minden héten csoportosan lépünk egyet előre, valahogy lemaradt az ország egy jelentős része a nagy masírozásban. Nem újkeletű felfedezés ez, már jó ideje kongatja minden gondolkodni képes ember a vészharangot, de sajnos a fanfárok elnyomják a hangját. A jó hír az, hogy ettől csak rosszabb lesz a helyzet, mert a kormánynak esze ágában sincs olyan programokat indítani, amelyek segítségével felszámolható, de legalább visszaszorítható lenne az elszegényedés. Már régen nem a dolgozni egyébként sem nagyon akaró, alacsony iskolai végzettsége miatt nehezen, vagy sehogy elhelyezkedni nem tudó rétegről beszélünk, hanem a dolgozói szegénységről is. Ez azt jelenti, hogy egyre több család sodródik kilátástalan helyzetbe úgy, hogy az egyik, vagy akár mindkét szülő dolgozik. Jelenleg már attól fejre állna a költségvetés, ha a külföldön dolgozó magyarok nem utalnának haza minden évben egy szabad szemmel is jól látható – a GDP 5 százalékát meghaladó – összeget. Igaz ugyan, hogy ezt nem a pártkasszába államkasszába fizetik, de mégis oda kerül, amikor a támogatott rokon rezsicsökkentett villanyszámlát fizet belőle, vagy áfacsökkentett tojást vásárol. Már most is szinte késő, de ha nem kezd el a kormány villámgyorsan kidolgozni egy átfogó programot az oktatási rendszer reformjára, az infrastruktúra fejlesztésére, a leszakadó vidék felzárkóztatására, az ipari szerkezet átalakítására.
nevemnick
Ekkor szarvasjószágot még nem látott az Isten, pedig a hitük szerint ö teremtette az embert.
Ja, hogy ők nem azok?
Az más.
Józsipapa
meg a jó kurva anyádat...
hazug szarházi...
Cicamama55
Az oktatás felzárkóztatást talán nem a régi, remekül működő, külföld által is maximálisan elismeréssel bíró magyar oktatási rendszer leépítésével kellene elérni! Elképedve hallottam ma a rádióból, hogy a mostani Pisa tesztet kimagaslóan jónak ítéli meg a kormány, s a felújított oktatási rendszer javára írja...Mit? Miről beszélnek ezek?! Közben pedig: "Magyarország nagyjából ugyanott tart, ahol három éve, amikor a PISA-történetünk legrosszabb eredményét hoztuk." Gyalázat!!!
fahrenheit451
@Eladott Ország: Felzárkóztatás. Ipari szerkezet. Te kemény vagy, mint a vídia. Minden szavadat élvezem.
Nyomjad, tesó!
kokopelli
@Cicamama55: egy-két ország reagálását az elért helyezésről el tudtam olvasni!Azok nem a bizottsá-
got és a rendszert szidták,hanem a saját hivatalaiknak a nem elegendő fáradozását,! Azoknál pl. csak
a legjobb a "jó"! ...ß@rnak az illetékes intézményeik kidumálására!
cikicakk55
Nem szégyenled magad te rohadék! Mikor voltál te az emberek közt utoljára? Naná,hogy a Fideszes haverjaid megtehetik,hogy 35% többet költsenek. Amennyiben járnál a külső kerületekben,vagy a vidéki városokban nem csak a Fideszes polgik házában vendégeskednél,akkor látnád,hogy a városok lakosságának a 60% igen is létminimumon él, a középosztálynak is egyre kevesebb a megtakarítása,már ha van egyáltalán.Akik 10 éve még el tudtak menni nyaralni,azok most már örülnek ha a szabadságukat a rokonoknál eltölthetik,ahol nem kell szállodára és kajára költeni. Nem Magyarországról beszélsz te mocsok! Nézd meg mit írnak rólunk Magyarokról.Csak a Bolgárok szegényebbek nálunk.Elhúzott mellettünk Románia,Szerbia,Szlovákia, és Lengyelország is. Lassan nincs is középosztály.Vagytok ti pár ezren Fideszes talpnyalók,ki annyit költötök magatokra,mint a maradék 8 millió. Helyedben én ki sem mernék ekkora hazugságokat mondani. Remélem egyszer leverik ezt rajtad.
Cicamama55
@kokopelli: Követelményeket, elvárásokat, ellenőrzéseket kikerülve egyre lejjebb jut ez az ország minden területen sajnos.Nincsenek az adott területeken-egyenlőre vannak kivételek még-megfelelően képzett szakemberek..Már nem a tudás alapján vannak megválasztva a vezetők. Először is Balog urat kellene felelősségre vonni, aki az oktatást, egészségügyet, szociális ágazatot a sárba engedte tiporni!
kokopelli
@Cicamama55: ...azt sem értem,hogy mit keres a képen az "Adenauer Stiftung" (alapítvány)!!
(csak nem bokszol az öreg újra? (;-))
kokopelli
@Cicamama55: ahol én melóztam,ott az volt a válasz a fidesz híreihez hasonló hazugságokra:
"Aha...,és a "Koni Adenauer" bokszol újra? Haver mit mond az orvosod?" (;-))
Cicamama55
@kokopelli: Így már én is értem!!! :))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.