Abban az esetben, ha a nyugdíjfolyósítás rendje nem változik, akkor a következő évben öt olyan hónap is lesz, amikor korábban érkezik az összeg a számlákra mint alapvetően – írja az mfor.

A nyugdíjra jogosultak már hozzászokhattak, hogy a nyugdíjösszegek minden hónap 12-én megérkeznek a számlákra. Abban az esetben azonban, ha ez a dátum hétvégére esik, akkor az időpontot megelőző pénteken történik az utalás. Emiatt jövőre öt olyan hónap is lesz az évben, amikor a határidő előtt megkaphatják az érintettek a nyugdíjat.

Mindjárt az új év első hónapjában, januárban előáll ez a helyzet, majd áprilisban, júliusban és szeptemberben is már pénteken megérkezik a pénz, ha nem változik az utalás rendje. Végül decemberben is így pörögnek ki a napok a naptár szerint, de abban a hónapban rendszerint már az első napokban sor kerül az utalásokra, hogy a nyugdíjasok minél hamarabb pénzhez jussanak karácsony előtt – írja az mfor.hu.

Ezt rúghatja fel viszont a jövőre bevezetésre kerülő azonnali utalás, amelynek köszönhetően egy tranzakció 5 másodpercen belül a kedvezményezett számlájára helyezi az elutalt összeget, és az újításnak köszönhetően már hétvégén is lehet majd utalni, így pedig semmi akadálya annak sem, hogy a nyugdíjakat a kiírt dátummal kapják meg az arra jogosultak.

Forrás: mfor.hu, Blikk

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A postás meg jellemzően - na jó fele-fele - később, sőt van hogy 3 nappal később!!! =))
Rockxy
a piszkos zorbánterrorizmus korábban akarhatja küldhetni a pézt, nahát.
Eladott Ország
Elmentek ti a qrva anyátokba, szarházi banda! B@sszátok meg, még a végén az ukránok a magyar nyugdíjrendszerből átjelentkeznek a románba!
Nessy
@Rockxy: Miért küldené korábban? Sok éve már ez a rendszer működik! Így néha 10 vagy 11-én jön a folyószámlára a nyugdíj, Most várható, hogy az új banki rendszerben, ha 12.-e vasárnap, akkor vasárnap érkezik.
Ez a decemberi korai érkezés komoly medve csapda. Ha valaki jobban belehúz karácsonyra, akkor januárban gondjai lesznek. Már most a kisnyugdíjasokra gondolok, nem a fél millásokra. Anno mindig azt mondtuk, hogy a január nem 31, hanem 62 napból áll. :-))
jesz
Mit hablatyol össze-vissza ez a firkász? Süketelhet, decemberben akkor is harmadikán utalják a lét, hadd kőccse a nyugdíjas...és észrevétlenül adózzon is (mint tudjuk 27%-ot minden falatra, amit a bótban vett)

Most harmadikán megkapták az utalósok is, és a kézbesítősök is. Országos boldogság van. Az igaz, hogy meglesz a böjtje.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.