A 24.hu kormányzati körökből származó információja szerint a mindössze 22 éves joghallgató, Rácz Zsófia kinevezése érdekében módosítják az államtitkárok kinevezésének szabályait.

Ahogy azt korábban megírtuk, egy 22 éves joghallgató, Rácz Zsófia váltja Illés Boglárkát az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkári poszton. Ezt szerdán jelentette be a Facebookon Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

A 24.hu azt írja, 

nem kell majd diploma az ifjúságért felelős helyettes államtitkári poszt betöltéséhez.

A jelenlegi rendelkezések alapján

Közigazgatási államtitkárrá és helyettes államtitkárrá minden büntetlen előéletű, az országgyűlési képviselők választásán választható személy kinevezhető, aki jogász mesterképzési szakon szerzett szakképzettséggel vagy közigazgatási mesterképzési szakon szerzett okleveles közigazgatási szakértő vagy okleveles közigazgatási menedzser szakképzettséggel vagy gazdaságtudományok képzési területen alap- vagy mesterképzésben szerzett közgazdász szakképzettséggel vagy felsőfokú végzettséggel és a feladat- és hatáskörének megfelelő szakirányú szakképzettséggel rendelkezik.

A 24.hu úgy tudja, a kormány szándéka az ifjúságért felelős helyettes államtitkári poszt megreformálása, hogy akár a diplomaszerzéshez szükséges életkornál fiatalabbak is kinevezhetők legyenek a tisztségre.

A törvény a módosítás után azt tartalmazhatja majd, hogy a posztra diplomás vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező személy kerülhet.

- teszi hozzá a lap.

A 24.hu-nak szerda délután az Emberi Erőforrások Minisztériuma is megerősítette,

hogy kezdeményezik a jogszabály módosítását az ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkári pozíció esetében.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: Facebook/Novák Katalin

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Némi ""borkaizás"" és jön a kinevezés.
És ezek mondják, hogy a szocializmus korrupt és csaló volt?!?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@szegfue: Ma a fideszben a legnagyobb érdem a szervilis lojalitás.
kereső
@Aki Én: az se árt, ha kocsonyából van a gerince.
kereső
@Shikari: Ne hülyéskedj má'. Ki mer orbánnak ellent mondani a fidessben? Még simics is ráfázott, persze orbán az ő esetében megvárta ,hogy jó pályára álljanak a vagyonszerzések- mert a pénz-pénzt fial- de csak hozzáértő kezekben. Ezért kellet lajost ilyen sokáig eltűrni- az észgéber ő volt a fidessben. kommunikációban meg a finkelstein. A hiányuk érezhető- senki nem tudott olyan "finoman" lopni, mint simics. Most meg már nem kell finomkodni- megy nyiltan, pofátlanul, gátlástalanul.
RonaGyuri
biztosan nagyon kiváló lehet, hisz már elsősként - még az első vizsgáin sem volt alkalma bizonyítani - alkalmas lett arra, hogy a magyar egyetemista ifjúságot képviselje az ENSZ-nél. S nem sokkal több tapasztalattal arra is, hogy az ÁK-nál elemzőként dolgozzon! =))
kereső
@Shikari: Ellent kell mondjak. A megelőző kormányokban sokkal kevesebb volt a politikai kinevezett.Kevésbé számitott a hosszú nyelv, és a csinovnyik mentalitás. Én csak azokat a közigazgatási szakembereket sajnálom, akik egy dilettáns vezető alatt azért valami kis szakmaiságot is igyekeznek adni a dolgoknak. Sokszor hiába - mert a politikai akarat=orbán most mindent felülir. Gyurcsány kormánya (a második) megközelitőleg 80%-ban szakember gárda volt, Bajnaié is. Viszont a parlament nem csak gombnyomogatókból állt- még a kormányoldalról sem lehetett ezt elmondani. Most ott is nem gondolkodók ülnek- és nyomják a gombot, mint süket az ajtót. Szóval ilyen silány , semmihez nem értő gárda még nem volt hatalmon mint az utóbbi tiz évben. Ennél az "átkos" kormányai is hozzáértőbbek voltak főleg a 70-es évek második felétől.
nezelodo
@Aki Én: ma 14:53. Ne becsüld alá őket, a Bibó Kollégiumot maffiaképzővé silányították már akkor. Azóta sokat fejlődtek, és tökélyre fejlesztették a törvényes tolvajlást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.