A 24.hu kormányzati körökből származó információja szerint a mindössze 22 éves joghallgató, Rácz Zsófia kinevezése érdekében módosítják az államtitkárok kinevezésének szabályait.

Ahogy azt korábban megírtuk, egy 22 éves joghallgató, Rácz Zsófia váltja Illés Boglárkát az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkári poszton. Ezt szerdán jelentette be a Facebookon Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

A 24.hu azt írja, 

nem kell majd diploma az ifjúságért felelős helyettes államtitkári poszt betöltéséhez.

A jelenlegi rendelkezések alapján

Közigazgatási államtitkárrá és helyettes államtitkárrá minden büntetlen előéletű, az országgyűlési képviselők választásán választható személy kinevezhető, aki jogász mesterképzési szakon szerzett szakképzettséggel vagy közigazgatási mesterképzési szakon szerzett okleveles közigazgatási szakértő vagy okleveles közigazgatási menedzser szakképzettséggel vagy gazdaságtudományok képzési területen alap- vagy mesterképzésben szerzett közgazdász szakképzettséggel vagy felsőfokú végzettséggel és a feladat- és hatáskörének megfelelő szakirányú szakképzettséggel rendelkezik.

A 24.hu úgy tudja, a kormány szándéka az ifjúságért felelős helyettes államtitkári poszt megreformálása, hogy akár a diplomaszerzéshez szükséges életkornál fiatalabbak is kinevezhetők legyenek a tisztségre.

A törvény a módosítás után azt tartalmazhatja majd, hogy a posztra diplomás vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező személy kerülhet.

- teszi hozzá a lap.

A 24.hu-nak szerda délután az Emberi Erőforrások Minisztériuma is megerősítette,

hogy kezdeményezik a jogszabály módosítását az ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkári pozíció esetében.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: Facebook/Novák Katalin

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Némi ""borkaizás"" és jön a kinevezés.
És ezek mondják, hogy a szocializmus korrupt és csaló volt?!?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Csak úgy potyognak az EX TÖRVÉNYEK, amelyre már a gázszerelő sitthordozójával kapcsolatban is volt példa:
.

---- Kicsinálják a felcsúti fideszverő polgármestert
.
https://piroslapok.blog.hu/2011/03/04/kicsina...
.
A cikk befejező mondata a legklasszabb!
.
""""Remélem a hányinger jogát nem veszik el…"""""
namihami
Némi ""borkaizás"" és jön a kinevezés.
És ezek mondják, hogy a szocializmus korrupt és csaló volt?!?!
CsipkeRózsa
A szokásos személyre szabott törvényhozás!
jesz
Akkor Bolgár György nem véletlenül rugózott ezen a kinevezésen, mert erősen sérelmezte.
Kibasztak vele, törvénytmódosítanak, oszt jónapot.
Nessy
Ha már úgyis módosítják a törvényt, írják bele, hogy fideszes kinevezésnél két tánciskola, és három faiskola az előírás! Lényeg, hogy fel tudja olvasni a "felső utasításokat, javaslatokat"!
volvós
" Közigazgatási államtitkárrá és helyettes államtitkárrá minden büntetlen előéletű, az országgyűlési képviselők választásán választható személy kinevezhető, aki jogász mesterképzési szakon szerzett szakképzettséggel vagy közigazgatási mesterképzési szakon szerzett okleveles közigazgatási szakértő vagy okleveles közigazgatási menedzser szakképzettséggel vagy gazdaságtudományok képzési területen alap- vagy mesterképzésben szerzett közgazdász szakképzettséggel vagy felsőfokú végzettséggel és a feladat- és hatáskörének megfelelő szakirányú szakképzettséggel rendelkezik.
MAjd ha lielégítette a vezérkart, mehet a TESCO-ba árufeltöltőnek és a kórházba takarítónőnek... De ha " Rácz " akkor miért nem Ráhel vagy Evelin a keresztneve, mint a fajtájában ??
Ludmilla
nem tudtam,mi hiányzik...dw tényleg... ezeknek elmentek hazulról
Sámannus
Hogy nyersen fogalmazzak, a baxáshoz ért, a lóvácskát is szereti, Mi kell még más? Kupiba se kell neki járni, mert ott a fidesz hátsóudvar.
sokanvagyunk
A Facebookon mutatta be... - itt is többen bemutattak a technikai megoldás miatt.
Béla333
Biztos tud vagy huszat is dekázni!
Egy ilyenért érdemes még törvényt is módosítani!
nezelodo
Minek ez a műfelháborodás, nem történt itt semmi ami nem volt előre látható? Novák asszonyság a kinevezése pillanatától teleharsogta a médiát, hogy a "Gyermek az első!". Tessék, most bizonyította is.
Annyi találékonysága már nem volt, mint a Torgyánnak egykor, hogy azzal indokolja a jelölést, hogy államtitkár dinasztiából származik a gyermek, ahogy az öreg Trogyi a légügyi dinasztiával magyarázta a rokon kinevezését.
Az pedig, hogy törvényt kell módosítani a jelölés miatt, nem lehet gond a fiúknál, akár még visszamenőleg sem lenne furcsa.
Yoda69
Nem lehet hogy Novák Katalin leszbikus?
kereső
"Alapjogokért központ elemzője"- nekem több megjegyzésem nincs.Belterjes káderek.
kereső
@kereső: még talán csak annyi, hogy a kislány szakmai!!! helyettes államtitkár lesz, amihez talán nem ártana némi közigazgatási ismeret és gyakorlat.
Aki Én
Ha majd egy sittest neveznek ki, mint pl a Quaestor átjátszásakor, akkor majd a büntetlen előlét sem lesz feltétel.
Pálinkafőző Rézüst
@Józsipapa: avagy leszbi a csaj... oóóóóó...
volvós
@Yoda69: 18.27
Én is arra gondoltam, hiszen a fidesz feladatot megoldotta ellett 3 embriót és ezzel
meg is útálta a férfiakat. Nos az új husiba biztos párszor belaffintott a zamatosba
volvós
Ebből a diplomásból is jön szellentéskor a nagy H-betű ...:-))))))))
Yoda69
@volvós: Az biztos a szőke 22 éves elég jol néz ki, és nem az eszeert kell novaknak, hiszen akkor egy olyasvalaki vett volna fel akinek van már tapasztalata, és le is diplomazott.
Gyanús nekem ez a Novák hogy szereti nyalogatni a friss húst.
Yoda69
Végülis a fideSSesektol bármi kitelik a kurvapecer bukása után.
nezelodo
@Yoda69: Hát elég hangosan ordibálja, ami mindannyiunknak természetes, hogy házasság csak férfi és nő között normális... Miért kell ezt külön kikiabálni a magas politikából indul ki?
vacsi
Egy fecske nem csinál nyarat! Esetleg a többiével is gond lehet...
cirip
Jé!!Nahát!! Ez is roma! Miért nem vagyok meglepve?! :(
kereső
Mivel,- fentebb már irtam egyszer,hogy ez kimondottan szakmai!!! poszt a közigazgatásban- igy teljesen világos, hogy a kiválasztás nem szakmai alapon történt. Mert az egy dolog, hogy nincs diplomája-. de nincs közigazgatási ismerete/uram bocsá' gyakorlata sem. Akkor mé'???'
kokopelli
"...ahhoz hogy fideszesként államtitkár legyél,nem szükséges hülyének lenned,de az hihetetlenül
megkönnyíti a dolgot ! " (ismeretlen szerző)
Shikari
A Fidesz egy dolgot kimondottan nem értékel, az pedig a tapasztalat. Ezért van a döntéseikben rengeteg hiba, mert taknyos orrú, tapasztalatlan, most már képzetlen emberek hoznak nagy horderejű döntéseket.
Ha ezen nem változtatnak, a választók szívatni fogják őket és azt mondom, akkor meg is érdemlik!
kereső
@Shikari: a fidess=orbán sok minden mást sem értékel, nem csak a tapasztalatot. Amit kimondottan rühell- az a szakmai hozzáértés.Minél hülyébb annál jobban tudja irányitani. Lásd az (i)gazságügyi minisztert is!
Aki Én
@Shikari: A fideszesek többsége életében nem dolgozott egy percet sem, mielőtt túlfizetett politikus lett.
Ezért van, orbánnal az élen egy dilettáns, tapasztalatlan, kizárólag a lopáshoz ösztönösen értő kormányunk.
szegfue
2018-ban 6-7 ezer joghallgató tanult az egyetemeken... mégis micsoda meló lehetett ezt a hölgyet "kiszemelni"?! Vajon kinek a valakije lehet... csak ilyenre gondolhatok, hiszen "érdemei" nincsenek, a "semmiből" pottyant ide.
Aki Én
@szegfue: Ma a fideszben a legnagyobb érdem a szervilis lojalitás.
Shikari
@kereső: Nem jelenteném ki ezt ilyen kategorikusan! Az biztos, hogy a kevésbé markáns véleményűekkel sokkal könnyebb kijönni! Ezt minden politikai berendezkedésnél meg lehetett figyelni!
kereső
@Aki Én: az se árt, ha kocsonyából van a gerince.
kereső
@Shikari: Ne hülyéskedj má'. Ki mer orbánnak ellent mondani a fidessben? Még simics is ráfázott, persze orbán az ő esetében megvárta ,hogy jó pályára álljanak a vagyonszerzések- mert a pénz-pénzt fial- de csak hozzáértő kezekben. Ezért kellet lajost ilyen sokáig eltűrni- az észgéber ő volt a fidessben. kommunikációban meg a finkelstein. A hiányuk érezhető- senki nem tudott olyan "finoman" lopni, mint simics. Most meg már nem kell finomkodni- megy nyiltan, pofátlanul, gátlástalanul.
Shikari
@kereső: Orbán nem azért alkalmaz embereket, hogy ellent mondjanak neki, az biztos! Tudtommal ez sem új keletű, mert minden kormány szakértői és vezetői kontraszelektáltak voltak. Gondoljunk csak Lamperth Mónikára. Ez egy ilyen szakma!
RonaGyuri
biztosan nagyon kiváló lehet, hisz már elsősként - még az első vizsgáin sem volt alkalma bizonyítani - alkalmas lett arra, hogy a magyar egyetemista ifjúságot képviselje az ENSZ-nél. S nem sokkal több tapasztalattal arra is, hogy az ÁK-nál elemzőként dolgozzon! =))
kereső
@Shikari: Ellent kell mondjak. A megelőző kormányokban sokkal kevesebb volt a politikai kinevezett.Kevésbé számitott a hosszú nyelv, és a csinovnyik mentalitás. Én csak azokat a közigazgatási szakembereket sajnálom, akik egy dilettáns vezető alatt azért valami kis szakmaiságot is igyekeznek adni a dolgoknak. Sokszor hiába - mert a politikai akarat=orbán most mindent felülir. Gyurcsány kormánya (a második) megközelitőleg 80%-ban szakember gárda volt, Bajnaié is. Viszont a parlament nem csak gombnyomogatókból állt- még a kormányoldalról sem lehetett ezt elmondani. Most ott is nem gondolkodók ülnek- és nyomják a gombot, mint süket az ajtót. Szóval ilyen silány , semmihez nem értő gárda még nem volt hatalmon mint az utóbbi tiz évben. Ennél az "átkos" kormányai is hozzáértőbbek voltak főleg a 70-es évek második felétől.
Shikari
@kereső: Ebbe ne menjünk bele! Mindkét oldal a saját emberit nevezte ki a posztokra. Fölösleges számháborúzni, mert se én, se te nem tudjuk az igazunkat bizonyítani, nem lévén erről statisztika. Az pedig, hogy mit gondolunk, megint szubjektív így nem mérvadó!
nezelodo
@Aki Én: ma 14:53. Ne becsüld alá őket, a Bibó Kollégiumot maffiaképzővé silányították már akkor. Azóta sokat fejlődtek, és tökélyre fejlesztették a törvényes tolvajlást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. January 25., 09:03
Felhős, hideg idő lesz
Itthon - 2020. January 24., 21:48
Rákkeltő orosz kekszet hívott vissza a Nébih