Felmenti a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. vezérigazgatóját, Nagy László Albertet Karácsony Gergely főpolgármester – közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerda este az MTI-vel. A közlemény szerint a csütörtöki hatályú döntést a szerződéskötési moratórium megszegése indokolja.

Karácsony Gergely kirúgja az FKF vezérigazgatóját, mert leszerződtek Mészárossal
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Azt írták: Budapest új vezetése és az FKF nemrég megalakult felügyelőbizottsága a cég megkezdett átvilágítása során értesült arról, hogy az FKF Zrt.

az önkormányzati választások után – a főpolgármester által meghirdetett szerződéskötési moratórium ellenére – két évre szóló, a korábbi évek hasonló szerződéseinél nagyobb összegű, másfél milliárd forint értékű – szerződést kötött egy, "a Mészáros család érdekeltségébe tartozó céggel".

A döntés után az FKF vezetését a céget érintő átalakulási folyamat lezárultáig az új felügyelőbizottsági elnök, Mártha Imre szoros felügyelete mellett, a cég eddigi vezető jogtanácsosa veszi át – áll a közleményben.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Az összes fityeszes pártkatonát el kell zavarni az önkormányzati cégekből, mert csak szabotálják az új polgármesterek munkáját!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@kereső: ma, 14:40
Kb másfél órája mondta Karácsony, hogy az FKF vezér "bűne" nem a szerződéskötés volt, hanem az, hogy a szerződéskötési tilalomról tudott, megkötötte a szerződést, és nem is szólt róla.
Más vezetők is voltak kényszerhelyzetben, szóltak, megbeszélték a megoldást és ezzel lezárt az ügy. Ez itt is megoldható lett volna!
bencemacska
Folytatás:
„Nem azért rúgtuk ki, mert aláírta szerződést, hanem azért mert nem szólt. Nem akarom, hogy bármelyik fővárosi cég úgy értelmezze, hogy szabadon lehet értelmezni a főpolgármesteri utasítást.”- mondta Karácsony, hozzátéve, ha Mészáros Lőrinchez kötődő cégen kívül bármilyen más céggel írt volna alá szerződést, akkor is ezt teszi.
„A havazás ügyében volt egy találkozónk, megkérdeztem fel vannak-e készülve, és az mondta minden szuper, hát nem volt az."
"Engem megválasztottak a választópolgárok, őt megbízta a politika.”- magyarázza a műsorban a főpolgármester.
A jövőre tekintettel terveznek még „ilyen típusú elbocsátó szép üzenteket”, de eredetileg nem úgy áll hozzá, hogy mindenkit el kell bocsájtani, aki a régi rendszer embere, pont fordítva, ezért is adott egy bizalmi időszakot a teljes átadás-átvétel idejére."
www.atv.hu/belfold/20191205-karacsony-a-szinhazakrol-nem-tudom-elkepzelni-hogy-ez-ne-rontana-el-a-fovaros-es-a-kormany-viszonyat
Csizmás Kond
...szerintem ez a multkori tocsogónak az eredménye...
Eriksson
Már megijedtem, hogy a hóhelyzet béna kezelése miatt...
bencemacska
@Szeparepa2: tegnap, 21:34
A "minden szuper" hóhelyzet kezelés csak hab volt a tortán!
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"Már megijedtem, hogy a hóhelyzet béna kezelése miatt..."

Remélem az miatt is fityeszes fejek fognak poba hullani, sőt, az összes fityeszes állami cégek vezetői, önkormányzati tisztségviselők hasonló sorsra jut!
A poén, hogy egy rossz szavatok nem lehet, pohos kikövezte 2010-11-ben ezt az utat az ellenzéknek :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.