Nagyon sok kérdést felvet a fővárosi színházak jövőjéről az Emberi Erőforrások Minisztériumának terve. A kormány bosszújának tartja Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, és tanácsadója, Kálmán Olga is a színházakat érintő változást. Egy szakportál úgy tudja, a kormány meg akarja szüntetni a Nemzeti Kulturális Alapot, ami helyett egy "kultúrstratégiai tanács" jönne létre, megszűnne a független színházak működési támogatása, a kőszínházak igazgatói kinevezéseinél pedig egyetértési jogot kapna az Emberi Erőforrások minisztere.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Na ebben van bőven pikantéria

Olga asszony első komoly szócsatája

Várható és érdekes szituról számol be a hvg.hu „Kálmán Olga: Ez a kormány piti bosszúja Budapest elvesztéséért?” című cikke. Ahogy lenni szokott – bár rengeteg érdekes kérdés merül fel bennem a dolog kapcsán, én csak egy momentumot ragadok ki.
„Nagyon sok kérdést felvet a fővárosi színházak jövőjéről az Emberi Erőforrások Minisztériumának terve.” hangzik a rövid, de ütős lead. Nos a téma kapcsán bennem felmerülő kérdések egyike; régi gügyüm és ahogy nagyon sok más dolognak ennek is az alapjaihoz tartozik.
A cikkben többször felmerül a fogalmazás a „fenntartás és finanszírozás”, amit mindenki úgy kezel mint két önálló, egymástól független fogalom.
Pedig a fenntartó: „Az a természetes v. jogi személy, aki vkinek, vminek a megélhetését, fennmaradását, működését biztosítja. Az állam mint az iskolák fenntartója”!!! =))
A dologhoz egy kis poén is jár; a fenntartó kifejezés értelmezése persze sok rétű, az egyik: „Olyan, aki, ami ígéretét, szavát, kijelentését állja”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.