Új történelmi rekordot ért el Magyarország téli villamosenergia-fogyasztása szerdán a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. adatai szerint.

Megint megdőlt a magyarországi áramfogyasztási rekord
Fotó: Pixabay

A társaság csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy a 16 óra 30 perc és 16 óra 45 perc közötti mérési időszakban regisztrálták a történelmi rekordnak számító 7099 megawattos csúcsterhelést, amely

173 megawattal haladta meg a korábbi negyedórás hitelesített történelmi rekord csúcsértékét.

Kiemelték, a magyar villamosenergia-rendszer a télies hidegben is problémamentesen biztosította az ellátást.

A gazdasági szereplőknél az év végi hajrá az átlagosnál magasabb energia-felhasználást eredményez az ünnepek előtti hetekben. A lakosság villamosenergia-fogyasztásának növekedése a hideg idő miatt magasabb fűtési igényekkel és az ünnepi díszkivilágítással magyarázható.

A Mavir Zrt. mindig, így kedvezőtlenebb időjárási körülmények között is biztosítja az előírás szerinti mennyiségű tartalékot, az ellátásbiztonság szintje az előírt magyarországi és nemzetközi normák szerint garantált – olvasható a társaság közleményében.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Még szerencse, hogy elődeink okosan gondolkodtak, és amikor lehetett, az ötvenes évek végén, a hatvanas évek legelején itt Budapesten is áttértek a 220 Voltra.
Aztánaz unijó előírta a 230 Voltot.

A szerényebb kis országokban még alacsonyabb a hálózati feszültség, ennek eredménye a magasabb Amperszám, ergo a vastagabb vezetékigény.
Ilyen országok pl. az USA, Japán, Oroszország...ezekben még 127 Volt van, vagy 110V.
Na ezekben az országokban igazi kihívás a nagy lakossági fogyasztás..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.