Interjú rendszerről és rendszerváltásról. Ami meg a rendszerváltást illeti, az nálam Kádár félreállításával és halálával kezdődött. Ami utána jött, megette a fene. A Kádárt váltó Grósz Károly hiába vallotta magát kommunistának, hiába fenyegetőzött, fehérterrorozott, gyönge volt, képességeiben kevés a feladatra. Kádár leváltásával a főtitkári posztról megszűnt a szocializmus. Kommunizmus meg nem is volt soha, azt hazudták annak, ami Romániában tombolt. Mit vártál az 1989–90-es rendszerváltástól? Semmi jót. Nem emlékszem, ki mondta, de jó duma, hogy a kommunizmusban az a legrosszabb, ami utána következik. Tudtam, hirtelenjében százezreknek lesz ellenálló múltjuk, személyes hőstettük arról, hogyan szálltak szembe Kádárral.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ibn Said
"Mondják, Orbán Viktorban megvolt a lehetőség, hogy demokratikus vezető legyen. Vagy megvolt, vagy nem. A lényeg, hogy nem jött ki belőle. Zseninek kiáltották ki, pedig csak másol, minden gondolata, minden jelszava visszaköszön a történelemből. A „három gyerek, négy kerék” spanyol, a „keményen dolgozó kisember” brit koppintás. Még tőlem is lopott valamelyik beszédjébe, a „nicht ugribugrit”, a kamionos könyvemből, ahol ugye az a sztori, hogy a sofőr lapostetűt szed össze prostituálttól, fél hazahozni az asszonynak, ezért nyelvtudás nélkül próbálja elmagyarázni egy német patikában, hogy nem bolhája van, hanem tetűje: „Nicht ugribugri, aber langsam spaziren.” Lehetne ez a Nemzeti Együttműködés Rendszerének jelmondata."

Valóban nem váltogatja a nézeteit Moldova, és vállalja a múltját..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Csizmás Kond: lásd Kuba , ott az 40-es években gyártott ami autókba is passzol a zsiguli motor és ettöl még boldogok is !
rendszerváltás? azon szerinted ki tudott vóna változtatni,mikor többnyire a komcsi ivadékok maradtak hatalmon és ezt ne kölljön részleteznem,remélem tudod ,hogy ...
az emlékezö tehetségetek, föleg így télen szar ha elkószálsz...
szegfue
@Ludas Matyi: Tényleg elfelejtettem! Pedig ez ma is létezik, csak pont "ellentétesen", vagyis vállalkozásban lehet "müvelni":) Csak remélem, hogy u.arra gondolunk:)
szegfue
@Csizmás Kond: 16:31 Ebben igazad lehet, hogy nem "alulról jött". És bizony a stabilitáshoz, a törvények betartásához azért az kellene, hogy a törvények ne változzanak szinte egyik pillanatról a másikra. Pl. ez a 22 éves joghallgató kinevezése miatt megváltoztatják a törvényt? Egyetlen egy ember miatt a 9,6 millióból?! Vagy, amikor egy korhatár feletti nagyköveti kinevezés miatt a törvényt kivételt tett -- nevesitve az illetőt.
Csizmás Kond
@szegfue: Ez történik akkor amikor más érdekeit kell szolgálni. ...és szerintem ez vagy az ilyen változtatások fognak belesegíteni a szarba.
csak úgy....
@Csizmás Kond: baxod cirmi,te úgy tudsz nosztalgiázni a komcsikról ,hogy az annak a rendje! lassan kiderül nálad,hogy kezdesz béborulni...
csak úgy....
@Szeparepa2: oszt akkor miért csodálkozol ? ,..persze az is lehet,hogy neked vót vagy van igazad! mint a shikarinak,mert akkor ö is csak arra csodálkozott vagy amarra...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.