Módosítaná a házszabályt a Fidesz, hogy korlátozhassa a parlamentbe jutott képviselők alapvető jogait és mozgásterét. 

Egy "nulla százalékos párt" miatt akadályozná az ellenzéki összefogást a Fidesz
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A javaslat legfontosabb eleme az, hogy

 frakciót ezentúl csak és kizárólag az előző választáson országos listát állító és mandátumot szerző ugyanazon párthoz tartozó képviselők alakíthatnának.

A beadvány szerint „a független és a függetlenné vált képviselő megbízatása alatt képviselőcsoport megalakításában nem vehet részt és képviselőcsoporthoz nem csatlakozhat”. Az indokolás szerint a javaslat célja, hogy az Országgyűlésben mandátumot szerző képviselő megbízatását annak a pártnak a színeiben vagy függetlenként lássa el, ahogy azt a választópolgároktól elnyerte.

Az indítvány megfúrná a frakciók átnevezését is, ha a javaslatot elfogadják, csak olyan néven alakulhat frakció, amely a választáson is indult.

A Fidesz arról is gondoskodna, hogy ne váljanak szét frakciók. Ha egyes pártok közös listán indulnak, akkor feltétlenül közös frakcióban kell politizálniuk.

A kormánypárt az ATV-nek írt pár sort indoklásul, a közlemény szerint meg akarják akadályozni, hogy a többletjogosultságok miatt olyan képviselők alkossanak frakciót, akikre nem szavaztak kellő számban a választók.

Elejét kell venni annak, hogy egy 0 százalékos párt innen-onnan összeverbuvált képviselőkkel hozzon létre parlamenti képviselőcsoportot, ahogy ez a Párbeszédnél történt

- tájékoztatta az ATV-t a Fidesz.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@verőce21: A definíció pontos és találó: semmi keresni valója a parlamentben a KDNP-seknek!!! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Be kell csukni a kiskapukat a lypsik előtt!
(Hiába várnánk tisztességes viselkedést az ellenzéktől. Nincs további elnéző engedmény számukra. Kaptak elegendő muníciót okt.13-án.
RonaGyuri
@verőce21: A definíció pontos és találó: semmi keresni valója a parlamentben a KDNP-seknek!!! =))
RonaGyuri
Parlamenti tippjáték

Hogyan fogják feloldani a saját ötletük által keltett 22-es csapdáját

Mottó:
Még mondja valaki, hogy nincs keresztény-üldözés; íme a bizonyíték: ki akarják üldözni a keresztény(demokraták)-at a parlamentből

Ne komolytalankodj Wazze nem a tudományos igényű (röhögést abbahagy) közváleménykuzazásokról van szó. Azt írja az ójság, na jó több helyről is felkerült a képernyőmre, hogy ártunk és qurmányunk megelégelte a vircsaftot és megregulázza a pártokat. „Módosítaná a házszabályt a Fidesz, hogy korlátozhassa a parlamentbe jutott képviselők alapvető jogait és mozgásterét.”.
„Elejét kell venni annak, hogy egy 0 százalékos párt innen-onnan összeverbuvált képviselőkkel hozzon létre parlamenti képviselőcsoportot’ - tájékoztatta az atv.hu-t a kérdésére a Fidesz frakció sajtóosztálya. Amihez gondosan hozzátette, hogy ők persze a javaslatuknál a Párbeszédre gondútak, mikor megfogalmaztál a javaslatukat: „„A javaslat szerint a jövőben a képviselők annak a pártnak a színeiben, vagy függetlenként végezhetik munkájukat, ahogy a parlamenti mandátumot megszerezték, hiszen ez tükrözi a választói akaratot.”!
Hát igen – szerintem is - nagyon helytelen dolog, hogy – ahogy a szép-emlékű Józsi-bátyánk mondotta volt – a hátukon becipelt emberek csak úgy össze-vissza frakcióskodjanak!
Bár közlemény egyértelműen utal arra, hogy „ahogy ez a Párbeszédnél történt”, a szövegezés egyértelműen stimmel két pártocskára is:
Egyfelől a KDNP-re, akik még közvélemény-matatáson sem méretik meg magukat sohasem, mégis önálló frakciót alkotnak,
másfelől itt van a régi hűséges barát, a drága jó Fodorka , illetve a pártja, akiket ugyan mérni mérnek, de nem látszanak, azonban az ellen (nem ez az egyetlen bornírtságuk) valamiért állandóan becipelik, ők meg önállóságukat hangoztatva nem lépnek be egyik frakcióba sem, Az előző parlamentben Gabóca kettő közül is választhatott volna, de nem tette így mindkettő frakció kimaradt a jóból! =))
Ahogy Samuel Johnson mondá valamikor a XVIII...
RonaGyuri
@RonaGyuri: Ahogy Samuel Johnson mondá valamikor a XVIII század derekán „Hell is paved with good intentions.”, tartok tőle, hogy a jogalkotói szándék nem egészen ezt célozta. Gondolom most agytröszt (think tank)-nél kattognak a kerekek, hogy mi a teendő.
Bár az utóbbi időben ártunk és qurmányunk pribékjei már majdnem odáig fejlődtek a lex X.Y.-jaikkal, hogy minta Gyevi birós történetnél név szerint törvénykezzenek.
Végezetül csak egy régi történet az életemből: A kutatóintézeti főnököm ki akart vinni magával egy szemeszterre, egy külföldi egyetemre. Ennek érdekében az egyetem küldött egy meghívót, pontosabban kiírt egy pályázatot, ahol a feltételek egy az egyben rám lettek kitalálva. Épp hogy a nevem nem került bele. A Kulturális Kapcsolatok Intézeténél sikerült nem engem választani! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Ez már tényleg állampárti filling

eddig vicceltem csak azzal, hogy Orbán sameszai akár a saját halálos ítéletüket is benyújtják, ha kell!

A minap benyújtott a média által az ellenzék megregulázásaként (na jó a párt harcosai is a Párbeszéddel példálóztak) emlegetett akcióról könnyű belátni, hogy méretes öngól, hisz taxatíve a KDNP-re megáll. Esetleg az ember arra gondolhatott, hogy valamiért a fityesznyikek elunták a KDNP-sek uralmát.
Nos megjelent a „H/8042.-es irományszámú határozati javaslat”. S mit nem látok: „Benyújtó: Kocsis Máté (Fidesz), Böröcz László (Fidesz), Dr. Bajkai István (Fidesz), Dr. Vejkey Imre (KDNP), Halász János (Fidesz), Harrach Péter (KDNP), Hende Csaba (Fidesz), Nacsa Lőrinc (KDNP)”!!!
RonaGyuri
@justhpeter: tudod nekem egy név ugrott be, bár a Tömjény Sónyi nincs köztük: Szakasits!!! =))
kereső
A törvény tervezet nem csak az ellenzéki összefogást gátolná, hanem egyenesen lehetetlenné tenné az ellenzéki munkát a parlamentben. Tényleg csak diszpintyek lennének- a látszat fenntartása végett.
Nessy
Ilyen, amikor a "benyújtóknak" fogalmuk sincs arról, hogy mit nyújtanak be!
Hogy is van a naponta idézett szövegük? A törvények mindenkire vonatkoznak! Aztán jön egy függelék: Kivéve... a törvényalkotóra, annak elfogadóira, a haverokra, és a szomszédasszony macskájára!
Sámannus
Hát a fütyisz-kádéempé mi a lődörgős túrós lópecer?
nevemnick
Írja ez az izé, hogy fel kell lépni a trükközések és a csalások ellen... jól mondod b+, mert a bandádnak nem a magyar, hanem a türk parlamentben lenne a helye, mint a kihalt kipcsakok utolsó maradványaként.
tudode
Mit kevernek ezek, hiszen
.
--- A Fidesz kdnp és az
.
---MSZP-párbeszéd
.
pártszövetségben indult a 2018-as választáson

Lásd:
.
hu.wikipedia.org/wiki/2018-as_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1s#V%C3%A1laszt%C3%A1si_programok
.
Az országos listás választás eredménye
.
???
lusta
@RonaGyuri: Hát ez így nem áll meg. Itt mindenki a nulla százalékos pártról beszél, a KDNP, hosszú évek óta írom, a közvéleménykukázások eredményeire hivatkozva, mínusz 5 százalékos támogatottságú, tehát nem nulla.
kereső
@Shikari: Hát akkor 2022-ben a kdnp külön fogja megmérettetni magát? 1997 óta először? Na arra az eredményre magam is kiváncsi vagyok- vajh mit fog tükrözni a választói akarat?
Gauntlet
a rabruha meg a láncos golyós mikor jön? csak hogy mihez tartsák magukat !
kissé felnőttem
ilyen trűkkökel lehetetlenitik el az ellenzéket Kisssé olyan kirekesztős szemlélet. ja előkészületek a királyválasztáshoz másképp nem lenne egységes? Az unió szeme láttára ja? jog - állam
verőce21
@RonaGyuri: Ha találó, akkor pláne el vagy tévedve Gyuszi-Nyuszi!
Csizmás Kond
" mandátumot szerző képviselő megbízatását annak a pártnak a színeiben vagy függetlenként lássa el, ahogy azt a választópolgároktól elnyerte."
Na itt a bökkenő, mert sok szavazólistára került egyény kollektív kerül a testületben, vagyis azért kap szavazatot mert a neve ott van, különben a kutya sem ismeri...
Klubtag
A Párbeszéd legalább nem folytat lélekkereskedelmet, mint a szintén "0" százalékos kdnp.
És még csodálkoznak, hogy miért fogynak a hívek és miért nő az ateisták száma. Egy olyan szervezet, mely az államtól milliárdos juttatásokra tart igényt, miközben az országban milliószámra élnek nyomorszinten illetve mélyszegénységben, annak nem hogy a parlamentben nincs helye, hanem inkább a pokol lakóinak státuszát érdemelték ki.
Peller Anikó
@RonaGyuri: "Elejét kell venni annak, hogy egy 0 százalékos KDNP pártócska innen-onnan összeverbuvált képvisellőkkel hozzon létre parlamenti képvisellőcsoportot"

Így helyes, fel kell lépni a trükközések és a csalások ellen, éppen ideje. De kinek is? Talán a csaló fidesz vagy esetleg a trükköző fidesz lép fel saját maga ellen?

Ááá nem, csak aggódnak a rohadékok.
kereső
Mivel az előbb amit irtam "elszállt"- b+ propi/ 502-es átjáró hibádat! Másnál is van ez, vagy csak engem tüntet ki a moderátor???
kereső
@Shikari: Na akkor még egyszer. Az mszp-párbeszéd IS! szövetségben indult a 2018-as választáson. Tehát a hivatkozásod - semmit sem ér.
De menjünk tovább, és értelmezzük ezt a kiváló jogalkotói szöveget:
"frakciót ezentúl csak és kizárólag az előző választáson országos listát állító és mandátumot szerző ugyanazon párthoz tartozó képviselők alakíthatnának."
Megjegyzéseim: nincs olyan párt, hogy fidesz-kdnp, és nincs olyan ,hogy mszp-párbeszéd.
Van fidesz, van kdnp, van mszp, van párbeszéd.
A fenti szöveg alapján , amennyiben 2022-ben bejutnak a parlamentbe, egyik sem alakithat frakciót.
Önálló frakciót 2022-ben három párt alakithat a parlamentben, ha bejutnak, és elérik az öt fős létszámot: jobbik, dk, lmp.
Eddig ez megvan?
Akkor most Te jössz- meg a kilenc "jogalkotó".
SystemError
Itt az ideje kivonulni a parlamentből ezen a ponton... a többi EU-s folyamat, ami már tart egy ideje és a Borkais szemfelnyitás pedig be fognak érni egyszerre a társadalomban is mindentől függetlenül, de így lenne az igazi.

Félnek a patkányok, ezért is a sok "fejlenyomás", pedig hamarosan Kolompár Béla fogja egy-két mai vezetőnek lenyomni a fejét a Csillagban. Addig viszont ne legitimálja az ellenzék a jelenlétével ezt a tetves diktátort!

Sok
nevemnick
Akkor hogy is van ez?
A KDNP utoljára 1998-ban indult önálló pártként a választáson, ahol kemény 3%-ot ért el. Azóta a fitymasz sz@ros farvizén került be a parlamentbe.
kereső
@Shikari: Na ja. A törvény akkor tiszta beszéd-,ha betartják. Viszont ez a tv. (tervezet)még az alapizéteket is sérti.Arról nem is bezélve, hogy az öntökönlövés esete forog fenn. Persze, ha beleirják, hogy "kivéve a gyevi birót"- akkor meg már nem beszélhetünk Tv. általi tiszta beszédről.Nemde jogtudós?
kereső
@Shikari: Ne nyúszots, hannem válaszolj arra, ami a probléma. Arra, hogy ez a Tv.tervezet bizonyitja, hogy ma Magyarországon már nincsen jogállam, demokrácia. Bizonyiték arra, hogy a fidess=orbán csakis és kizárólag diszpintyekként tartja az ellenzéket. Bizonyiték arra, hogy a NER telibe xarja a választói akaratot- hiszen ezen ellenzéki pártokra több mint 2,8 millióan szavaztak. Bizonyiték arra, hogy a fidess a törvény/ a jog erejével csal-és tartja magát hatalomban. Bizonyiték arra, hogy még a saját gránitszilárdságúnak mondott , saját maguk érdekében megalkotott "alaptörvényük" sem állja útját a csalásnak. Bizonyiték arra, hogy a NER egyetlen dologért van- orbán hatalmáért az idők végéig. És főleg bizonyiték arra, hogy az ország azon fele, aki nem a NER-re szavazott- az kuka, és mehet a jóistenhez panaszra. Itt csak az boldogulhat, aki elvesziti gerincét, befogja a száját, és meghajtjja a fejét orbán előtt. Mert a NER orbán.
nevemnick
@Shikari: bizony-bizony, a regnáló kormánynak is be kellene tartania a választók akaratát, sőt a demokráciát mert tudniillik a választók nem azt akarták, hogy a választási törvények megváltoztatásával, csalással a kisebbségben lévő tolvaj banda fokozatosan diktatúrát vezessen be az országunkban.
De ha nem érted, 2022-ig eljut a tudatokig, de az már nektek lesz fájdalmas.
kereső
@Shikari: az a hülye minoritás, ugyanannyi szavazó-mint a fidessé-.Sőt több- ,mert a fidessre százezer számra szavaztak a nem magyarországi "magyarok".
kereső
@nevemnick: Sót, az sem a választók akarata volt, hogy orbán megpuccsolja az alkotmányt.
lusta
Fussunk neki még egyszer és tegyük érthetőbbé a rendszer lényegét. A Párbeszédre mondják, hogy nulla százalékos párt. Akkor hogy is van, hogy a budapesti főpolgármester a Párbeszéd képviselője? Igen, az ellenzék közös jelöltje volt úgy, hogy előtte egy előválasztáson megmérette magát és győzött. Valami ilyesmiről a hírös KDNP-ről és jelöltjeiről semmit sem hallottam. Azt viszont igen, hogy képviselői jelölteket nem a párt, nem a nem létező párttagok, hanem személyesen a Soros-bérenc felcsúti kis tolvaj zsebcézár választotta ki.
kereső
@Shikari: Na ja, 2,8 milliós kis csoportocska. Bozgor!
nevemnick
@Shikari: tibiribi, ti csak azt pofázzátok és szajkózzátok mindazt a sok hülyeséget amit a vezérlő rats társaságotok a tündér lalától a zsírdisznóig a szátokba ad, mert ők már érzik, hogy sz@rban vannak.
kereső
@Shikari: Nem! Az Anyám nem bozgor. A bozgor- aki itt "mimagyorakat" játszadozik, az te vagy.
nevemnick
@Shikari: troll vagy kispajtás, mégpedig a legbutább, félrevezethető fajtából. Hiába vered itt magad, soha nem mosod le magadról, hogy patkány vagy.
nevemnick
@Shikari: ne osztogasd másra a román születési anyakönyvi kivonatodat, (ha a bocskorosoknál van olyan) eléggé gyanús, hogy állandóan csak magyarkodsz. Majd az elszámoltatáskor a román anyanyelveden vinnyoghatsz.
nevemnick
@Shikari: kifogytál az érvekből kicsi trollocska?
nevemnick
@Shikari: nyűglődj trollocska, menj és ha már rá szavaztál, akkor nyalogasd a román miniszterelnököd sejhaját, ahhoz jogod van.
nevemnick
@Shikari: Józsi, amivel felismernél, az nálad hiányzik: ez pedig az ész!
nevemnick
@Shikari: kivel? Veled? kevés vagy ahhoz, hogy komolyan vegyelek.
csak úgy....
@Shikari: magyarországon úgy mondják,hogy lúd a jégen , persze te ezt honnan tudhatnád!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.