Az egyik vezető színészt érte vád az intézmény egyik nem művész alkalmazottjától.

Egy állami kitüntetéssel is rendelkező, ismert színész lehet az érintett, míg a vélt áldozat az intézmény nem színész alkalmazottja.

A hvg.hu értesülései szerint

az Új Színház vezetése, konkrétan Dörner György igazgató pénteken levelet kapott a fenntartó Fővárosi Önkormányzattól, melyben azonnali tájékoztatást kértek egy, a színházban történt állítólagos szexuális visszaélésről.

Az eset 2016 elején történt, és a főváros illetékesei azt tudakolják, hogy érkezett-e bejelentés akkor a színház vezetéséhez, és ha igen, úgy milyen intézkedések történtek. Ha érkezett bejelentés, de nem volt vizsgálat, úgy az elmaradás okára kérdeznek rá, illetve arra, hogy milyen belső szabályok léteznek a munkavállalók védelmére

A hvg.hu megkereste Dörner Györgyöt, hogy reagáljon a Színházi Dolgozók Szakszervezetéhez érkezett bejelentésre. Amikor azt kérdezték tőle, meg tudja-e erősíteni, hogy történt szexuális visszaélés az általa vezetett színházban 2016-ban, szó szerint a következőt felelte: „köszönöm a kérdését, és minden jót kívánok”, majd letette.

A hvg.hu színházi berkekben is érdeklődött a történtekről. Az Új Színház társulatában volt olyan, aki nem hallott ilyesmiről vagy hasonlóról, más viszont megerősítette, hogy az egyik vezető színészt érte vád az intézmény egyik nem művész alkalmazottjától.

Cimlapkép: Facebook/Újszínház Budapest

(hvg.hu)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Dörmi milyen ügyesen utánozza Orbánt. "Boldog karácsonyt!"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Dörmi milyen ügyesen utánozza Orbánt. "Boldog karácsonyt!"
Macskaszem
Inkább azt írják meg, hogy hol nem volt zaklatás, mert ahol csinos nők vannak, ott mindig előfordul olyan kandúr, amelyik nem bír magával. Bár az, ha valaki tesz egy illetlen ajánlatot, nem a világ vége, mégis jobban elítélik, mint azt aki naponta kékre-zöldre veri az asszonyt.
Eladott Ország
Szinte egy fél ország és a háromnegyed szakma tiltakozott Dörner György kinevezése ellen az Új Színház igazgatói tisztségébe. Ismert és elismert művészek, a kulturális élet formálóinak tapasztalatát és kinyilvánított véleményét teljes mértékben figyelmen kívül hagyva vitte át akaratát a kérdésben kompetens végrehajtó. A fidesz-kormány akkor tett egy nagyvonalú gesztust a szélsőjobbnak. Szélsőséges eszmék terjesztésének biztosított pódiumot. A szakma véleménye akkor sem számított, csak azóta már nehéz megállapítani, hogy valójában ki is ül a jobboldal legszélén. Ahogyan most sem számít a valóban érintettek véleménye. Ez történik az egész országban mindenhol, ahol a nemzeti-keresztény-polgári salak hatalomra jutott. Olyan nem lehet, hogy egy valóban hozzáértő, az igazi szakma által támogatott, népszerű, értéket teremtő szakember érdemei elismeréseképpen a helyén maradhasson, mert az egyszerűen összeegyeztethetetlen a nemzeti suttyóság éthoszával. A dolog tiszta és világos: a pöffeszkedő hatalom enyves keze mindenhova betette a lábát és nem tűr ellentmondást. A színházi szakma valami balliberális, olcsó, bolsevik trükk, az lesz, amit mi akarunk. Mert csak a fidesz, csak a nemzet, csak a pusztítás. Jönnek a fehérvári huszárok, a Dörnerek, a Nemcsákok, a Vidnyánszkyk és a haza fényre derül.
RonaGyuri
@human: így is kicsinálják, de mit gondolsz mi lett volna, ha a Katonából kapnak ilyen választ! =))
Nessy
Nagyon szépen kérem, hogy végre döntsék el a "művésznők", hogy zaklatták, vagy nem! Ez már tényleg a vicc kategória, hogy mert ez most divat, némelyiknek eljut a tudatáig, hogy: nédd e má' engem x évvel ezelőtt zaklattak! Árulják már el nekem, hogy akkor és ott miért nem pofozták fel az illetékes urat? Vagy akkor "megérte" a zaklatás? Nem igaz, hogy ilyen mulyák lennénk mi nők! Miután nem hiszem, hogy akkor és ott megerőszakolásról, vagy erőszakos támadásról lett volna szó. Tudjuk, hogy állam bácsi igy is, úgy is rá teszi a koszos mancsát a színházakra!
Nessy
@RonaGyuri: Kocsis Máté már átokkal sújtotta volna őket! :-)))
cikicakk55
Nos: A cikkből nem derül ki,hogy nő vagy férfi a zaklatott,csak annyi,hogy nem színész és 2016-ban történt a dolog.Én úgy tudom ezt elképzelni,hogy a zaklató megígérte a zaklatott félnek,hogy színészt csinál belőle. 3 évig vár,közben lehet,hogy meg-meg-zaklatták,de most,hogy divat lett zaklatottnak lenni.úgy döntött,hogy perel. Lehet,hogy takarítónő,vagy díszlet munkás,vagy sminkes az illető,nem tudni,de mivel Dörner nyakig Fideszes és ebben az országban csak is a Fideszben vannak talpig becsületes emberek,ennek semmi következménye nem lesz. Én arra várok már rég óta,hogy mikor lesz egy jó kis botrány a pedofil,homokos,apácákat,nőket zaklató papokról.A színházak berkeiben nyílt titok a szereposztó dívány.A híres zenekaroknál is egyértelmű,hogy hemzsegnek a lányok a zenészek öltözője körül,és egy biztos be is jut.Ezt nem tartom olyan nagy bűnnek,mert a zaklatott is bele segített.Ám a papoknál még akkor is bűn,ha a zaklatott nem ellenkezik. Róluk miért nem cikkeznek?
Nessy
@cikicakk55: Na, te is ki leszel átkozva a NER-ből, ha a klérust veszed ajkaidra! :-))
Ludas Matyi
Istenem, hany lanynak megfogtam a Muschijat a 60-as 70-es evekben. De ök is akartak es jo volt nekik. Ha ezek most engem mind feljelentenenek, akkor ülhetnek eletfogytiglan? Mert ha akkor vagy masnap reklamaltak volna, megertenem (sem), de evek vagy 10 vagy 20 ev mulva? Röhej!
ittott
a kis faszomat. ha ha udvarolni fogok akkor én is zaklató leszek? menjen a picsába a "zaklatás" után 3 évvel felháborodó luvnya. gyanús ez. Védekezni sem lehet ellene.
namihami
Leszóltak már a Lendvayból a Dörnernek, hogy ő is libsibolsi lett? Ideje, hogy megtudja ő is. Talán Melegmálé odaszólhatna, biztos tudja a mobilszámát. Esetleg a szinházén, azt a Tudakozó is megmondja.
jesz
2016-ban történt?...

...ez azt jelenti, hogy Dörnerre is megvan a kilövési engedély? Vagy szerűen megúnta a hatalom? -(esetleg levette a száját valamelyik fontos ánuszrózsáról?)-
verőce21
"Köszönöm kérdését..."ez találat. Ha nem írtak alá titoktartási szerződést, akkor miért nem jelezték? Akkor még nem volt fontos.
Trumpra hány és hány nő vallott rá, hogy zaklatta őket! Később meg bevallották saját maguk, hogy hazudtak. Jó pénzért. Célszerű lenne az összes színházat átvilágítani.
Eladott Ország
@Nessy: tegnap, 15:52; Nem hiszem, hogy nagyon bántaná a fidesz Dörnert, hiszen egy alomból való és Csokis' Máté farokbefogadója'. Nagy a körforgás fidesz berkekben Szájer Jocikával is.
RonaGyuri
Na ez az igazi Breaking news

meglepő váratlan és elgondolkodtató

Ha azt gondoltad Wzze, hogy az origo.hu - egykor sokkal szebb napokat is látott portál - jelkészletéből hiányzik a „?” hát tévedtél. Csak biztos forrásból kapják az igét, így ritkán vannak kétségeik
A ma reggeli főoldalon is számos cikk utal arra, hogy ballib szexuális ragadozók randalíroznak a színházi világban. hatalmas betűkkel és kijelentő módban!
Azonban aprókkal az is ott van, hogy „Zaklatási ügy az Újszínházban?”! =))
Lepényleső
Ki mer ezután klasszikus módon udvarolni,feje felett a bárd mikor fog lecsapni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.