Az egyik vezető színészt érte vád az intézmény egyik nem művész alkalmazottjától.

Egy állami kitüntetéssel is rendelkező, ismert színész lehet az érintett, míg a vélt áldozat az intézmény nem színész alkalmazottja.

A hvg.hu értesülései szerint

az Új Színház vezetése, konkrétan Dörner György igazgató pénteken levelet kapott a fenntartó Fővárosi Önkormányzattól, melyben azonnali tájékoztatást kértek egy, a színházban történt állítólagos szexuális visszaélésről.

Az eset 2016 elején történt, és a főváros illetékesei azt tudakolják, hogy érkezett-e bejelentés akkor a színház vezetéséhez, és ha igen, úgy milyen intézkedések történtek. Ha érkezett bejelentés, de nem volt vizsgálat, úgy az elmaradás okára kérdeznek rá, illetve arra, hogy milyen belső szabályok léteznek a munkavállalók védelmére

A hvg.hu megkereste Dörner Györgyöt, hogy reagáljon a Színházi Dolgozók Szakszervezetéhez érkezett bejelentésre. Amikor azt kérdezték tőle, meg tudja-e erősíteni, hogy történt szexuális visszaélés az általa vezetett színházban 2016-ban, szó szerint a következőt felelte: „köszönöm a kérdését, és minden jót kívánok”, majd letette.

A hvg.hu színházi berkekben is érdeklődött a történtekről. Az Új Színház társulatában volt olyan, aki nem hallott ilyesmiről vagy hasonlóról, más viszont megerősítette, hogy az egyik vezető színészt érte vád az intézmény egyik nem művész alkalmazottjától.

Cimlapkép: Facebook/Újszínház Budapest

(hvg.hu)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Dörmi milyen ügyesen utánozza Orbánt. "Boldog karácsonyt!"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Leszóltak már a Lendvayból a Dörnernek, hogy ő is libsibolsi lett? Ideje, hogy megtudja ő is. Talán Melegmálé odaszólhatna, biztos tudja a mobilszámát. Esetleg a szinházén, azt a Tudakozó is megmondja.
jesz
2016-ban történt?...

...ez azt jelenti, hogy Dörnerre is megvan a kilövési engedély? Vagy szerűen megúnta a hatalom? -(esetleg levette a száját valamelyik fontos ánuszrózsáról?)-
verőce21
"Köszönöm kérdését..."ez találat. Ha nem írtak alá titoktartási szerződést, akkor miért nem jelezték? Akkor még nem volt fontos.
Trumpra hány és hány nő vallott rá, hogy zaklatta őket! Később meg bevallották saját maguk, hogy hazudtak. Jó pénzért. Célszerű lenne az összes színházat átvilágítani.
Eladott Ország
@Nessy: tegnap, 15:52; Nem hiszem, hogy nagyon bántaná a fidesz Dörnert, hiszen egy alomból való és Csokis' Máté farokbefogadója'. Nagy a körforgás fidesz berkekben Szájer Jocikával is.
RonaGyuri
Na ez az igazi Breaking news

meglepő váratlan és elgondolkodtató

Ha azt gondoltad Wzze, hogy az origo.hu - egykor sokkal szebb napokat is látott portál - jelkészletéből hiányzik a „?” hát tévedtél. Csak biztos forrásból kapják az igét, így ritkán vannak kétségeik
A ma reggeli főoldalon is számos cikk utal arra, hogy ballib szexuális ragadozók randalíroznak a színházi világban. hatalmas betűkkel és kijelentő módban!
Azonban aprókkal az is ott van, hogy „Zaklatási ügy az Újszínházban?”! =))
Lepényleső
Ki mer ezután klasszikus módon udvarolni,feje felett a bárd mikor fog lecsapni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.