Szerinte a rezsim minden kritikus hangot el akar némítani.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Adva van egy ország, amelynek kormánya az autokrácia nagy mintapéldáit – Kínát, Oroszországot, Törökországot, Észak-Koreát – plagizálva, most épp a könyvszakma leigázására gyúr, izompólóban. Az MTA bekebelezése, a független színházi műhelyek támogatásának megszüntetése valamint az önkormányzati színházak miniszteri gyámság alá rendelésének a hírei után már megint túltolják a vízibiciklit. Egy kiszivárgott tervezet szerint valamennyi könyvkiadó szenzitív adatához hozzáférnek majd a kormány megbízott illetéktelenjei. Megismerhetik a példányszámokat, az írók, jogtulajdonosok személyes adatait – még akkor is, ha ez az előírás egyébként törvényt sért. Tudni akarnak a jövőbeni tervekről is, bekéretik a kiadni szándékozott művek nyomdai pdf-ét. Minden magára valamit is adó, trendkorrekt diktatúrában csak a megjelenés után szokás elégetni a nemkívánatos könyveket (és esetleg azok szerzőit is), de nem így nálunk! Itt még a kiadás előtt lehetetlenítik majd el mindet. Mert ugyan adva van egy ország – nevezik Hunniának is -, mely látszólag miénk, de sokra nem megyünk vele, hacsak hamar véget nem vetünk ennek a kényúri hacacárénak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Eladott Ország: Hol vagyunk már a "három T"- től.
Eladott Ország
@kereső: Működik a Három “T”. Tiltott, Tűrt, Támogatott. Aczél elvtárs, hát itt vagy, buggyos gatyát vettél fel?! Ez itt a Rákosi-rendszerre hasonlít, sokadszor mondom, csak annál is ostobább és főképp sokkal slamposabb. A dagadt szotyolaköpködő készletéből ugyanúgy hiányzik a „tűr” kapcsoló, ahogy az ötvenes években sem volt ilyen, de a csúszómászó gyávaság a tiltás bevezetésében is megnyilvánul, úgy kell csinálni, hogy ne vegyék észre. Nehezebben éri el az országlakosok totális undorát. Attól mindig méregbe gurulok, mikor azt hallom, hány milliós tábora van a csúti betegnek, mert az már régen messze van a millióktól, dehát ahogyan az nyilvánvaló volt, még értelmes emberek is elfelejtették, hogyan nyert választást a futballista. Egyszóval kevesen vannak a szektahívők, és most majd még kevesebben lesznek.
Rákosi idejében nem volt semmi más, csak a párt hírharsonái. Bő hat évig bírta a birka magyar. A Kádár-kor bizonyos szempontból más, azok viszonylag gyorsan rájöttek, hogy kellenek szelepek, méghozzá jól működők. A mai köztudatban is él még a három té, bár egyre kevesebben vannak, akik tudják, mi az, még kevesebben, akik azt is tudják, mi volt abban az ördögi, amit Aczél elvtárs és a hozzá hasonló, valóban magas intellektusok ki bírtak találni.. Szóljanak a csúti kislétszámúnak, Rákosi idejében nem volt többpártrendszer sem...
kereső
@Eladott Ország: Ezért nem értem sokszor, amikor komoly irástudók a Kádár-rendszerrel hozzák pariba a NER-t. Holott módszereiben egyre inkább hajaz a sztálini/moszkovita rákosi korszakra. Nem tanult itt senki úkori magyar történelmet?
Nessy
@kereső: Dehogy nem! Csak most modernebb módszereket alkalmaznak! Már csak a halálbüntetést kellene visszaállítani!
De majd csak csinálnak rá "egyéni képviselői indítványt", amit aztán három nap múlva a lelkiismeretükre hallgató lojális képviselők meg is szavaznak! Feltételezem, hogy ezeknek a képviselőknek a lelkiismerete rekreációs szabadságra ment évekre, és így nem zavarja őket a szavazásnál.
Mindig mondom, hogy anno a "kék cédulás" választás a mostaniakhoz képest tisztességes volt!
Eladott Ország
@kereső: Orbán rendszere valóban a Sztálini/moszkovita Rákosi rendszerre hajaz, hiányzik belőle a "tűr" kapcsoló. Aczél elvtársnál is volt egy társadalmi leeresztő szelep, mely a csúti cigánynál nincs. Remélem minél hamarabb szomorú vége lesz a gecinek, teljes vagyonelkobzással!
i2.wp.com/kanadaihirlap.com/wp-content/uploads/2012/12/rakosi_orban.jpg?resize=585%2C396&width=400
kereső
@Eladott Ország: Azért azt is jegyezzük meg, hogy ezekhez képest Aczél elvtárs egy felvilágosult, művelt "polgár"!!! volt.
Itt meg a szinházak/ a kultúra elleni törvény benyujtója/jegyzője !!! egy ál-és státuszkereszténynek is csak csúfolandó semmijen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.