Le tudja győzni egy gonosz multi az általa teremtett szemétszörnyet, vagy nem is erről szól ez a történet, hanem a profitról, ami megmentheti a világot? A Nestlé új csomagolástudományi kutatóintézetében jártunk Svájcban, és a légkörbe küldtünk pár száz kiló széndioxidot.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Azért ebben tényleg lenne mit átgondolni

az igyekezet akkor is tiszteletre méltó

A derék index.hu számol be róla, hogy ellátogatott a Nestlé Csomagolástudományi Kutatóintézetébe. Ennek kapcsán elmondja, hogy
„A Greenpeace szerint az Unilever és a Pepsi mellett a Nestlé szennyezi a legtöbb egyszer használatos műanyaggal a Földet”,
és
„a Nestléhez hasonló multik szabadították a világra a szemétszörnyet, amit éppen ezért nekik is kéne legyőzniük.”
Majd
„a multinacionális cégeket két eszközzel lehet rávenni, hogy jobban szem előtt tartsák a környezetvédelmi szempontokat: az állami szabályozás mellett ugyanilyen fontos a vásárlók szavazata is, vagyis hogy milyen terméket vesznek meg, és miket kerülnek el.”!!
Ami azért lássuk be meglehetősen furcsa, főleg annak fényében, hogy a szerző kénytelen keletlen megjegyzi: „Az biztos, hogy ebből nem sokat dobtak el Lausanne utcáin, ahol minden sarkon szelektív hulladékgyűjtők vannak, és egyébként is az egész város olyan rendezett, tiszta és élettelen, mint egy makettváros, amin modellvasút robog át a teljes hatás kedvéért.”!
Ha jól értem azoknak a vásárlóknak kellene rákényszeríteni a mutikat arra, hogy olyan csomagolást fejlesszenek, amit nyugodtan szétdobálhatnak!!! =))
Ami pedig Lausanne-t illeti valóban nagyon bájos, de hogy kisváros lenne??? =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.