A hétfői rendkívüli társulati ülés után hivatalos közleményt adott ki a Dörner György vezette intézmény.

Eddig tagadták, most vizsgálják a 2016-os zaklatási ügyet az Újszínházban – a kormány hallgat

Mint arról a hvg.hu szombaton beszámolt, szexuális visszaélés történhetettmég 2016-ban az Újszínházban. Úgy tudjuk, a színház egyik vezető színészét az intézmény egyik nem művész alkalmazottja vádolta meg. A dolgozó jelezte a vele történteket a főnökeinek, ám tudomásunk szerint csak annyi történt, hogy igazgatói kérésre többet nem dolgoztak együtt. Most a sértett panaszával a színház egyik korábbi munkatársa megkereste azt a színházi szakszervezetet, melynek a vád szerinti elkövető a vezető tisztségviselője.

Később a Színházi Dolgozók Szakszervezetének közleményéből derült ki, hogy saját elnökük – Mihályi Győző – ügyében folytatnak etikai vizsgálatot.

Az Újszínházban hétfőn reggel rendkívüli társulati ülést tartottak. Ez után az intézmény hivatalos közleményt adott ki, amelynek az átvételéhez csak abban az esetben járulnak hozzá, ha teljes terjedelemben közlésre kerül.

„Az Újszínház részére 2019. december 6-án megkeresés érkezett Budapest Főváros Önkormányzata, mint Fenntartó részéről, hogy tájékoztatást kér egy vagy több 2016-ban elkövetett szexuális zaklatás ügyében. A Fenntartó képviselőjét szóban és írásban is tájékoztattuk, hogy ilyenről nincs tudomásunk.

Hivatalos bejelentés Színházunkhoz sem akkor, sem azóta nem érkezett. A sajtóban megjelent cikkek valóságtartalmát vitatjuk és visszautasítjuk.

A bejelentő személye, valamint a bejelentés tartalma számunkra ismeretlen, mivel mi is a sajtóból értesültünk, hogy a Fenntartó, valamint a Színházi Dolgozók Szakszervezete részére ilyen jellegű bejelentés történt. Mind a két intézménytől a mai napon tájékoztatást kértünk.

A mai napon rendkívüli társulati ülés alkalmával tájékoztattuk a társulatot, hogy az Etikai bizottság a sajtóban megjelent vádak miatt vizsgálatot indít. A társulatot biztosítottuk, arról, hogy amennyiben bárki bejelentést tesz, minden erővel az esetleges áldozatok megvédésére fog törekedni a színház.

Az Újszínház több szabályzattal is rendelkezik, mely lehetőséget biztosít az ilyen és ehhez hasonló ügyek bejelentésére, valamint kivizsgálására.

Szeretnénk megkérni a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a színház intézményét és tartózkodjanak a további feltételezéseken alapuló sajtóhírek megjelentetésétől.”

Forrás: hvg.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
tegnap délelőtt még ezt írta Romániából a túltanult Csizmás Kondom a Gothár-ügyről:

,,...szépen csendben szerettek volna kimászni a buliból de nem sikerült, és most nem tetszik, hogy meg kell igyák a levét.
Szeintem is a vezetőség a hibás aki hosszasan elnézte vagy elhallgatta az ügyet és maga akart törvényt alkotni."

...most még kussol :), mert jó fideszesként kettős a mércéje. Jókat röhögök...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
...halló, Météka, hol vagy??? Pénteken még így vélekedtél a tagadásról, eltusolásról:

A Gothár-féle zaklatószínházak követelik a pénzt a kormánytól, miközben nem engednek betekintést az ügyeikbe, és akár évekig is eltussolnak bűncselekményeket. Nem vitás, az állam így nem támogathat tovább működést, ezért a kormánypárti frakciók meg fogják szavazni a kulturális finanszírozásról szóló törvénycsomagot.

Hát, ez bizony hiper égés :)
nemkati
@Aki Én: Azért van egy nagy különbség a Katona és az Újszínház között.
"miközben nem engednek betekintést az ügyeikbe"
Az Újszínház enged betekintést az ügyeikbe. Csak azt nem a nagyközönségnek engedi, hanem a kormánynak. A kormány meg úgy tesz, mintha nem is tekintett volna be.
Aki Én
tegnap délelőtt még ezt írta Romániából a túltanult Csizmás Kondom a Gothár-ügyről:

,,...szépen csendben szerettek volna kimászni a buliból de nem sikerült, és most nem tetszik, hogy meg kell igyák a levét.
Szeintem is a vezetőség a hibás aki hosszasan elnézte vagy elhallgatta az ügyet és maga akart törvényt alkotni."

...most még kussol :), mert jó fideszesként kettős a mércéje. Jókat röhögök...
fahrenheit451
Úgy örülök, hogy nem vagyok teljesen elbaszv!
úgy örülök, hogy nem gondolkodom úgy mint egy fideszes görény.

Szarul gondolkodom, tehát fideszes vagyok.
Fideszesnek lenni, vagy nem lenni fideszesnek: Ez nem kérdés (egy kicsit is normális ember számára)
fahrenheit451
dörnershit - A Hülyegyerek
Előadások a nap 24 órájában, minden nap, amíg ez A Nyomorult él.

Biztos ő is 56-os hős volt - ha nem, akkor majd hozzá hamisítják a történelmet
namihami
""...a kormány hallgat.""
Pedig máskor, ha a másik oldal ügyében lehet, akkor azonnal megszólal. Érdekes, most hallgat...
nezelodo
Hallatlan, mégy a mélykeresztény hitűek is nyalogatják a sót, nem csak a vén kecskék? Vagy csak visszanyal a fagyi! Avagy se vége se hossza nem lesz a régi seggfogdosások felemlegetésének, miközben a lényeges dolgok csendben elrendeződnek.
jesz
@namihami: készülnek a tüzérségi össztűzre. A lövegek készen állnak, csak tölteni kell. Ha a fidesz nem teszi, akkor akár bukhat is...ez pedig nem fordulhat elő..ez parancs.
namihami
@jesz: A szokott módszer és ""Járt utat...""
De énnekem az nem tiszta, hogy ha eddig tagadták és nem is volt ügy, akkor most tulajdonképpen mit is vizsgálnak?
Lehet, hogy valaki mégiscsak hazudott

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.