„Iromány, fogalmazás” – így beszélt Mihályi Győző arról a levélről, amelyben egy állítólagos korábbi szexuális zaklatásra hívta fel a figyelmet a levélíró.

Mindent tagad a zaklatással vádolt, újszínházas Mihályi Győző

Az ATV Híradónak a színművész azt is elmondta, hogy egyetlen egy mondatát sem ismeri el a levélnek, és szerint egyébként is csak egy sértett emberről van szó, aki annak idején megpályázta Dörner helyét az igazgatói posztra.

Mihályi Győző ellen indult vizsgálat az Újszínház szexuális zaklatási ügyében. Ez abból az üzenetből derült ki, amelyet a Színházi Dolgozók Szakszervezete küldött Híradónknak még vasárnap, és amely szerint az elnöküket érintő bejelentés kivizsgálására hoztak létre etikai bizottságot. Ennek a szakszervezetnek Mihályi Győző az elnöke. Az ügyet vizsgáló etikai bizottságnak egyébként ma volt az első ülése, amely után az érintett, Mihályi Győző, exkluzív interjút adott az ATV Híradónak.

Az interjúban elmondta, hogy kérdéseket tettek fel a bejelentéssel kapcsolatban, amelyben szexuális zaklatással vádolták meg. A levelet nem a sértett írta, hanem egy elkövető, akinek szerinte semmi köze a dologhoz. „Elítélem magam is a zaklatást” – folytatta, majd hozzátette, hogy nagyra tartja a női nemet, és azt, hogy

„egyetlen egy mondatát nem ismerem el, tiltakozom, rágalmazásnak és becsületsértésnek tartom.”

Emellett jogi lépéseken gondolkodik a színész. Mint mondta, az általa vezetett színész szakszervezeten belül létrejött etikai bizottság létrehozásában is szerepe volt.

Mihályi elmondása szerint mindenben támogatta a bizottság felállítását, ártatlannak vallja magát és szerinte semmilyen ügy nem volt az Újszínházban 2016-ban. Hozzátette azt is, hogy egy „nagyon erős politikai, liberális támadást érez”. Változott a főváros irányításának összetétele és szerinte politikai harc folyik, hogy Dörner György ne töltse ki mandátumát, és ennek olyan szempontból lett szerinte áldozata, hogy a bejelentő egy ügyelő volt a színházban. Ez az ügyelő középiskolai végzettséggel pályázta meg Dörner helyét korábban, de azonnal kizárták, mert nem felelt meg a feltételeknek, és csupán egy sértett emberről van szó a művész szerint.

Ez a személy homályosan fogalmazott levelében, majd a végén – Mihályi elmondása szerint – azt írta, hogy ő mégsem állítja, hogy Mihályi Győző szexuálisan zaklatta volna az öltöztetőjét. A levél nem is tényeken alapul – tette hozzá –, hanem olyan, mint egy iromány, egy fogalmazás, merthogy „légből kapott”. Azért is állt bele a bizottságba, mert szerinte csak a nevét akarták besározni, és olyan, mintha a bejelentő valahogyan be akart volna férkőzni a szakszervezetbe.

Forrás: ATV

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Ezekben a zaklatási ügyekben az a sz@r, hogy ha igaz, ha nem, az illető mindenhogy besározódik, mert bizonyítani nagyon nehéz az ártatlanságot is meg a bűnösséget is. A fidesz pont ezért cuppant rá erre a fajta mocskolódásra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ronin2
2016-ban történt,ha megtörtént!!
Eddig emésztette a sértett?
Ha jól értem,nem is a hölgy írt levelet!
Ui:- arra még befizetek,mikor a libernyál,félbuzoid igazgatók ellen tesznek panaszt!
Ajvé!
Lesz ám oly siránkozás,mint a Siratófalnál.
Ui:- mi lett a Baukó féle ügyből?
Egy ideig rúgódzott rajta néhány médiapatkány,aztán... a többi néma csönd.
Borsó
Persze, hogy nem a sértett írt levelet, amikor -egy másik lap szerint- ez történt: “ az esetet a dolgozó jelezte a főnökeinek, ám csak annyi történt, hogy a két felet elkülönítették egymástól, vagyis az volt az igazgatói kérés, hogy a továbbiakban ne dolgozzanak együtt. ” Valaki nagy bajban van...
Dr plágium
@Borsó: Nekem azért vannak kétségeim. Nem azért mert Mihályi olyan meggyőző csak egyszerűen nem értem miért évek múlva jelzik a történteket.
Ez most olyan, hogy ha akarom elhiszem, ha akarom nem hiszem. Miért várt a levélíró 3 évet a levél megírásával? Miért nem tett az "áldozat" semmit azért hogy foglalkozzanak az állítólagos zaklatással?
Tarlós idejében is megtehette volna...
Borsó
@Dr plágium: Hát majd kiderül. Én csak annyit tudok, hogy már jelezték évekkel ezelőtt a problémát, ami az akkori szokások szerint szőnyeg alá lett söpörve. Most viszont már nem úgy működnek a dolgok, ezért bátrabban jelzik a nők, hogy mi minden történt. És ha már egy harmadik fél szól róla utólag, akkor valami csak kellett legyen, amiről mindenki tudott, de eddig mindenki hallgatott. Szépen potyognak ki a hullák a szekrényből. És eközben lehet, hogy valaki hasznot akar húzni a dologból, azért jelentett egy évekkel ezelőtti ügyet, de talán akkor is az a lényeg, hogy volt “ügy”. Idővel kiderül ez is.
human
A színház igazgatója azt nyilatkozta, hogy HIVATALOSAN nincs tudomása zaklatásról a színházában. A bizottság azért jött létre, hogy a nem hivatalos ismereteiről kérdezzék ki őt és az érintetteket.
namihami
Hogy is van? ""Soha ne kérj bocsánatot, az a gyengeség jele.""
Ő csak tudja...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.