A Színház- és Filmművészeti Egyetem etikai bizottsága december 8-i ülésén összegezte és lezárta a Gothár Péter elleni etikai eljárást, és egyöntetű döntést hozott, melynek értelmében Gothár Péter oktatói szerződésének azonnali hatályú megszüntetését javasolja az SZFE vezetésének.

Kirúgták Gothár Pétert a Színművészetiről

Upor László rektorhelyettes az Etikai Bizottság ajánlását elfogadta, Gothár Péter szerződését a mai nappal megszüntette.

(Kép:

Forrás: Index

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Javítson ki valaki, ha tévednék.
Tehát:: attól, hogy valaki qrvázik, tapizik és hasonlókat tesz (ami persze helytelen és büntetendő), az azonnal magával vonja a szakmai elhülyülését is? Ha valaki erőszakoskodna egy-több nővel, arról máris és visszamenőleg kiderül, hogy művészileg is mindig senki volt? Akkor ez újszinházi és győri vonalon is igaz?
Váltsuk le a művészt és tegyük a Borkait impotenssé?
Ha bűnösnek bizonyul, akkor bűnhödjön. De a kitiltásával a jövő szinészeit és hasonlókat és ezzel a nézőket is bűntetjük.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Akármit csinált Gothár, az nem lehet ok a kormány szinházüldözésére.
Dr plágium
@Főlökött: Én viszont nem hiszem el hogy függetlenek voltak.
Csizmás Kond
Az egészben az a legundorítóbb amikor nagyérdemű emberek buknak meg ilyen visszataszító viselkedéssel. Emberek százai néztek fel rájuk és kiderült hogy az aljas ösztönük túltett a műveltségükön.
kereső
Jobb lenne, ha a fidess hallgatna- nekik meg egy közpénzen qurvapecérkedő volt egy megyei jogú városban a polgármesterjelöltje.( tudtak róla ,hogy igy van, mégis elinditották...)
Rockxy
a cigi-pia-drog-sex négyes mindig is közel volt a művészekhez, amiből aljasságok sorozata következett, és amit néhány bennfentes már évtizedekkel ezelőtt kikottyantott, de akkor senkit nem érdekelt.
ordenáré rendezők ordítoznak a szereplőkkel, érvényesítik a fekszel, vagy repülsz elvet a nőkkel szemben és ez csak épp a felszín.
Főlökött
@Dr plágium: valami bizonyosan történt, mert a nagy semmire senkit sem gyalulnak el, nem rágalmaznak meg -> következmények nélkül.

Több vezető beosztásban voltam, de nálam egy volt ami szent volt és sérthetetlen ! - nekem is és mindenki számára ! " A házunyúlra nem lövünk" szólás-mondás.

Érdekes mód - családias légkörben jobban ment a munka - közvetlenek voltunk egymással, mert azért azt sem kell feledni, hogy többet vagyunk együtt, mint a családdal. De attól még tiszteletben lehet és kell tartani a másik felet és annak elképzeléseit. Nálam senki sem kezdett ki senkivel - munkatársak közül, viszont igen jó kis barátságok szövődtek. Érdekes mód zaklatás soha nem került elő, de a barátság - ugratások - mocskosul nagy marhaságok igen, egymást tiszteletben tartva. De kit is lehet ugratni - megtréfálni, azt akit szeretünk és tisztelünk.

De mondok rá egy példát :) : X év, április1 ->
Korombeli munkatársnőm lánya még 17. Kitaláltuk, írunk egy levelet a helyi jegyző nevében, hogy a lánya férjhez kíván menni, de még nincs 18, így hozzájárulása szükséges az esküvőhöz. Elmaszatolt pecséttel, egyik számról átküldtük a másik számra a faxot. Látni kellett volna az arcát és ténykedését. Mielőtt valami nagy hibát követett volna el, mutattam Neki a naptárt és a dátumot, +értette. Egy tasli volt a jutalmunk, de ezen személyekre a családomat is rábíznám. Miért ? Mert egy összekovácsolt hatalmas nagy család voltunk, melybe ilyen mint zaklatás, nem fért bele. Csak a barátság és az összetartozás, bizalom és ilyen dolgok, melyek teljesen más megvilágításba teszik, a munkahelyi légkört.

Kiszolgáltatott helyeken lehet, hogy belefér, sőt felvetődik az ilyen jellegű ténykedés, azért is írtam amit. Így remélhetőleg érthetővé vált a reflektálásom és annak tartalma.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.