Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt elnöke csatlakozik a Demokratikus Koalíció parlamenti frakciójához. A döntést az érintett Vadai Ágnessel, a DK frakcióvezető-helyettesével közösen jelentette be hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

DK-s lett a Liberális Párt elnöke

Vadai Ágnes azt mondta, hogy az EP-választáson a DK minden várakozást felülmúlóan szerepelt, az önkormányzati választáson pedig az ellenzéki összefogással sok helyen sikerült legyőzni a Fideszt; ezt követően a DK elkezdett az építkezésre koncentrálni. Bősz Anett nem csak azért csatlakozik a DK-hoz, mert az általa képviselt gondolkodásmód megfelel a Demokratikus Koalíciónak, hanem azért is, mert a párt nevében a koalíció nem pusztán egy kifejezés: náluk sokféle demokratikus eszmeirány megfér – jelentette ki.

Bősz Anett arról beszélt, hogy az októberi választási eredmény biztosan megmutatta a kormánynak, hogy elkezdődött a nemzeti együttműködés rendszerének lebontása. A kabinet megértette, hogy az ellenzék releváns ellenfele lehet, ezért minden eszközzel akadályozni próbálja a munkáját – mondta, és úgy értékelt: az ellenzék összezárt és minden eddiginél erősebb szövetséget kötött, az egységüket nem lehet megbontani.

Hozzátette, csatlakozásakor garanciákat kapott arra, hogy a liberális értékek képviselete erősebb lehet a parlamenten belül.

A más témában feltett kérdésekre Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője válaszolt.

A politikust kérdezték arról, hogy az Angyal ügyvédje nevű blog arról írt, hogy két ellenzéki politikus egy VI. kerületi társasházba járt kábítószerezni és a házhoz prostituáltakat is hívtak. Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója és Őrsi Gergely II. kerületi polgármester már jelezte, hogy a blog rájuk utalhatott, de tagadták a híreket.

Gréczy Zsolt azt felelt, hogy van egy állítás, van egy cáfolat és az érintettek bírósághoz fordulnak az ügyben.

Kérdezték arról is, hogy Szabó Balázs jobbikos önkormányzati képviselő ellen eljárás folyik, mert a gyanú szerint társaival együtt tunéziai turistákat vert meg.

A frakciószóvivő közölte, hogy majd ha születik egy jogerős bírósági ítélet, akkor a Jobbik és az újpesti önkormányzat eldönti, hogy milyen politikai következményei vannak az ügynek. Egyúttal kérte, hogy ezeket a kérdéseket az érintetteknek, vagyis a Jobbiknak és a IV. kerületi önkormányzatnak tegyék fel.

Arról is kikérték a véleményét, hogy az Új Színházban 2016-ban szexuális visszaélés történhetett. Válaszként kiemelte, hogy a Katona József Színházban, ahol szintén előfordult egy eset, azonnal következménye lett az ügynek, mert a vétkest eltávolították az intézményből. Leszögezte, hogy egyik színházat sem nevezné "zaklató színháznak", de lehetnek olyan emberek, akik bűncselekményeket követnek el, és velük szemben el kell járni. Az esetleges politikai következményekről beszélve azt mondta, a fő probléma az, hogy a kormány fel akarja számolni a kultúra szabadságát.

Kérdezték, mi a véleménye a fokozódó migrációs nyomásról, amire visszakérdezett, hogy "van fokozódó migráns nyomás"? Hozzátette, az önkormányzati választási "gyomros" óta a Fidesz kapkod, tovább próbálja "mélyíteni a diktatúrát" és vissza akarja hozni a menekültekkel kapcsolatos félelmeket. A magyarok biztonsága fontos, akinek van dolga a határon, az tegye a dolgát, a kormány pedig ne engedjen be embereket a letelepedési kötvényekkel – fogalmazott.

Megkérdezték tőle, mit szól ahhoz, hogy Szerbiában a határmenti, magyarlakta településeken több száz bevándorló gyűlt össze. Azt válaszolta, hogy "tegye a kormány a dolgát, ha van dolga".

Kérdezték, hogy örülne-e, ha megjelenne több száz idegen abban az utcában, ahol él. Azt felelte, hogy sok utcában és sok településen megjelentek már idegen vendégmunkások, akiknek a kabinet barakkokat épít.

Megjegyezte azt is, hogy ha a kormány sokáig támogatja még Recep Tayyip Erdogan török elnököt abban, hogy háborút viseljen "egy másik népcsoport kiirtására", akkor annak lehet olyan következménye, hogy emberek menekülnek el.

(Kép: liberálisok.hu)

Forrás: MTI

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Böszme Anett + Fletó a borász, a demokrácia megcsúfolása.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Eriksson: Eladott Országtól ne kérj ilyeneket, ő csak bemásolja a propaganda szövegeket, ami a saját a gondolata az a belecsempészett trágárkodása egyedül, ill. a gusztustalan karikatúrái:-))
Eriksson
@division: Ezzel tökéletesen egyetértek. Az említett nicknek még annyi esze sincs, hogy a témához illő propagandaszövegeket másoljon. Sőt még annyi se, hogy frissítsen. Trágárkodásban viszont dobogós.
verőce21
@Mirabilis: A demokrácia az, ha a tehetségtelen, iskolázatlan, szűklátókörű emberektől megvonják a szavazati jogot, a klasszikus görög demokráciához hasonlóan!
Sőt, az igazi demokráciában, mint a görög demokrácia, rabszolgákra van szükség, mert valakinek el kell végezni a szükséges teendőket is.
Béla333
@verőce21: 19.40
Már bocs, hogy így beleszólok a vitátokba, de szerintem nem megvonni kell az egyre több iskolázatlan embertől a szavazati jogot, hanem éppen ellenkezőleg: tanítani kell a népet, hogy tudják, milyen világban élünk!
Csakhogy a Fidesz a hatalma megtartását éppen attól várja, hogy lebutítja az embereket, a fiatalokat az oktatási rendszer lepusztításán keresztül, mert úgy gondolja, hogy úgy könnyebb manipulálni őket!
Tehát nem megvonni a Fidesz által szelektált emberektől a szavazati jogot, hanem oktatni, okosítani, tanítani a népet!
verőce21
@Béla333: Tanulni...tanulni...tanulni! - Már VI. Lenin is ezt mondta.
Te mégsem tanultál...:)
@Mirabilis:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.