A jól kivitelezett szigetelés ára 30 év alatt akár 4-szer is megtérülhet. Ma már megfelelő szigetelés nélkül nem építhetők épületek. Egy családi ház hőszigetelése azonban nem olcsó, ezért érdemes néhány dologra odafigyelnünk. A családi házak szigetelését akár egy évvel előbb is érdemes megterveztetni, mivel az építőipari kapacitáshiány miatt nagyon nehéz megfelelő kivitelezőt találni.

Forrás: hellovidek.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@grincss: Jól mondod Tesó, ha nálad az irányítás nem lehet utólag panasz.
grincss
@Sámannus: Szia Tesók!
Tképp azé' nem olyan eccerű a dolog, mert egy hidegpadlós (járólapos) szobát hogyan lehet utólag?
Feltörni,szigetelni, parkettázni nem egy költségkímélő megoldás!
Egy falszigetelés körbe igen, ha jól van csinálva!
De, akkor a végén a színezés szintén nem! :-(
Sámannus
@grincss: Ha földszintes akkor valóban hely kell a szigetelésnek. Én egy tanulmányból azt silabizáltam ki, hogy a hőszigetelés vastagságától függően csökkenthető a hőveszteség A szigetelő habok általában úgy működnek, hogy 20mm
kb 10% hőveszteséget takarít meg. A tökéletes hőszigetelés 200 mm-nél kezdődik, de a járószint szigetelése 50-100mm nél is jelentős lehet, mert a hő inkább fölfelé szokott elszökni.
Az aljzat szigetelését szerintem a régi felszedése nélkül is meg lehet oldani. Ekkor olyan gond keletkezik, hogy az ajtók működése akadályba ütközik. Ezt néhány centiméteres kivágással orvosolni lehet, ha fából készült Műanyag ajtóknál már a beépítést úgy kell tervezni, hogy az új járószinthez igazodjon. Magam ezeken a megoldásokat találtam.
Ha felszeded a régi aljzatot, akkor az aljzat szigetelésére is figyelni kell, és olyan rétegrendet kell kialakítani ami a hőszigetelést is védi a nedvességtől. A szigetelésnek teherbírónak kell lenni és megfelelően merev aljzatbeton, vagy OSB-lapra 2-3 mm filc is kell járóelemek alá, de ez alá kell lerakni a padlófűtést is, ami lehet elektromos, vagy folyadékos, ebben a részben bizony sokan szeretnének takarékoskodni, de sajnos ezen a ponton a legérzékenyebb a rendszer működőképessége. Ha megfelelő a szigetelés vastagsága az egész lakásban, akkor nem is biztos hogy nagy fűtőkapacitásra lesz szükség, mert elég lehet néhány száz watt is egy-egy hely kifűtéséhez, mert ilyen szinten már csak a légcsere okozta hőveszteséggel kell számolni.
Sámannus
@Mirabilis: A megbízható szakember, utólag is elérhető, és számon kérhető.
grincss
@Mirabilis: Nem hülyítés, csak egyszer kell(ene) nézned fél órát, h hogyan csinálják!
Utána már csak kézügyesség dolga! :-)
grincss
@Mirabilis: Amiket felsoroltál, mind megcsinál6od magad is!
Szakembertől kell ellesni a fortélyokat és a következőkben Te is +tudod csinálni!
Eccerű! :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.