Nyugodt és együttműködő a börtönben az a 17 éves diák, aki a múlt hét csütörtökön megkéselte a fizikatanárát egy győri középiskolában.

A nyomozási bíró szombaton elrendelte 30 napra a 17 éves fiú letartóztatását. A diák egyszemélyes cellában van, mert a szabályok szerint nem zárhatják össze felnőttekkel

– értesült a Blikk.

Nyugodt és együttműködő a börtönben az a 17 éves diák, aki a múlt hét csütörtökön megkéselte a fizikatanárát egy győri középiskolában – írja a Blikk.

Végh József kriminálpszichológus szerint most az a legfontosabb, hogy hagyják a fiatalt beszélni, lehetőleg minél többet. Talán így kiderül, hogy mi volt az a stresszfaktor, ami kiváltotta nála ezt a szélsőséges reakciót.

A fiút a lap értesülése szerint

egyszemélyes cellájában kamerák figyelik a nap 24 órájában. Többet azonban nem tudni, mert a fogvatartottakról nem adhatnak információt, hiszen minden bűnügyi adat.

Így viselkedik a rácsok mögött a tanárát megkéselő győri diák

Múlt csütörtökön a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumban a 17 éves, egyébként jó tanuló, kollégista tizedikes egy bicskával hátba és kézen szúrva 51 éves matek-fizika tanárnőjét, aki súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel került kórházba.

A fiú egyik osztálytársa elmondta, a késes azzal lépett oda a tanárnőhöz, hogy mutat neki valamit a füzetében, közben elővette a 12 centis kést, a szúrások után a tanárnő sikítva a földre esett, amire rögtön odapattant néhány diák és leszerelte a támadót, aki a tanári székbe ülve várta meg a rendőröket.

A megyei rendőr-főkapitányság emberölési kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. Ennek büntetési tétele fiatalkorúak esetén 5–15 év között van.

A Blikk úgy tudja,

a 17 éves fiút a bűncselekmény pontos rekonstrukciójának céljából visszaviszik az iskolába, illetve kihallgatások is várnak rá.

Cikk- és címlapkép: Pixabay 

(blikk.hu)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Vajon milyen nevelést kaphatott, otthon, milyen barátai lehettek, mire oktatták az iskolában???
Ide vezet talán a magyar politikai stílus??? Az erőszakosság, a másik semmibe vétele, az örökös ellenség keresés és harc a kitalált ellenséggel szemben???!!
Milyen ország lettünk??!!!
A legsúlyosabb büntetést érdemli, amit ki lehet rá szabni!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Vajon milyen nevelést kaphatott, otthon, milyen barátai lehettek, mire oktatták az iskolában???
Ide vezet talán a magyar politikai stílus??? Az erőszakosság, a másik semmibe vétele, az örökös ellenség keresés és harc a kitalált ellenséggel szemben???!!
Milyen ország lettünk??!!!
A legsúlyosabb büntetést érdemli, amit ki lehet rá szabni!!!
jesz
A diák csakis jó nevelést kaphatott, amit az apukája is bizonyított. Bement a kórházba a tanárnőhöz, egy órán keresztül együtt sírdogáltak(nővér szerint), aztán bejelentették, hogy a fiú bocsánatot fog kérni...
Nos a jó nevelés ilyen...leszúrod a tanárnőt, mert gyengébb jegyet adott, mint ami járna, aztán bocsánatot kérsz...mert ez a kulturált viselkedés alapja. A tanárnő tanul az esetből, soha nem fog ötösnél gyengébbet adni.
nezelodo
@jesz: Miért a magyar politikában nem ez van? Gyaláznak, megsértenek ész nélkül bárkit, legyen az rassz, politikus vetélytárs, EU-s bürokrata, vagy ellenzéki politikus, aztán ha pofán vágják őket, elkezdik mint az agya-lagya debreceni pojáca, hogy bocsánat, nem azt akartam mondani. Aztán meg sorban jönnek az elvesztett perek az ügyvédek kormányának. Nem csodálkozok, megvan az eredménye a folytonos ellenség keresésnek, és gyűlölködésnek.
fahrenheit451
Kevés Thomas Mannt és Franz Kafkát olvasott - szerintem ez lehet a baj gyökere.

Addig is hallgasunk egy kis andalító éji zenét, hogy mindenki megnyugodjon - most az a legfontosabb, hogy mindenki vegyen egy mély lélegzetet és megnyugodjon: www.youtube.com/watch?v=rmHDhAohJlQ
fahrenheit451
@jesz: Nem !!!
A legfontosabbat nem tanította meg a fiának: Az élet pofánbasz. Sokszor. Sokféleképpen. Igazságtalanul. És ezt el kell tudni viselni, és tovább kell lépni. Mindig.
Az én apám egy sucks volt, de erre - a legfontosabbra - megtanított, felkészített.
sokanvagyunk
"Nyugodt és együttműködő a börtönben..." - megtalálta helyét, talán egy jó időre ott is kellene tartani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.