A kormánypártok politikáját továbbra is több mint 3 millióan támogatják – derült ki a Nézőpont Intézet novemberben végzett közvélemény-kutatásából, amelyről kedden tájékoztatták az MTI-t.

Az ötezer ember személyes megkérdezésén alapuló kutatás szerint egy most vasárnap esedékes választáson

a Fidesz-KDNP országos listájára a magyarok 52 százaléka szavazna, míg a hét ellenzéki pártot magában foglaló "kormányellenes blokkot" a választási részvételüket biztosra ígérők 44 százaléka támogatja.

Ezek alapján úgy tűnik – írta a Nézőpont –, hogy az ellenzéki oldal nem tudott profitálni az önkormányzati választás eredményéből az elmúlt hónapokban.

Az ellenzéki erősorrendet – házon belül – jelenleg az itthoni parlamenti képviselettel nem rendelkező Momentum Mozgalom vezeti, ők 11 százalékot szereznének listán.

Esetükben látható, hogy a párt vezető politikusainak "magyar külhonban" elkövetett hibái érdemben befolyásolhatták a szavazóik aktivitását.

 A Momentum virtuális második helyét megtarthatta, trendforduló nem következett be a párt támogatottságában, de két százalékponttal csökkent a népszerűségük az előző felméréshez képest – fűzték hozzá.

Az összegzés szerint a Momentumon kívül – az egy hónappal korábbihoz hasonlóan – a Demokratikus Koalíciónak van kétszámjegyű (10 százalékos) támogatottsága a választási részvételüket biztosra ígérők körében.

Gyurcsány Ferenc pártját a még mindig pártelnök nélkül működő Jobbik követi 9 százalékkal.

Az MSZP-P szövetség (7 százalék) szavazótáborának mérete alapján ezúttal sem tudná átlépni a két párt közös listaállítása esetén érvényes 10 százalékos bejutási küszöböt.

Hasonló gondokkal küzd több ellenzéki párt is: a Magyar Kétfarkú Kutyapárt 4, a női társelnököt találó LMP 3 százalékos támogatottsággal bír, csakúgy, mint a Mi Hazánk Mozgalom – írták.

Forrás: MTI, Magyar Nemzet

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Tarlós győzelmét is úgy eltaláltátok orbán majmai, hogy még most is porzik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@SystemError: Egy normális embert mondjál az itt tomboló ~36 db ellenzéki közül...Csodafurulya! :)
SystemError
@verőce21: "Sivatagi cigány":) Jó akkor én is elnevezgetlek, mert akkor majd jobban igazam lesz és elviszi a dolog is más írányba ha nem a lényegről akarok beszélni..:) Jaj de egy satu egyszerű, de tapasztalt troll vagy te...:)

" Egy normális embert mondjál az itt tomboló ~36 db ellenzéki közül...Csodafurulya! :) "

Erre csak azt tudom válaszolni amit az előbb. Lehetsz beképzelt, öntelt hülye és lenézhetsz mindenki mást, de egy másik szemszögből ez egy közönséges alapok nélküli urizálás és nincs mögötte semmi, hiszen érdemben nem válaszolsz semmire..csak ezek a tematizáló, elszimbolizált semmik jönnek ki rajtad...egy nulla. Semmi más mint a fidesz központi retorika, hogy ne kelljen válaszolni játék... Tőlem annak hívsz, aminek akarsz, nem az ilyen patkánykodástól lesz igazad egy témában.:) Természetesen azt értem miért vagy hithű fideszes, így van közege az érvényesülési formádnak! :)
Aki Én
@SystemError: Ez a félkegyelmű fidesz drukker. Mit vársz tőle? Van vagy 30-as az IQ-ja. Ha több lenne, nem lenne fideszes. Gőzmozdonynak hiszi magát, és mindenki ellenség, aki kételkedik benne.
namihami
A Nézőpont még azt is ki tudja hozni, hogy a Fidesz/KDNP még a Fidesz/KDNP-vel szemben is vezethet.
Annyi pénzért? Bármit, bármikor...
simmering73
Az alányaló Benézőpont. Tudjuk. Igazi szakértők, mint kurmányunk.
simmering73
@durbincs: Bezzeg Tahó azt rettenet silányak a maga próbálkozásai ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.