Felügyelőbizottsági vizsgálatot rendelt el az Újszínházat érintő zaklatási ügyben a humán és kulturális területekért felelős főpolgármester-helyettes. Gy. Németh Erzsébet kedden, Facebook-bejegyzésében azt is közölte, hogy erről a lépésről tájékoztatta a színház igazgatóját, Dörner Györgyöt is.

A sajtóban az utóbbi napokban jelentek meg olyan hírek, amelyek szerint az Újszínház társulatának egyik, állami díjjal is kitüntetett, elismert színésze az intézmény egyik nem színész tagját zaklatta szexuálisan 2016-ban.

Az Újszínház hétfőn közölte: vizsgálatot indít a teátrum etikai bizottsága a sajtóban megjelent, az intézményt érintő zaklatási vádakkal összefüggésben.

"A fenntartó képviselőjét szóban és írásban is tájékoztattuk, hogy ilyenről nincs tudomásunk. Hivatalos bejelentés színházunkhoz sem akkor, sem azóta nem érkezett. A sajtóban megjelent cikkek valóságtartalmát vitatjuk és visszautasítjuk" – írták a közleményben.

Forrás: MTI

Címlapkép: GoogleMaps

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Jellemző, a kormány emberei kidezdték Máthé Gábort, de kussolnak Dörner Györgyről. Két ügy, két elbírálás.

Lehet, hogy a kormány azért lépett vissza több módosításból, mert közben kiderült az Új Színház témája is. Na meg azért is, mert beszart a nagy tüntetéstől és annak a visszhangjától.

A tüntetés szónokainak ki kellett volna térniük a következő módosításra is, amelyik a könyvkiadásra vonatkozik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
Erdogan most óriás büszkeség könnyeket ejt a szépségtől!
nezelodo
Kiderülhet, hogy a színházban beosztott hölgyek fogdosása, meg a diri szereposztó díványa is NER kompatibilis. Fülkeforradalmárok, tegyétek a kezeteket a magyar szívetekre, van ettől lejjebb még ahova a kormánypolitika igyekszik, egyenlőre Borkaitól Dörnerig, és ki tudja mi lesz a vége!?
csak úgy....
@Shikari: Két agresszív kismalac találkozik.
– Húzz anyádba! – morran az egyik.
Erre a masik:
– Nem húzlak!
Aki Én
@CsipkeRózsa: ...vagy a Marton-ügy, ahol még akkor is kételkedett és poénkodott Bayer Zsolt az eseten, mikor már Marton maga ismerte el, hogy megtörtént. A múlthéten azt írta a Katona Színház esetéről, hogy nincs okunk kételkedni a valósságában. Ez esetben pedig tele a fideszes sajtó, és tényként kezelik, hogy ez csak rágalom.
Érzik, hogy ez nagyon gáz pár nappal a Kocsis kirohanása után. Ugyan az az eset, csak fideszközeli, így más a megítélése.
Rockxy
régóta tudjuk, már aki tudja.
a művészvilág, az ilyen, vagy még ilyenebb.
csak úgy....
@durbincs: a diliházban csöng a telefon.
elnézést ,durbincs vagyok és azt szeretném kérdezni,hogy a 36os szobában van e valaki!?
...nincs.
hurrá! akkor sikerült megszöknöm !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.