A gazdaságpolitikáról, a színházakat érintő törvénymódosítási javaslatról, a magyar külpolitikáról, az illegális migrációról és a magyarországi nemzetiségekről is beszéltek a képviselők napirend előtt az Országgyűlésben kedden.

LMP: a kormány gazdaságpolitikája a nagytőkét hizlalja

Demeter Márta (LMP) a kormányt azzal vádolta, hogy feltétel nélküli kiszolgálója a nagytőke érdekeinek és nem foglalkozik a mikro-, kis- és közepes vállalkozásokkal. Csak az a cél, hogy kisvállalkozások minél inkább ki tudják szolgálni a nagytőkét, miközben a magyar emberek bérét alacsonyan tartják – értékelt. A képviselő új irányt sürgetett a gazdaságpolitikában, mint mondta, nem folytatható az a politika amely a "nagytőkét hizlalja".

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára szerint a képviselő tévesen állította, hogy a kormány a multiknak kedvez a kkv-k kárára. Ezzel szemben az igazság az, hogy a kormány mindent megtesz a kkv-k támogatása és fejlesztése érdekében – hangsúlyozta.

Magyarország jobban teljesít, amit a gazdasági tények is alátámasztanak, ebben pedig nagy szerepe van a kkv szektornak – jelentette ki.

DK: a színháztörvény azt mutatja, hogy nincs határa a kormánypárti "erőszaktevésnek"

Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője a kormányoldalra utalva azt mondta: a színházakat érintő, frissen beterjesztett törvénnyel azt mutatják meg, hogy nincs határa az "erőszaktevésnek". A "karácsonyi nyugodtabb napokra" "gondolkodni valót" kívánt a kormánypártiaknak, és azt, hogy próbálják megfejteni annak a mondatnak a magukra érvényes értelmét, hogy "amíg embernek hitvány, magyarnak nem alkalmas".

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt mondta: az önkormányzatoknak nagyobb szabadsága lesz a jövőben, hiszen dönthetnek úgy, hogy saját hatáskörben működtetnek színházat vagy bízhatják ezt államra, vagy vegyes megoldás is létrejöhet megállapodás alapján.

A 2006-os utcai eseményekre utalva hangsúlyozta: szégyen, hogy Gyurcsány Ferenc nem is akart soha bocsánatot kérni a rendőri erőszak áldozataitól.

Ön a saját népére támadt, és nincs annyi videoblogos idétlenkedés, annyi ételről készített fotó és annyi hatásvadász tinédzsercipő, ami ezt el tudná feledtetni

- mondta.

Úgy fogalmazott:

a "baloldal színházában" Gyurcsány Ferenc a "főrendező", de 2022-ben már nemcsak a baloldalt, hanem az országot szeretné rendezni.

Kijelentette:

a kormányoldal nem fogja hagyni, hogy kormányzást még egyszer a gazdaságot szétverő, szemkilövető kezébe adják.

KDNP: sikeres és aktív évet zárt a magyar külpolitika

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője szerint Magyarország aktív és sikeres külpolitikai tevékenységet folytat, amit igazol az a tény is, hogy a magyar miniszterelnök rövid időn belül találkozott az amerikai, a francia, az orosz és a török elnökkel, a német kancellárral. Szólt Magyarország biztonságos gázellátásáról, Ukrajna helyzetéről és az albán földrengés után nyújtott magyar segítségről és hangsúlyozta: a magyar külpolitika célja a magyar érdekek képviselete.

Szijjártó Péter külgazdasági és a külügyminiszter arról beszélt: a magyar külpolitikai döntéseket a jövőben is a magyar nemzeti érdek határozza meg.

Ukrajnáról szólva megengedhetetlennek nevezte a kárpátaljai magyar nemzeti közösséggel történteket és arra szólította fel az ukrán elnököt, hogy hozza meg azokat a politikai döntéseket, amelyekkel a magyar kisebbség visszakapja jogait. Megerősítette: Ukrajna és a NATO közeledését mindaddig blokkolja Magyarország, amíg előrelépés nem történik ebben az ügyben.

Fidesz: egységes fellépésre van szükség Európa megvédése érdekében

Zsigmond Barna Pál (Fidesz) az illegális migráció veszélyeiről szólva hangsúlyozta, 2016-ban a kvóta népszavazáson a magyarok egyértelmű üzenetet küldtek: 98 százalékos többséggel mondtak nemet a kötelező elosztásra.

Kiemelte: míg Magyarországot és Budapestet sorra választják meg Európa, illetve a világ legbiztonságosabb helyének, addig Nyugat-Európában "rettegésben" látogatnak el az emberek egy-egy karácsonyi vásárba, félve a terrortámadásoktól. Ilyen Európát álmodtunk magunknak, azt szeretnénk, hogy az európai keresztény kultúra összeomoljon? – tette fel a kérést a képviselő, aki egységes fellépést sürgetett Európa megvédése érdekében.

Kontrát Károly belügyi államtitkár arról beszélt: jelentősen megnőtt a migrációs nyomás, a Nyugat-Balkánon 100 ezer bevándorló torlódott fel, és Törökországban is nő az illegális határátlépési kísérletek száma.

Hangsúlyozta: a magyar hatóságok mindent megtesznek, hogy egyetlen illegális migráns se jusson be Magyarországra, a kormány pedig továbbra is elutasítja a kvóta bevezetését.

Nemzetiségi képviselő: 25 éve alakultak az első kisebbségi önkormányzatok

Ritter Imre, nemzetiségi képviselő az első kisebbségi önkormányzatok megválasztásának 25 évfordulójáról emlékezett meg. Megköszönte az elmúlt időszak magyar kormányainak és parlamenti képviselőinek, hogy a nemzetiségek ügyét kivették a politikai csatározások témái közül.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára arról beszélt: 2010 óta ötszörösére nőtt a nemzetiségek támogatása, ami megerősíti a magyar nemzetiségi közösségeket.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Arcpirító volt látni ahogy beidomított dörmögő nekiesett képviselőtársának, elhebegve őfőméltósága szövegét.
.
És ezek a nép PÉLDAKÉPEI!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Arcpirító volt látni ahogy beidomított dörmögő nekiesett képviselőtársának, elhebegve őfőméltósága szövegét.
.
És ezek a nép PÉLDAKÉPEI!
solidedge
Soha nem kértek bocsánatot azok akik a több mint száz rendőrt megsebesítették. A Fidesz soha nem talált bizonyítékot arra hogy Gyurcsány állt volna a rendőri intézkedések mögött. A Fidesznek az nem tetszett hogy a vandálokat akik akiket Orbán hülye lázító dumája hergelt fel (mondjuk ehhez nagyon hülyének kell lenni) a rendőrség a szabályoknak megfelelően próbálta megfékezni.A Fidesz szerint a Molotov-koktélt dobáló hülyegyerek békés tüntető volt. Vona Gábor mondta hogy előkészítette a csürhével a puccsot Orbán számára csak ő nem mert élni vele. Dömötör mondott egy baromságot, de a Fidesztől már rég nem várok mást. Erre telik nekik.
cikicakk55
Annyira kár erőltetniük ezt a 2006-os szemkilövetést.Először is ha valaki parancsot adott,vagy adhatott,az nem Gyurcsány volt,hanem az akkori Belügyminiszter. Másodjára: Senkinek nem lőtték ki a szemét,bár lehet,hogy volt aki megsérült.Sokkal több rendőr és civil sérült meg,mint a támadó csürhe tagjai. Gyurcsányt akkor utáltam meg,mikor elsiklott afelett,hogy ki bérelte fel ezt a randalírozó bandát.A legbutább Magyar ember is tudta,hogy a Fidesz,( Orbán) áll az egész mögött.Nagyon sok autót,kukát felgyújtottak,sok kirakatot betörtek.Sok civil emberen tapostak keresztül,akik csak haza felé igyekeztek volna. Teszem fel most lenne egy ilyen,Orbán minden szívfájdalom nélkül a nép közé lövetne,de nem gumi lövedékkel,hanem éles lőszerrel. Arról nem is beszélve,hogy a puccsot vezető emberek családjának is ugyan úgy lőttek,mint akik részt vennének benne. Ameddig a parlamentben tobzódik a 2/3 teljesen felesleges ilyen parlamenti üléseket tartani. Falra hányt borsó.Úgy is azt csinálnak amit akarnak.
Emerich
Ti mind a ketten Gyurcsány delejében éltek,elferdítitek a 2006-os eseményeket próbáljátok " mosdatni a szerecsent " Az Orbán a hibás meg a tüntetők, "a tüntetők kivették a rendőrök kezéből a fegyvert,és szemen lőtték magukat " A hülye gyerekek most is ott vannak,a tüntetéseken ( pl. szánkók felgyújtása,utcai bútorok pusztítása,stb. ) ezeket is az Orbán viszi ki az utcára?? És egyet ne felejtsetek, Gyurcsány bevándorlás párti,1 év alatt tele lenne az ország migránssal.Mi nem vagyunk akkora ország,mint a németek,vagy a franciák,sokkal kevesebb migráns is a végünket jelentené.
Jozefina
@solidedge: Dömötör és a fidesz-kdnp teljesen meg van zakkanva!!! Nincs normális érvük, bizonyítékuk, csak hazugságból hazugságba mennek. De a nép már kezdi érteni a pávatánc lényegét!!! Ennek tudatában még erőteljesebben kezdtek hamis állításokat kreállni és ez lesz a végük!!! Hazugságból, az emberek egymás elleni uszításából már mindenkinek elege van!!!
Csak kéz a kézben fiatalnak-idősnek párttól, vallástól, származástól, stb. függetlenül össze kell fogni és elkergetni őket!!! Félnek a DK-tól, főleg Gyurcsánytól és van is okuk rá!!!
advocat
Ez a faszkalap azért elolvashatta volna Boross Péter egyik - 168 Órában megjelent - nyilatkozatát. Jó, az öreg régi komcsi! Azt mondotta, hogy a rendőri eljárás helyénvaló volt. (Csak Viktorék törvényileg mentesítették a hazaffy honffytársakat.) Mert a világban ez így elfogadott. Egyébként miért volt több sérült rendőr, mint "tüntető"? Azért ebben a korban Alzheimer? Hát itt tartunk??
advocat
@Emerich: És mitől égett a tv, és kik gyújtották fel Pestet, kik hugyozták össze a Kossuth teret??? Stb.
lampa laz
"Ön a saját népére támadt"...hol volt ott a nép, te idióta barom, ott csak az általatok felhergelt csőcselék volt, kubatov kopasz gárdájával együtt. Erkölcsi felelősség nélküli gazemberek csinálták az egész balhét, mint amilyenek ti magatok vagytok. Inkább minden nap meg kellene köszönnötök Gyurcsánynak, h ma hatalmon vagytok, mert ha nincs az a barbár bulitok, most a fasorban sem lennétek.
Pálinkás Pál
"Ön a saját népére támadt"...no te barom...ha Gyurcsány akkor tökösebb ,most a csúti cigó sitten ülne,nem a Parlamentben!
Pálinkás Pál
"Ön a saját népére támadt"...no te barom...ha Gyurcsány akkor tökösebb ,most a csúti cigó sitten ülne,nem a Parlamentben!
kereső
Ebből a hazugságból , meg a "szociális !!!népszavazásból" lett orbánnak korlátlan hatalma. Köszönjük mindazoknak, akik mindent elhittek/elhisznek neki.
balos
A polgári kör az ökrök köre ebből él az o1+1geci és maffia köre!
nevemnick
@Emerich: mond, jól vagy? Ki hozza be a kötvényes orosz, és egyéb ázsiai, arab népeket Magyarországra? Hány letelepedési, és tartózkodási engedélyt adatott ki bűnözőknek az orosztól az arabig és az albánon át? Kinek az ötlete volt a déli határról busszal, vonattal felcibálni az arabokat a fővárosba, hogy aztán megszagoltassa veletek és elindítsa a gyűlöletkampányt, és ki volt az aki ,,bemondásra" eddig több mint 700 venezuelai ,,magyart" telepített a nyakunkra a mi pénzünkön?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.