Már tudják, kik az állatkínzók.

Összesen kilenc kutyatetemet találtak kidobva. Állatvédők azt feltételezik, hogy agyonverték az öt kis németjuhászt és az anyjukat, egy másik tenyésztő pedig három nagyobb kölyköt.

Tetemeiket bedobták a jászberényi gyepmesteri telep konténerébe, ott fedezte fel az egyik dolgozó.

A rendőrség bűncselekmény hiányára hivatkozva lezárta a nyomozást. Az ügyészség új vizsgálatot rendelt el, ám az sem állapított meg bűncselekményt. Igaz, a nyomozók pont a koronatanút, a telep állatorvosát nem hallgatták ki.

Borzalmas látvány fogadott, egyértelmű volt, hogy a kutyákat agyonverték

– állította a Blikknek dr. Csabai Tibor, a telep állatorvosa.

Kilenc kutyát vertek halálra, majd dobtak a sintértelep konténerébe

Mindegyik állat feje búbja, bundája csupa vér volt, az orrukból, a foguk között vér szivárgott. Ezek mind arra utalnak, hogy egyszerűen agyonütötték őket. Szerencsétlen kiskutyák alig 6 hetesek lehettek. Soha nem találkoztam a praxisom során ilyen kegyetlenséggel

 – tette hozzá.

A botrány akkor pattant ki, amikor a telep dolgozója észrevette, hogy a konténerből egy véres kutyafej lóg ki. Ő riasztotta az állatorvost, majd a rendőrséget.

A telephely kamerájának felvétele alapján azonosították a rendőrök a Jászberény környékén élő kutyatenyésztőket, akik egy autóból dobálták ki a kutyákat.

Csabai doktor szerint nincs olyan fertőző betegség, ami egyszerre végez ennyi kutyával.

A gazdának kötelessége meggyógyíttatni a beteg kutyáját, ha pedig menthetetlen, akkor humánus módon kell megváltani a szenvedésektől

– tette hozzá az állatorvos.

A Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány képviselői már tudják, kik az állatkínzók, fel is akarják keresni őket. Első lépésként feljelentést tettek ismeretlen tettesek ellen. Ám hiába: a rendőrség november 11-én bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást. 

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(blikk.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Ez valami borzalmas. A rendőrség valamiért el akarja sumákolni. Így nem lehet gátat szabni az állatkínzásnak.
CsipkeRózsa
Meg kell szüntetni a kutyaszaporítás engedélyezését.

Amikor már kiöregszik v. megbetegszik egy kutya, kidobják, vagy megölik őket. Addig is lehetetlen, borzasztó körülmények között, fény nélkül, kis területen, mozgási lehetőség nélkül élnek, enni alig kapnak.
bence
Vajon kinek a kije lehet az ilyen elvetemült barom , hogy nem lehet büntetni ?! Milyen törvény az amelyik szabadon , büntetlenül engedi az ilyen elvetemült embernek nem minősülő lények rémtetteinek büntetlenségét ?! A legsúlyosabb büntetést mérném rájuk !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.