Napok óta nincs fűtés egy gyömrői általános iskolában.

Hidegben tanulnak egy gyömrői általános iskola kisdiákjai, mivel egy hete tönkrement az épület kazánja. Fűtés hiányában 20 fok alá csökkent a benti hőmérséklet, ezért a 400 gyerek, illetve a pedagógusok és a személyzet kabátban kénytelen tanulni és tanítani, mindössze délelőtt fél tizenegyig. A hidegre való tekintettel ugyanis napi négy órát tartanak csak meg, azok is rövidítettek.

Tönkrement a fűtés egy általános iskolában

Az önkormányzat, mivel nem az intézmény fenntartója, csak szerelővel, illetve másik épület felajánlásával tudna segíteni. Gyömrő polgármestere, Gyenes Levente azt nyilatkozta, megérkeztek már az alkatrészek, így szerdára meg tudják szerelni a kazánt, hétvégére pedig fel fog fűteni az iskola.

Ez azonban nem az első probléma: amióta az épület alagsorát (ahol a kazánok is vannak) 2015-ben elöntötte a víz, rendszeresek a meghibásodások.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(blikk.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Gyermekeket életveszélyes hideg helységben ültetni. Olyan könnyen felfáznak, megfáznak, aztán napokig lázasan fexenek otthon, a szülők kéztördelve figyelik a gyógyulásuk.(asszongya fűtés hiányában húsz fok alá csökkent a hőmérséklet..van az tíz is, vagy még kevesebb)
Azt a felelőst, aki nem ellenőrizte a nyáron a fűtést, meg kell büntetni. Nyomáspróba, üzemóra napló, lepukkant alkatrészek cseréje..stb..ezeket mindig a fűtési szezon végén kell megejteni, hogy ősszel a szezont már üzembiztos rendszerrel kezdjék.
nezelodo
Nem hallunk mást a felkent katasztrófavédelemtől már hónapokkal a fűtés szezon kezdete előtt, hogy a lakosság mit tegyen és hogyan a fűtési balesetek és más problémák megelőzéséért. Vajon az állami szervezet a saját intézményeiben miért nem teszi, mert ugye állami kezelésbe vették az oktatást is, hogy jobban működjön! Vagy itt is a régi szóvicc él, hogy aki tudja csinálja, aki nem az meg tanítja? Ahogy elnézem a Bakondi elvtársat, vannak elképzeléseim, mi fontos neki, és mihez érthet.
lusta
Miért nem mennek a fűtött stadionba?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.