Több mint kétszer annyi illegális bevándorló próbált bejutni Magyarországra eddig az idén, mint a múlt évben – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György elmondta, míg tavaly 6 ezer, addig az idén már mintegy 13 ezer illegális migránst tartóztattak fel a magyar hatóságok. Jelentős a növekedés a szerb, a román és a horvát határszakaszon is – tette hozzá.

Kifejtette, a migráció hátterében egy nagy nemzetközi embercsempész szervezet állhat, amelynek az a célja, hogy tömegesen juttasson be Európába illegális bevándorlókat.

Miután a migránsok eljutottak Európába, a kitoloncolásuk rendkívül költséges, bonyolult és lassú eljárás, ezért folyamatosan nő azok száma, akik Európában tartózkodnak.

A főtanácsadó a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, a nagy embercsempész hálózatok központja Afganisztánban és Pakisztánban van. Egy-egy bűnbandát csak úgy lehet felszámolni, ha sikerül "visszafejteni" a hálózatot – fűzte hozzá.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Én azt is tudom, kik az embercsempész szervezet tagjai: Arrogánstóni, Csutgánygeci, és Vakondi a barlangász. Asszisztens: Erdogan a kurdok réme.
jesz
egy migráncs telefonján pontosan meg volt adva az útvonal a magyar határig. Hogy biztos legyen a dolgában, a nem kevés kifizetett pénzéért még megkapta, az útvonalon található települések nevét, esetleges bevásárlóhelyek, táborok, főzési, fürdési lehetőségek címét, taxitarifákat, buszjáratok árát, stb...utolsó pont a magyar határ.

Onnan már megy minden mint a karikacsapás, mert egy lépés az unijó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.