Nem készült el minden fejlesztés az intézmény pesti campusán, ezért több részleg egyelőre a régi helyén működik tovább.

A biztonságos betegellátás érdekében egy ideig még a budai Kútvölgyi Klinikai Tömbben marad a Semmelweis Egyetem III. számú Belgyógyászati Klinikája, a hozzá kapcsolódó intenzív, illetve labordiagnosztikai háttér, valamint a telephelyhez tartozó gyógyszertár és a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika. A részlegek azért nem tudnak az új helyükre költözni, mert az egyetem pesti campusán nem készül el minden fejlesztés a befogadásukra – közölte az Index kérdésére a Semmelweis Egyetem.

A december 31-i határidőig csak a II. számú Sebészeti Klinika, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika egy része és a Családorvosi Tanszék költözik át.

Nem tud határidőre Pestre költözni a Semmelweis Egyetem összes klinikája

A lapnak az egyetem cáfolta, hogy a problémák miatt menesztették volna a Kútvölgyi Klinikai Tömb igazgatóját.

A 6 milliárd forint összköltségű Semmelweis XXI. Fejlesztési Projekt keretében az egyetem Budán működő klinikáit fokozatosan Pestre költöztetik. A Szent János Kórházban működő Pulmonológiai Klinikát például már a nyáron áttelepítették a VIII. kerületi Tömő utcában felújított épületbe.

Az egyetem az Indexnek küldött válaszában számos problémát soroltak fel a költözéssel kapcsolatban. A II. számú Sebészeti Klinikán például még műtőasztal sincsen, a beszerzését pedig legkésőbb 2020 júniusára ígérték. A III. számú Belgyógyászati Klinikán pedig nővérhiány miatt kellett lezárni egy szárnyat, nincs megfelelően előkészítve az intenzív osztály és a labordiagnosztika átköltöztetése sem.

Cikk- és címlapkép: AFP

(index.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.