A minimálnyugdíj változatlanul 28 500 forint.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Legyünk korrektek, és ne a minimál összeget vegyük, hanem a dupláját. Abban az esetben az emelés mértéke 1.596,-

Harrach Péter: kötelesség a rászorulókon segíteni.
Gondolom azok a kisnyugdíjasok, akik ennyiből élnek, most rettentően hálásak a segítségért. Ez akár napi 1 dkg plusz felvágottat jelent.
És tegyük mellé az áremeléseket.
Maguknak milliós emelést adtak, de ezzel nincs semmi gond.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Legyünk korrektek, és ne a minimál összeget vegyük, hanem a dupláját. Abban az esetben az emelés mértéke 1.596,-

Harrach Péter: kötelesség a rászorulókon segíteni.
Gondolom azok a kisnyugdíjasok, akik ennyiből élnek, most rettentően hálásak a segítségért. Ez akár napi 1 dkg plusz felvágottat jelent.
És tegyük mellé az áremeléseket.
Maguknak milliós emelést adtak, de ezzel nincs semmi gond.
ágimami
Nehog sérvet kapjanak az emeléstől!!! :DDD
Csak tudnám, mire fogják ezt a "nagy összeget" elkölteni a nyugdíjasok!!!
Még viccnek is rossz, főleg hogy a minimál nyugdíj összege még mindig 28.500.- Ft!!! Jó lenne, ha megmutatnák, hogy lehet ebből megélni???
sokanvagyunk
@Shikari: Nem hallottam azt, hogy bármelyik kiválasztott is megköszönte volna a magyar embereknek a 100 százalékos emelést.
Macskaszem
Az élelmiszerek 5,5 %-al emelkedtek, a gyógyszereket nem tudom, de olcsóbbak biztos nem lettek. Márpedig a nyugdíjas ezekre költ a rezsin kívül, másra nem is futja.
Nessy
Szakadjon rájuk az ég! Legalább legyen bennük annyi tisztesség, hogy ne kezdjék elmesélni, hogy "megőrzik a nyugdíjak vásárló értékét"!
Ha már a kormány mindenkit ostobának néz, legalább tisztelje meg azzal a nyugdíjasokat, hogy befogja a száját, és csendbe marad!
lusta
@Macskaszem: Természetesen ezt a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk tudja. Majd jövő év novemberében nagylelkűen, hatalmas lakájmédia csinnadrattával kiegészítik. Kész átverő show.
kereső
@Shikari: Miért is kéne megkösszöni? A nyugdij még mindig NEM!!! kegy- hanem egy ELŐRE kifizetett járadék, ha úgy tetszik akkor megtakaritás arra az időre, amikor is már az ember nem tud dolgozni. Számolj utána, ha valaki csak 40 évet dolgozott életében, és ha csak a mindenkori minmálbér után fizetett járulékot- takaritott meg!!- akkor mennyi az az összeg amire most igényt tarthatna, és mennyi amit kap. A negyven év most már felejtős, mert 65 év a nyugdijkorhatár, és ha 18 évesen kezdett el dolgozni, akkor is 47 évet szolgált. Na most ha negyven évnyi befizetést számolok, amire a ez drága jó állam még kamatot sem adott, akkor elvárható, hogy a jelenlegi nyugdijemelések ténylegesen fedezzék a nyugdijasok mindennapi megélhetését- ehhez pedig korrekt számitási adatok felhasználása kellene, és nem álstatisztikáé.
Más- ha most , jelenleg tartósan 3,5% a bevallott infláció- akkor miért is 2,8 % az emelés mértéke 2020.01.01-től? A nyugdijasok hiteleznek a kormánynak kamat nélkül? Mire fel? szóval ha valakinek köszönet jár az a nyugdijas társadalom- akik eddigi munkájukkal épitették az országot, és mert még most is ők hiteleznek az országnak. Az lenne a némileg korrekt a kormánytól, hogy ha már el is törölte a nyugdijas kosár számitást- ami azért jobban tükrözné a nyugdijas inflációt- akkor január egytől adná meg 3,5%-os emelést. És a gazdaság teljesitményére tekintettel visszahozná a nyugdijemmelésekbe a gdp növekedés figyelembe vételét! Mert abban az előző generációk munkája is benne van.
Szóval járulhatsz kézcsókra a nyugdijas társadalomhoz. Bozgor!
Jozefina
@kereső: fogalma sincs mit írsz neki. Kár a fáradtságért
advocat
A "ritkán" fogyaztott élelmiszerek ára 5,8 %al emelkedett! A gyógyszerek ára sem csökken! Csak egy példa. A nemrég 199.- forintos zabpehely ma 229.- Nem kell naponta enni. De azért a tejtermékek egyre emelkedő ára már meghatározható lehet. Viszont megint olcsóbb lett a televízió!
Aki Én
@Shikari a buta bolsi: A zsebesnek is megköszönöd a villamoson, ha kirabol és visszaad egy kis aprót villamosjegyre?
marha...
kereső
@Shikari: Figyel bozgor! Fletóék 10 év alatt 56 %-al emelték a nyugdijakat, és ebben nincs benne a 13.havi. Ne hazudj, mert elkárhozol.
fahrenheit451
Jól olvastam, 28 százalékkal? Mert az lenne a reális...
Eladott Ország
A 2020. évi költségvetési törvény szerint a januári nyugdíjemelés 2,8% lesz, mivel ezzel az inflációval terveztek a törvény elfogadásakor. Figyeljünk csak egy kicsit! Az első nyolc havi infláció idén már augusztusban elérte a 3,4%-ot, és a növekedési tendencia továbbra is azt mutatja, hogy ehhez mérten kevés lesz a tervezett 2,8%-os januári nyugdíjemelés. Ez nem más, minta a nyugdíjak befagyasztása.
Nessy
@Shikari: Akkoriban nem a maginflációt vették alapul! Ma sem 2,8% lenne az infláció mértéke, hanem a duplája! Sőt volt nyugdíjas kosár számítás.
Volt a 1200 m3-ig éves szinten gázár kedvezmény, azaz kisebb volt a számla a kis fogyasztóknak, mint manapság. Ja, és svájci indexálás volt. Apropó! Mi van a 14. havi nyugdíjjal? Vagy az volt a kampány ígéret???
kereső
@Eladott Ország: Nem ,ez a nyugdijak reálértékének csökkentése - tudatosan hazudva, manipulativ módon.
Nessy
@Shikari: A kettő között van egy.két hangyafülnyi differencia!
Karácsony két hónapja főpolgármester, és nincs olyan pozicióban, mint O.V., aki immáron kilenc éve miniszterelnök, és naponta adják ki a győzelmi jelentéseket a száguldó gazdaságunkról. A másik, hogy ha O.V. úgy akarja, lojális kormánya és képviselői, három nap alatt módosítják bármelyik törvényt, a "gránit szilárdságú Alaptörvénnyel" együtt!
Nessy
@Shikari: A "többségen" már nem vitázom, mert én még ortodox matekot és statisztikát tanultam, ellentétben a mai unortodox fidesz matekkal.
Nekem talán azzal van némi problémám, hogy ellenőrizetlen, jó pénzért vásárolt határon túli voksolók szólnak bele a dolgainkba, miközben a döntésük ódiumát már nekünk kell vállalni. Mielőtt "hazaáruló, nem magyar" lennék, nem a kettős állampolgárság ellen van kifogásom, hanem a levélben leadható, ellenőrizetlen szavazati joguk, meg a voks turizmus ellen.
Eladott Ország
@Nessy: ma, 07:45; Igaz, 2010 óta duplájára nőtt a nyugdíjas jövedelmi szegénység. Ők meg erre azt pofázzák, hogy megőrzik a nyugdíjak reálértékért. A relatív jövedelmi szegénység a nyugdíjasok körében ugyanis 10 százalékra emelkedett 2017-ben a korábbi 9,1 százalékról, míg 2010-ben még csak ezen társadalmi réteg 4,6 százalékát érintette ez a probléma. Erre a mai nap az egyik megyei napilap ( valószínűleg az összes többi fideszes szennylap ) pont az ellenkezőjét hazudja. Nincs az a pofátlan hazugság, amire ez a rohadt , hazug , tolvaj fidesz banda ne lenne képes.
Nessy
@Shikari: Már elnézést! Hol "vádaskodás", hogy olyan választási törvényt csinálta maguknak, ahol 49% = 2/3? Hol a "vádaskodás" a határon túli bevallottan ellenőrizetlen levélszavazatokkal, illetve a voks turizmussal kapcsolatban? Miközben ez a lehetőség a saját, kint dolgozó, tanuló állampolgároknak nem adott.
A milliárdokról meg lelkesen számol be a királyi média is.
Nessy
@Shikari: Nem! De ez a kutyát sem érdekli kis hazánkban! Még a telefonos közvélemény kutatók sem kiváncsiak a véleményemre, amikor meg mondom a koromat!
Csizmás Kond
@Nessy: A határontúli beleszólás itt azért is sánítit mert az ők érdekük is a többnyugdíj, sőt mivel kevesebb befizetésekkel rendelkeznek ezért a minimáltöbblet is jól jönne nekik...
Nessy
@Csizmás Kond: Én azokra gondoltam, akik nem tőlünk kapják a nyugdíjat, munkabért, nem itt adóztak/adóznak.
Rockxy
hazugság már a cím is.
a nyugdíjat nem emelik egy dekávalse.
Nessy
@Shikari: nem is szégyenlem, tiszteletet sem várok érte, mert a kor nem érdem. Ha valakinek nem esik a fejére ideje korán pár tégla,megöregszik.
Ami azért finoman szólva bosszant, hogy ha valaki idős, azt sokan mindjárt hülye gyerekként kezelik. Kivéve, ha tanácsadó, képviselő lesz belőle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.