Jogi köntösbe bújtatott boszorkányüldözésnek nevezte a Magyarországgal szemben indított, 7-es cikk szerinti eljárást az igazságügyi miniszter az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Varga Judit szerint boszorkányüldözés zajlik az EU-ban Magyarország ellen
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Varga Judit szerint hiába érvel Magyarország jogi eszközökkel, az eljárás politikai alapon indult el, ezért a lezárása is politikai döntést igényel.

A miniszter kijelentette: ha a jogi érveket vennék figyelembe, már rég le lehetett volna zárni ezt az eljárást, hiszen Magyarország már írásban és szóban is többször kifejtette álláspontját.

Itt egy jól felépített akció zajlik, "a Nyílt Társadalom Alapítvány által támogatott szervezetek kiadnak véleményeket, azokra keresztben hivatkoznak, aztán azokból jelentéseket gyúrnak, és ezeket a jelentéseket felolvastatják a tagállamokkal"

- értékelt Varga Judit.

Hozzátette: keddi brüsszeli meghallgatásán semmi új nem hangzott el, "igazából a kutyát nem érdekelte, hogy mi mit válaszolunk", ezért kezd nevetségessé válni, ami a 7-es cikk szerinti eljárás címszó alatt zajlik.

Azt mondta: Didier Reynders igazságügyi biztos az ülésen nyilvánvalóvá tette, hogy nem akarják lezárni az eljárást. Azt egy soha véget nem érő történetté tennének úgy, hogy már olyan témákat is belevesznek az eljárásba, amelyek az azt elindító Sargentini-jelentésben nem is szerepeltek.

Varga Judit kifogásolta azt is, soha senki nem kérdőjelezi meg, hogy a Sargentini-jelentés szabálytalanul lett elfogadva.

"Ez is érdekes kettős mérce, hogy jogállamiság jegyében járunk el, de folyamatos szabálysértéseket követnek el az európai intézmények ezen eljárás során"

- fogalmazott.

"Kezd felháborítóvá válni", hogy nincs valódi párbeszéd ebben az ügyben – jegyezte meg a miniszter. A jövőre vonatkozóan azt mondta: a következő elnökség bölcsességére van bízva, hogyan folytatódik ez az eljárás, Magyarország minden elnökséggel korrekt párbeszédben érdekelt.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Nem meglepő persze, hogy Orbán újabb hűséges szolgálójának, Varga Judit igazságügyi miniszternek ez a „véleménye”, miután látták, hogy a seprűt az ajtófélfa mellé tette.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Nem meglepő persze, hogy Orbán újabb hűséges szolgálójának, Varga Judit igazságügyi miniszternek ez a „véleménye”. Elmondta azt, amit Orbán a szájába adott, önálló gondolatok helyett felöklendezte a kormány álláspontját, ez az ő feladata.
Magyarország – ha már ilyen királyi többesben beszél Varga Judit, az emberek megkérdezése nélkül – azt szeretné, ha az uniós pénzeket végre arra fordítanák, amire azokat küldték. Nem Tiborcz, Lázár, Mészáros, vagy Rogán meggazdagodására, hanem utak építésére, kórházak fejlesztésére, iskolák felújítására és így tovább. Az Európai Bizottság nyugodtan állapítsa meg, hol vannak jogállamiságot veszélybe sodró állapotok és tegyen ezek ellen. Ugyanis a magyar nép választáson már aligha fog tudni valós véleményt nyilvánítani. A demokrácia intézménye megszűnt létezni, Orbán pedig úgy írja át a választási törvényeket, hogy az ellenzéknek semmi esélye ne legyen arra, hogy megszorítsa őket. Akarhat bármit is a magyarok többsége – többen vannak ugyanis azok, akik nem a fideszre szavaztak –, ez az eredményeken nem látszik meg. Ez is tökéletes bizonyítéka annak, hogy külső hatás vagy forradalom nélkül Orbán addig uralkodik, ameddig szeretne.Tiltakozás helyett megtehetné mondjuk a magyar kormány, hogy visszafogja magát, a jogállam és demokrácia lerombolása helyett pedig mondjuk belekezd az ország építésébe. Érkezett ugyanis annyi pénz az EU-tól, amiből már bőven helyre lehetett volna tenni ezt az országot. De nem, Orbán és haverjai inkább azzal vannak elfoglalva, hogy továbbra is meglophassák a magyar embereket, az EU pedig szó nélkül tűrje ezt. Magyarország egy ország, a magyar kormány viszont továbbra sem az. Az EU helyében én egy rohadt fillért nem adnék Orbánék kezébe, kapják meg a városok, szigorúan ellenőrizve, hogy iskolákra, egészségügyre, a saját útjaikra, szegényeire költse. Országépítésre viszont semmit, mert az stadionépítésre, templom építésre, külföldi szavazatvásárlásra és a saját gazdagodásra megy el.
lusta
Nem meglepő persze, hogy Orbán újabb hűséges szolgálójának, Varga Judit igazságügyi miniszternek ez a „véleménye”, miután látták, hogy a seprűt az ajtófélfa mellé tette.
advocat
A vilgon mindenki hülye! Csak mi tudjuk! Esetleg fordítva?
lusta
Orbán pedig úgy írja át a választás utáni törvényeket, hogy az ellenzéknek semmi esélye se legyen demokratikus úton a megszorításra, kérdezésre, édeklődésre az ellenőrzésre,
Macskaszem
Nem az ország, csak a boszorkányok ellen folyik üldözés, de aki jó pénzért boszorkánynak áll, az ne rinyáljon mikor üldözik.
Borsodi
Inkább a fidesz politikusokat kéne el üldözni,máris jobb lenne a helyzetünk az Eu ban.
Lepényleső
Boszorkányok,s hasonló iparosok ellen vajon milyen üldözésre számított?
namihami
Mint egy óvódás, miután jól felmondta a verset és most várja az óvóbácsi dicséretét és a jutalmat.
Mindkettő sanszos...
kokopelli
"Boszorkányüldözés? Küldjenek ki férfiakat a "Fityisz"-ék!...vagy a borostás meztelenfejű is egy csaj?
Orbán-köcsög? (:-()
kereső
"Boszorkányok pedig nincsenek"- mondta Könyves Kálmán tudós királyunk anno. Vagy tévedett, mert ismerte Varga Juditot?
Yoda69
Ugy latszik most ez lett a kozpontilag kiadott szlogen: boszorkanyuldozes Mo. ellen.
Mint Karacsony Gergo ellen kiadott "alkalmatlan" jelzo.
Migrancsozni nem tudnak mert nincs migrans, ezert uj oruletet kell mindig kiagyalni.
kokopelli
@Yoda69: ..."gemanizmussal" élve: "már minden meg lett mondva,de még nem mindenki által" !
(a hásósoros fideszeseknek is hallatni kell a hangjukat) Türelem!
RonaGyuri
ne légy ennyire nagyképű, te messze, nagyon messze nem vagy a boszorkány, csak egy idétlen hazudós liba! =))
kolnidre
Miért nem gondolsz arra,hogy ezt az országot az ilyen rongy emberek miatt útálják mint amillyen Te is vagy a buta paraszt pofáddal ,nem beszélve a bugris gazdádról?
Eladott Ország
Egy cinikus, öntelt, bosszúálló picsa! A narancsmezes honleány látványosan el van ájulva a megtiszteltetéstől, mint Jászai Gellért Mészáros Lőrinc barátságától. Felért a csúcsra. Nem akkor, amikor 37-szer rúgott a labdába anélkül, hogy az leesett volna, nem akkor, amikor a parlamenti bizottsági meghallgatásán új értelmet adott a fidesz-hűségben gyökerező nagypályás arroganciának, és nem is akkor, amikor a – szintén a NER csöcsén lógó, közpénzzel kitömött – férjeurával tolt kispályás lakásbiznisz dacára alanyi jogon rászorultnak nyilvánította magát a havi 300 ezres lakhatási támogatással összefüggésben. Varga Judit csatár nem fog kérdezni, se visszakérdezni, egy darab önálló gondolata nem lesz, de amit a másik pezsgőspohár tulajdonosa elvár tőle, azt üzembiztosan fogja hozni. Annyival magasabb szinten áll a táplálékláncban, mint Kósa, hogy soha nem fog belebonyolódni saját értelmetlen eszmefuttatásaiba, nem fog hebegni-habogni és szénné égni a nagy nyilvánosság előtt. Ellenben megbízhatóan védi majd a hont a Sargentini-jelentésekkel, az igazsággal és a valósággal szemben. Migránsozik, ha kell, brüsszeli bürokratázik, ha kell, hazaárulózik, ha kell és ő lesz a csapat legagressszívebb játékosa.
solidedge
Azért mi is látjuk mi történik. A civilizált viselkedésre alkalmatlan Fideszt kérik hogy európai módon viselkedjen.
evacica
Már megint összetéveszti a kormányt az országgal! A kritika a kormányt éri, ami nem azonos az országgal, illetve a magyarokkal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.