Magyarország az EU ambiciózus klímacéljaival egyetért, de világossá kell tenni, hogy e célok elérésének nem lehet következménye az energia- és élelmiszerárak emelkedése – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

Gulyás Gergely szerint áremelkedés lesz, ha betartunk minden klímacélt
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A politikus sajtótájékoztatón hangsúlyozta:

a teljes karbonsemlesség elérése 2050-re szinte vállalhatatlan terheket jelentene, ezért ennek költségeihez az uniónak hozzá kell járulnia.

E cél teljesítése 50 ezer milliárd forintba kerülne Magyarországnak, ami azt jelenti, hogy mindenkire minden évben 170 ezer forint kiadás jutna – közölte. Hozzátette: ilyen költségeket a magyar állampolgárok nem tudnak vállalni.

Gulyás Gergely kiemelte: azt is egyértelművé kell tenni, hogy atomenergia nélkül nem érhető el a klímasemlegesség célja, továbbá a szennyező fizet elvét is rögzíteni kell.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Nem csalódunk a fideszben. Azonnal meglátják a lopási lehetőséget...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Még ez is. Viszont tovább élhetnénk. Élhetnénk? De miből?
colibri
Ezek csak fujják a saját gyagyájukat és zsarolják az uniót. Áremelkedés ígyis, úgyis van/lesz, kérdés inkább pusztuljunk bele a klímakatasztrófába? Ha ennyire hülyék, ha ennyire elvette a hatalom és a gazdagság az eszüket, hogy se felelősségérzetük nincs, se józanul gondolkozni sem tudnak, mi a fenének tanultak ezek? Minek jártak egyetemre, miért lettek jogászok??, ezért kár volt koptatni a padokat, ilyen hülyék tanulás nélkül is lehetnének! Ráadásul csak a súlyuk nő, akkora dagadtra híztak már a túlzott jóléttől, kevés kivétellel!
jesz
klímacélt? Mi az egyáltalán? Ez csak a népek hülyítése, hogy megállítjuk a felmelegedést, a jég olvadását a sarkokon(is), és nem pusztul tovább a növényzet...stb..

A növényzetet mi pusztítjuk, a beszívandó levegőnket mi szennyezzük, de a jeget, a gleccsereket már nem mi olvasztjuk...a Naprendszernek kellene szólni, a Napkitörésekről nagy kuss van, és a Földet érő egyéb sugárzást sem említik. Több millió éve megy ez a jégkor-hőség változás, általában negyvenezer évete fordul a kocka...
Hát mi most a felmelegedési ágat kaptuk el...pár száz év, és kereshetjük a hűs barlangokat...
Yoda69
Ezt a barmot. Az 50 ezer milliardot honnan vezette le ez a faszkalap?
Ha nem tiltottak volna be a szelenergia projekteket, maris beljebb lennenk es meg csak plusz penzbe se nagyon fajt volna. Ehelyett inkabb eladositottak az orszagot 50 evre a ruszkiknak, hogy egy elavult nuklearis energiat eloallitot rendszert epitsenek ki Csernobil mintajara.
kokopelli
@Yoda69: ..csak egy ilyen G.Gergely fazon pillanthatja át futtában a klima-helyzetet! Elfelejtette átolvasni
az alacsonyan szálló atomerőművek történetét! Harrisburgtól Fukushimáig! (Csernobil-en keresztül)!
kissé felnőttem
gergő itt ha van klimavész ha nincs ami állandó AZ ÁREMELÉS naponta nem éves szinten, menj vásárolni aztán rájössz csak nekünk a ti béreteknek egy tizede van ám bakker HAVONTA!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.