Egy év késéssel, de elkészült az új országgyűlési irodaház a Kossuth-téren, írjaa Világgazdaság. A metrómegálló mellett lévő épületet a volt MTESZ-székház helyén építette fel a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Építő Zrt.

Megépült a Parlamentből kivezető, titkos alagút

Az épület átadását korábban 2018 második felére, majd 2019 januárjára tervezték, szerződés értéke pedig 11,7 milliárdról 13,9 milliárd forint plusz áfára nőtt. Egyébként a Market bontotta el a MTESZ-épületet is, 790 millió forintért. A Szabad Györgyről, az első szabadon választott országgyűlés elnökéről elnevezett képviselői irodaházat az Országházzal

egy föld alatti alagút köti össze.

Az irodaház a Steindl Imre-program keretein belül készült el, amely a Kúriának helyet adó Igazságügyi Palota és az Agrárminisztérium épületrekonstrukciójának tervezésével folytatódik. A Világgazdaság azt írja, hogy a programban zajló beruházások költsége 2019 harmadik negyedévének végére már megközelítette a 20 milliárd forintot.

A lap cikkéből az is kiderül, hogy 2,9 milliárd forintba került az Országgyűlési Őrség által már birtokba vett Balassi Bálint utcai Tisza Lajos Irodaház felújítása és átépítése, így a 450 tagú őrség már átköltözhet az Országházból. Még épülőfélben van a Nemzeti összetartozás emlékhelye az Alkotmány utca torkolatában, erre több mint 1,6 milliárd forintot szánnak, közölte a lap.

(Kép: parlament.hu)

Forrás: hvg.hu

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Hiánypótló beruházás. Még szükségetek lesz rá.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Az lesz az igazi, ha összeér a felcsóti bunkerral és a Karmelita Kolostorral is!!!?? Szép nap virrad rád Magyarország??!!
Eladott Ország
Ebben benne van a “menekülő alagút” is.” Bukarestben is volt menekülő alagút, meg helikopter a tetőn. Van egy pont, amikor már az sem segít…” Ezzel tovább bonyolódik a Kossuth tér felszíne alatt fellelhető kutak, kamrák alagutak és titkos óvóhelyek igen sűrű hálózata.
www.szeretlekmagyarorszag.hu/titkos-alagut-epul-a-parlament-alatt/
Várunk Viktor, a te utad is a pokolba vezet.
uploads.disquscdn.com/images/2c83a9cdd99bcd3ce2f4c8083fba899e864c8563a09c1ea1684c178c23f189c8.jpg?w=600&h=395
Clavigo
@Jozefina: Ne adj isten,,a Kremlel is ??
nemsemmi2
Orbán migránsai - akik a határ alatti alagutat fúrták- olcsóbban megcsinálták volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.