Egy év késéssel, de elkészült az új országgyűlési irodaház a Kossuth-téren, írjaa Világgazdaság. A metrómegálló mellett lévő épületet a volt MTESZ-székház helyén építette fel a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Építő Zrt.

Megépült a Parlamentből kivezető, titkos alagút

Az épület átadását korábban 2018 második felére, majd 2019 januárjára tervezték, szerződés értéke pedig 11,7 milliárdról 13,9 milliárd forint plusz áfára nőtt. Egyébként a Market bontotta el a MTESZ-épületet is, 790 millió forintért. A Szabad Györgyről, az első szabadon választott országgyűlés elnökéről elnevezett képviselői irodaházat az Országházzal

egy föld alatti alagút köti össze.

Az irodaház a Steindl Imre-program keretein belül készült el, amely a Kúriának helyet adó Igazságügyi Palota és az Agrárminisztérium épületrekonstrukciójának tervezésével folytatódik. A Világgazdaság azt írja, hogy a programban zajló beruházások költsége 2019 harmadik negyedévének végére már megközelítette a 20 milliárd forintot.

A lap cikkéből az is kiderül, hogy 2,9 milliárd forintba került az Országgyűlési Őrség által már birtokba vett Balassi Bálint utcai Tisza Lajos Irodaház felújítása és átépítése, így a 450 tagú őrség már átköltözhet az Országházból. Még épülőfélben van a Nemzeti összetartozás emlékhelye az Alkotmány utca torkolatában, erre több mint 1,6 milliárd forintot szánnak, közölte a lap.

(Kép: parlament.hu)

Forrás: hvg.hu

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Hiánypótló beruházás. Még szükségetek lesz rá.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Hiánypótló beruházás. Még szükségetek lesz rá.
fahrenheit451
Ahogy menekülnek a geci politikusok, nem menekül úgy senki.
Most képzeld el, ahogy patkányként futnak, menekülnek előled a súllyedő hajóról a bátrak az alagútban...
Nessy
Ez már tényleg vicc! Titkos alagút! Ennyire azért nem kéne majrézni a választóiktól!
fahrenheit451
Szerintem nem velem van a baj.
Megfigyelő és összekötő tisztek, szerintetek?
Bizony az első dolgom az volt, hogy leragasztottam az új laptopomon a kamerát, így nem kaptok képet.
Csak hanganyag van... lesz.
Ennyi elég?
A mihez is?
fahrenheit451
Abberált kukkolók !!!
Nem ti mentitek meg Magyarországot, hanem az egészségükkel,az életükkel, a családjuk elvesztésével fizető hétköznapi keményen dolgozó emberek.

A hétköznapi hősök nem ti vagytok...
Sőt semmilyen életben semmilyen szinten nem vagytok hősők - ti azok vagytok, akik megölik a hétkoznapi hősöket, az életet jól túlélni akaró embereket.

Gyere, próbáld meg.
Tényleg érdekel meddig jutsz el?
Engem is.
Azt viszont tudnod kell, hogy Isten nélkül istentetelnül gyalázatos vagyok - az a mindenr képes fajta.
Nézzük meg mire jutunk hárman - ti, én istennel, és én Isten nélkül.
Fogd fel egy prosztata rákszúrésnek a feladatot.
Két csepp első vérből meg van.
Aztán elmegyünk együtt és megnézzük a Star Wars legujabb részét (én állom a popcornt), meg a kólát)

Ténylg teszteljük már le a rendszert!
Isten szeret engem amnyira, hogy egy hadseregnyi bérgyilkossal szemben is megvéd?
Tudni akarom!.
Te akarod?...
fahrenheit451
Az egész világ rám vadászik...
Ez állat!
Ööö, számilljuk vissza, vagy már elindult a vadászat?
Nem tudtok számolni vissza, és inkább elindultatok előbb?
Nem baj!
vagy baj?

Most elmegyek, és megnézem a John Wick egyet (a többi rész nem tetszett!) háromszor egymás után.
A karma elég...
Jozefina
@fahrenheit451: patkányoknak kell a föld alatti menekülés!!!??
Qqberci
"egy föld alatti alagút köti össze."

Miért, van föld feletti alagút is?...
SystemError
Mitől félnek itt egyesek? :) Úgy látom okuk van félni valamitől. Kővér is magánőrséget fejleszt... Csak nem túl sokat loptott itt valaki, ami bármikor kiderülhet...
RonaGyuri
az alagút csak hab a tortán, de az épület GAGYI!!! =))
karma1
@Horizont: Legyen o az elso - az illiberalizmusban az elso - magyar urhajos, akit kilonek az urbe!
Elore rohogok azon, hogyha garancsi epitette, akkor ott tutira el van lopva a penz, biztosan jo szarul epitettek meg, mert gyakorlati haszna kb. annyi, mint a csuti vasutnak a turizmusra. Semmibol a semmibe,...
En meg elenken emlekszem arra az idoszakra, amikor epitettek az M1M7-es bevezeto szakaszat, es szinte minden anyagot kiloptak belole, - ekkor fejlodott ki masszivan Erd, Diosd, meg Nagyteteny csaladihazas resze, mert volt cement, homok, kavics eleg az alapozashoz, mig az utba nem jutott szinte semmi, ugy porladt, mint a puder. Ha hasonlo modon epult az alagut is, nahat abba en tutira nem mennek bele meg veletlenul sem! Bar megerdemelnek, hogy az egesz rajuk szakadjon.,..:)
dr. prédikátor
Na végre!!! elkészült a patkányok menekülő alagutja!!!
nemkati
A titkos alagút csak a kormánytagoknak titkos, vagy az ellenzék is tudhat róla? Amit legalább 2 ember tud, az már nem titok.
Oposit
A képviselői irodaház tetején meg ott lehet a helikopter leszálló.
Nyírfa
És az irodaházból hová, merre? Titkos ajtók, átjárók, pincerendszerek?
Málna
@Nessy: Csak egy alagút, nem titkos. Ezt azért írták így, mert tudták, hogy erre ráharaptok.
nezelodo
@Oposit: Harminc éve a Csaunak is volt helikoptere, meg leszállópályája is, és mire ment vele... Már elhomályosult a fejekben annak a forradalomnak az emléke, ideje frissíteni, hogy a politikusok se felejtsék el.
karma1
@Horizont: Hat a hulyesege ide is begyuruzik,...:o)) Tolem kb 70 km-re van egy p..csanyi kis falucska, 2-300 lakossal, es ott elt egy olyan neni, akinek a dednagyapja jott ide , de mar az osszes szuloje, nagyszuloje is itt szuletett, a neni most valami 82 eves, egy szot se beszel magyarul, de idejott Wellingtonbol (1200 km innen) a magyar konzul a titkaraval, es adtak a neninek egy ajandekcsomagot, meg kirangattak a temetobe a dednagyapja sirjahoz, odabasztak 3 szal gazt, es a helyi ujsagban megjelentettek egy cikket egy csoportkeppel az esemenyrol, a szoveg meg az volt alatta, hogy "mert az ohaza minden kulfoldon elo magyart szamon tart!" Szegeny kis oregasszony a mai napig azon filozik, hogy ki a gyasz volt ez es mit akartak? Hatha hozzam idejonne valamelyik buzi, hat a vasvillaval vernem innen ki, legalabb itt hagyjak beken az embert!
karma1
@nemkati: A kifejezes nem pontos: mar evekkel ezelott tudtuk, hogy onnan kikoltoztettek a ceget, es hogy egy alagutat fognak epiteni a Parlament es az irodahaz koze, szoval errol nemcsak ket ember tudott, hanem gyakorlatilag mindenki, aki figyeli a hireket, inkabb az a pontos meghatarozas, hogy megepult az alagut az irodahaz es a Parlament kozott, amit kizarolag a kormany tagjai hasznalhatnak - az ellenzeknek nincs oka menekulni, ok egy lehetseges balhe eseten ugyis szanaszejjel lesznek , valoszinu az otthonaikban, mert eppen a 60 napos buntijuket toltik.
karma1
@nezelodo: csaunak is volt meg focipalyaja is a szulofalujaban, szoval elegge sok a kozos vonas a ket diktator kozott, Viszont orbant kene emlekeztetni, hogy szaddamot is egy godorben talaltak meg... Pedig elet-halal ura volt... Van egy pont, amikor mar nincs menekules. Meg nem tudhatja, hogy a hulyere vett fegyveres erok (rendorseg, kulonbozo parlamenti gardak, katonasag) beint, es atall az ellenzeki oldalra...csau sem akart meg a sajat szemenek sem hinni, az utolso pillanatig fenyegette a kivegzoit, nem merte fol, hogy elvesztette minden hatalmat
kereső
Titkos? Akkor a HVG hogyan irhatta meg?
Nessy
@kereső: Rossz a cím! Már régen is viccelődtünk a menekülő egérúton!
Nehogy szegény Kövérnek egy levegőt kelljen szívnia a plebssel, míg átsétál pár métert a parlamentig.
Macskaszem
És még ezek háborogtak mikor Bangóné patkányoknak nevezte őket. Mindenesetre patkányként viselkednek, és most ez a föld alatti járat... Abszolúte!!!
Nyírfa
@karma1: 11.11

Vagy az utcán, velünk.
nezelodo
@karma1: A sors iróniája Csaucseszku esetében, hogy a saját fajtájának volt nagyon sürgős elhallgattatni, mert ha egy szabályszerű bírósági eljárás zajlik, lehet, hogy megeredt volna a nyelve, hogy kik voltak a támogatói és a végrehajtói az őrült tetteinek. Ez különösen Ilieszkunak okozott megkönnyebbülést, és persze később ott folytatta, ahol abbahagyta.
Nálunk pl a rendszerváltáskor a veszprémi Papp János öngyilkossága jött jól néhány ma is ismert figurának. Nem csoda, hogy miután végzett a feleségével és önmagával, a rossz nyelvek szerint eldugta a véres kezét a paplan alá...
karma1
@Nyírfa: Tisztelet...:o)))) Ugy legyen...:)
Nyírfa
@karma1: Rajtam nem múlik. A taxisblokádhoz hasonló összefogás, megmozdulás szükséges. Már nem tüntetni kell, hanem kitelepülni, váltani egymást, és nem engedni a "48"-ból. Politikai értelemben, fejek kell, hogy hulljanak.
Az EU is csak akkor fog lépni valamit, ha látják, hogy hajlandóak vagyunk kiállni magunkért. Sajnos, a szocialisták erőtlenek, még mindig nagy pártként kezelik magukat, pedig ez már csak fantomérzés. 2020. fontos év, amolyan vízválasztó lesz. A civil társadalom egy lomha tömeg, nehezen mozdul, de, ha megindul, mindent elsöpör, ami az útjába kerül. Szóval, meglátjuk. :)
karma1
@Nyírfa: A taxisblokad idejen en nem lattam EGYETLEN duhos arcot sem - mindenki elfogadta, tamogatta a taxisokat - a hsz-ed tobbi reszevel is tokeletesen egyetertek. A hetfoi szinesz-kultur megmozdulas azert nem ert semmit, mert szepen osszegyultek, a szineszek, egyeb potentatok szepen elmondtak a beszedeiket, es a vegen - mintha csak egy eloadas lett volna a szinhazban - hazakuldtek az embereket , es ahogy ez a mondat elhangzott a szervezo szajabol, Isten bizony az emberek abban a pillanatban megfordultak, es mar indultak is haza. (En a Mercen neztem) Ennyi demonstracion orbanek csak jot mulatnak, megnezi a karmelita kolostor ablakabol, bufog egyet a palesztol, megvakarja a toket, es befordul vissza a szobajaba, mert minden a kedvere valo modon alakul. Ennyi.
Nyírfa
@karma1: Pontosan. Erdogán ellen mentem, mert rettenetesen fel voltam háborodva, meg is tapasztaltam, milyen érzés, ha rendőrsorfal állja el az utamat, de azóta én is itthon csücsülök, és az interneten nézem, ha van valamilyen akció. Azért, hogy kipipáljam a lelkiismeretem, mondván, én megtettem, ami tőlem elvárható, nem megyek már sehová. Most már csak akkor kapom fel a meleg cipőmet, fogom az ernyőmet, ha látom értelmét, mert érdemi következmény is várható.
karma1
@Nyírfa: Szerintem is frusztralo lehet az, ha az ember elmegy tuntetni - nagyon jo oka van ra - es dolgavegezetlenul kell hazamennie, es tudja, hogy ezutan meg kemenyebb lesz ez a szemetlada, mert latja, hogy a bekes emberekkel ezt is megteheti az emberekkel.
kokopelli
@karma1: ...inkább egy "valag utat" renováltak volna! (;-))
Nyírfa
@karma1: Apatikussá tehet, erre vigyázni kell, mert pont az a célja Orbánnak, hogy közönyössé, irányíthatóvá váljunk.
A tudatosság segít, kivezet a beszűkítő tehetetlenség- érzésből.
staro2
Kell az alagút. Ha meg van a kijárat könnyebb begyűjteni a menekülőket.
Aki nem akad fenn a hálón azokkal elmegy a 2 Dassault Falcon, az egyik Airbus viszi a már gondosan előre összeállított csomagokat, a másikra lesz egy kis tolongás,de az is elrepül.
Aki nem fért föl az matrica nélkül vágtat az autópályákon Röszke és Nagylak felé és már csak a határrendőrségen múlik, hogy ki tudnak-e lépni.A többi szomszéddal nincsenek annyira jóban, hogy beengedjék őket, talán Ausztria felé még van esély de Ukrajna felé ne is reménykedjenek.
Pár nap és emlékezniük kell Ceausescu életére, munkásságára és repülő kucsmájára.
Sámannus
Nem is olyan titkos a patkányok is ismerik, legfőképpen a fideszesek.
kokopelli
@Sámannus: nem kellett volna alagutat építeni,mert a patkányok ösztönösen választják az igazi utat!
(egyetlen jó(?) tulajdonságuk!)
CsipkeRózsa
@fahrenheit451: tegnap, 18:57

Megoldják a videóvá alakítást is.
kissé felnőttem
két vége van az alagutnak ja meg sok omlott már be is félnek a saját népüktől hát akkor ? mit mondjak tán rosszul teszik a dolgukat . eszement világ. mind szobrot érdemelne. pénzköltés hősei meg a gyülöletkeltésé. jó hogy nem olvashatom majd mit ir róluk 2030 tájékán a sajtó mert két sor jót ma sem tudnának.
Borsodi
@Sámannus: Ezután jöhet a katonaság vissza állítása,erős hadsereg aki védené ezeket.A Törökök már úgyis Pesten lesznek.
Sámannus
@Borsodi: Soha nem volt erős a magyar hadsereg. A lőszer javadalmazásuk is csak egy szuronyrohamra volt elég a háborúkban is. Ma pedig a roncstelepekről vásárolunk be.
Borsodi
@Sámannus: Pojácák voltunk nem katonák az biztos,két év bohóckodás.A többi Országhoz képest a mi katonáink egy finggal sem érnek fel,csak úgy mint a focistáink. Egy fillért sem szabad rájuk költeni,Lehet ezek ezek Orbán katonái lesznek.
Sámannus
@Borsodi: Még háborúban is az alakizás volt a legfőbb szórakozása a parancsnokoknak.
Az ellenség meg majd beszart a röhögéstől rajtunk.
Gondolod, hogy a migráncsozáson kívül ragad rájuk valami?
Jozefina
Az lesz az igazi, ha összeér a felcsóti bunkerral és a Karmelita Kolostorral is!!!?? Szép nap virrad rád Magyarország??!!
Eladott Ország
Ebben benne van a “menekülő alagút” is.” Bukarestben is volt menekülő alagút, meg helikopter a tetőn. Van egy pont, amikor már az sem segít…” Ezzel tovább bonyolódik a Kossuth tér felszíne alatt fellelhető kutak, kamrák alagutak és titkos óvóhelyek igen sűrű hálózata.
www.szeretlekmagyarorszag.hu/titkos-alagut-epul-a-parlament-alatt/
Várunk Viktor, a te utad is a pokolba vezet.
uploads.disquscdn.com/images/2c83a9cdd99bcd3ce2f4c8083fba899e864c8563a09c1ea1684c178c23f189c8.jpg?w=600&h=395
Clavigo
@Jozefina: Ne adj isten,,a Kremlel is ??
nemsemmi2
Orbán migránsai - akik a határ alatti alagutat fúrták- olcsóbban megcsinálták volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.