Csárdi Antal országgyűlési képviselő törvényjavaslatot készül benyújtani az Országgyűlésben, hogy a fővárosi polgármesterek ne tudjanak élni a szabadságmegváltás korábban alkalmazott módjával, jelentette be Pikó András az LMP politikusával közösen tartott sajtótájékoztatóján, amelyről a Mérce közvetített.

Milliókat markolnak a bukott, fideszes polgármesterek – az ellenzék törvénnyel tiltaná

Csárdi elmondta, tapasztalatuk szerint a ki nem adott szabadságokat a fideszes polgármesterek teljesen tudatosan felhalmozzák, így juthattak magas összegekhez, ha esetleg leváltják őket. Példaként Érd volt fideszes vezetőjét említette, aki összesen 7 millió forint összeghez szeretne hozzájutni ilyen módon.

„Tudatosan, előre megfontolt szándékkal, tervezetten nem veszik fel, így a juttatás például a 9. kerületi Bácskai János volt polgármester esetében meghaladja a 12 havi mediánbért is

- idézte a Mérce a képviselőt.

Csárdiék olyan módosítót javasolnak, amelynek értelmében a tisztviselőknek március, illetve június végéig be kell jelenteniük a szabadságokat, és ha év végéig nem használja ki a szabadnapokat és „minden munkavállalóhoz hasonlóan el fogja veszíteni azokat.”

Pikó kiemelte, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban megígérte, hogy ezekben az ügyekben együttműködő lesz a kormány.

A Blikk november 27-én írta meg, hogy milyen nagy pénzeket kapnak azok a leváltott polgármesterek, akik nem vették ki minden szabadságukat.

Két nappal később Pikó András polgármester javaslatára elnapolták a döntést arról, hogy kifizessék-e a többmilliós kompenzációt Sára Botond leváltott polgármesternek és alpolgármestereinek.

December 11-én a 8. kerületi önkormányzat honlapján nyilvánosságra is hozta azt a határozati javaslat, amely biztosítaná a korábbi fideszes kerületvezetőnek a szabadságmegváltás lehetőségét, és erre a célra 4,471 millió forint átutalását szavaztatna meg.

(Kép: MTI/Soós Lajos)

Forrás: hvg.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Nem a teljes ellenzék szeretné a bukott Fideszes politikusok közpénz lenyúlását megállítani, hanem a jelek szerint Pikó Andás és Csárdi Antal és csapatai.
Karácsony például Dorosz Dáviddal éppen ellenkezőleg látja a helyzetet: Tarlóst extra végkielégítéssel engedik el, többel, mint amennyi a törvény szerint neki járna!

Így nem kellene az ellenzéket összemosni: van aki így gondolkodik és van aki meg úgy!
Béla333
Vajon a többi álellenzéki senkiházi politikus miért nem tiltakozik a sokmilliós végkielégítés miatt?
Szemük előtt lebeg, hogy ha nekik is menni kell, akkor ők is számíthatnak a gáláns lelépti díjra?
Mutyiszövetség a Fidesz és az MSZP/DK között!
ómió
Szabadságmegváltás - ha Fideszes - abcúg! Fizuemelés - ha bolsi - akár a duplájára is vivát! Meg kell legyen az évi 100 milla!
Rockxy
baszki!
hát épp a nyertes zellenzéki nagykutyák tömik a bukott fideszeseket a nagy pézekkel.
Béla333
@Rockxy: 10.35
Meg ahogy Kispesten látjuk az MSZP pogi a Mészáros Lölő érdekeltségű céget akar vagy 10 évre sok milliárdos üzlet keretében megbízni. Mert ez a természetes?!
Mint amikor Demszky a Margit-híd jelentősen felülszámlázott felújításával az akkor még vérfideszes Simicska féle KÖZGÉP-et bízta meg.

Mocskos játék ez: nekünk adják itt a keményet, valójában meg együtt lopnak, ahol tudnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.