Szexuális erőszak bűntettében mondta ki első fokon bűnösnek a bíróság azt a 69 éves mindszenti férfit, aki diákmunkára jelentkező tizenéves fiúkat molesztált.

A férfi diákmunka ígéretével csalt a nyaralójába egy 13 éves fiút 2016 nyarán. A nyugdíjas a munka végeztével megpróbált együtt tusolni a gyerekkel, aki korábban az RTL Klubnak beszélt arról, hogy az idős férfi többször megmarkolta a fenekét és a combját, sőt előfordult, hogy követelte, fürödjenek együtt. Ezt a vádlott más gyerekkel is megcsinálta, például egy 12 éves fiút is megpróbált rávenni a közös zuhanyzásra.

A mindszenti pedofil ügyét zárt ajtók mögött tárgyalta kedden a bíróság – írja a Délmagyar.

A lap munkatársai több áldozatot is felkutattak, miután egy anya a rendőrséghez fordult, mert 12 éves fiát molesztálta a férfi.

A nő gyanútlanul elengedte a fiát dolgozni az illetőhöz, aki oda is adta az első napi fizetését. Másnap a férfi azonban elkezdte molesztálni a gyermeket: megsimogatta a hasát, belenézett a nadrágjába, majd meztelenül beállt mellé a zuhanyzóba. Mindez 2015-ben történt.

Két évvel később hasonló dolog esett meg egy 15 éves fiúval, közben pálinkával kínálgatta azt mondogatva, hogy a szülőknek nem kell mindenről tudniuk – írja a lap.

A Délmagyar egyik férfi munkatársa 2017-ben apának kiadva magát felhívta, hogy érdeklődjön a mindszenti pedofilnál a diákmunka-hirdetés kapcsán. A lap szerint a férfit csak az érdekelte, hány éves a fia, az órabérről annyit mondott, 500 forintról indul, ez lehet több vagy kevesebb annak függvényében , hogy a gyereknek „hogy áll rá a kis keze” a munkára.

A nyugdíjas 2017-ben előzetes letartóztatásba került.

A bíróság első fokon szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat kedden, amiért 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Legkorábban a szabadságvesztés kétharmad részének letöltése után engedhetik feltételesen szabadságra – írja a portál. Az ítélet nem jogerős.

A mindszenti férfi elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a büntetés enyhítéséért fellebbezett. A bíróság a vádlott letartóztatását, szintén nem jogerős végzésével fenntartotta.

Forrás: Délmagyar, Blikk

Címlapkép (illusztráció): Pixabay cco

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Azért ezek nem "kisfiúk"! Bár a nyugdíjas megérdemli a büntetést!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.